Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Το BBC ανέδειξε την Ελληνική ξεφτίλα.! (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα του οργισμένου διαδηλωτή, ο οποίος πέταξε το παπούτσι του στον πρωθυπουργό την ώρα που έβγαινε από τον χώρο της ΔΕΘ, λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια.
Τον κ. Παπανδρέου πλησίασαν δύο από τους διαδηλωτές, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, και παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο ένας από τους δύο, ο Στέργιος Πραπεβέζης, κατάφερε να του πετάξει ένα παπούτσι, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι διαδηλωτές ανήκουν στο Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο εδώ και ημέρες προέτρεπε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό "μετα παλιά τους τα παπούτσια".
Ο ρίπτης, γιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος, κατά δήλωσή του, ανήκει στο Πατριωτικό Μέτωπο, στέλεχος του οποίου είναι και ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, θέλησε να εκδηλώσει τα αισθήματα του για την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Για την ιστορία το παπούτσι δεν βρήκε το στόχο του, ο γιατρός συνελήφθη και το Πατριωτικό Μέτωπο, του κ. Ζουράρι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους Θεσσαλονικείς να υποδεχθούν με τα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα είχαν παραταχθεί με τα υποδήματα έτοιμα στη Λεωφόρο Βασιλίσης Σοφίας, ωστόσο, όπως είπε ο δράστης της επίθεσης με δήλωσή του στο Mega, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άλλαξε τη διαδρομή του για τη μετάβασή του στο ξενοδοχείο.
Στο ρεπορτάζ του BBC, ο γιατρός διαδηλωτής φαίνεται να ανοίγει το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του, το οποίο είναι γεμάτο παπούτσια, και να βγάζει το ...όπλο της επίθεσής του.
Μάλιστα, το βρετανικό δίκτυο, έδειξε και πλάνα, την ώρα που ο κ. Πραπεβέζης προπονείται στη ρίψη παπουτσιών, ενώ έχει καταγράψει καρέ καρέ και την επίθεσή του στον πρωθυπουργό.
Ο δράστης, που είχε συλληφθεί για εξύβριση έργω μαζί με άλλα δύο άτομα, αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αστυνομικός στον οποίο κατέληξε το παπούτσι, υπέβαλλαν μηνύσεις.
Στις δηλώσεις του πάντως ο κ. Πραπεβέζης επέμεινε ότι για τον ίδιο και τον φορέα τους ο πρωθυπουργός που έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη.
_________
gianniotis: Φίλοι του ..."πατριωτικού μετώπου" (του κώλου δηλαδή), μην μου στέλνετε άλλα ...γράμματα. Δεν τον αντέχω τον εξευτελισμό σας, αλλά ούτε και τον έντονο ... "πατριωτισμό" σας. Πνίγομαι...

Bookmark and Share

1 comments:

  1. Εχεις άδικο φίλε !!!!
    Ο Τσέφρυ , ο οποίος είναι και Αμερικανός υπήκοος μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς. Μας πουλάει. Ουσιαστικά, δεν αισθάνεται Ελληνας. Ο καθένας αυτό το νοιώθει και αντιδρά με τον τρόπο του. Το ..παπούτσι, έχει γίνει τίς μέρες μας, μιά ¨συμβολική¨ πράξη διαμαρτυρίας, ουσιαστικά χωρίς βία. Το ότι, το BBC κατέγραψε και την ..προετοιμασία, δείχνει περισσότερο τον συμβολισμό της πράξης. Οι άλλοι τρόποι αντίδρασης, εχουν είτε ουσιαστική βία, είτε δεν έχουν νόημα και αποτέλεσμα, μην ξεχνάς ότι η μείζων αντιπολίτευση είναι υποτονική...δυστυχώς !!!
    Ξεφτίλα για τον τόπο, είναι η παρουσία του Γιωργάκη και των περισσοτέρων υπουργών του, που πωλούν κυριολεκτικά την Ελλάδα.
    Φίλε μου, αν δεν είχα οικογένεια με παιδιά, το ίδιο, μπορεί να το έκανα κι εγώ, ουσιαστικά θαυμάζω το θάρρος του !!!!
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή