Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η πολιτική διαθήκη της Έλλης Παππά και η βουγκαμάρα των κομμουνιστών...


Από τον Ιάσωνα...
Ελλη Παππα: "ο Ζαχαριάδης είχε επί τούτου αποκηρύξει τον Πλουμπίδη για να καταδικάσει σε βέβαιο θάνατο τον Μπελογιάννη και να απαλλαγεί από αυτόν»

Στο Βημα της 12/9/2010 δημοσιευθηκε περιληψις της πολιτικης διαθηκης της Ελλης Παππα. Της συντροφου του Νικου Μπελογιαννη τον οποιο ποικιλοτροπως "θρηνει" το ΚΚΕ ως θυμα της δεξιας ...όποτε παραστη αναγκη.!
Βεβαιως το ιδιο το ΚΚΕ, ποιουν ως συνηθως την νησσαν και ουδεποτε σχολιασε τις γνωστες δηλωσεις του υιου Μπελογιαννη τις οποιες θυμιζουμε εδω άλλη μια
φορα..
"Γι' αυτο το τερατουργημα θυσιαστηκαν.." (Νικος Μπελογιαννης Υιος)
Στις 13 Σεπτεμβριου 2009 η Athens Voice δημοσιευει συντευξι της Αγγελικης Μπιρμπιλη με τον γιο του Νικου Μπελογιαννη και της Ελλης Ιωαννιδου-Παππα.
Στην συνεντeυξι του αυτή ο υιος Μπελογιαννης διαλυει κάθε ψευδαισθησι.
Σημειωνουμε μερικες;
"H Δεξιά παραβίασε ανοιχτές πόρτες." Δηλωνει ο Νικος Μπελιγιαννης υιός. Και αποδιδει ευθυνες.
"Περισσότερο όμως, στους άλλους, καταλογίζω το θάνατο του πατέρα μου, γιατί αν δεν ήταν ο Zαχαριάδης, η Δεξιά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα... H θυσία τους, όταν την βλέπεις εκ των υστέρων, ήταν τόσο μή δικαιολογημένη... Δεν θέλανε ποτέ να φανταστούνε ότι είχε επικρατήσει του Xίτλερ ένα τέρας (ο σταλιν) ίδιο με αυτόν".
Για να καταληξει:
"Κι εδω ειναι η θεωρησι για τον δογματικο σοσιαλισμο του Μαρξ. Λεει ο υιος Μπελογιαννης.
Γι' αυτο το τερατουργημα θυσιαστηκαν;
Για ενα πραγμα που αποδειχτηκε η μεγαλυτερη απατη του 20 ου αιωνα; Αυτο ητανε. Ο υπαρκτος ηταν η μεγαλυτερη απατη του 20ου αιωνα"
Όμως δεν ηταν μονο ο υιος Μπελογιαννης που αποδοιεδει τον θανατο του πατερα του στον Ζαχαριαδη και το ΚΚΕ.
Ιδου τι γραφει στην πολιτικη της διαθηκη με τιτλο "Μαρτυρίες μιας διαδρομής" η Ελλη Πππα. (Το Βήμα):
"Θα έρθει η ώρα να τα πω, αλλά τότε δεν θα ζω" απάντησε γελώντας. Ηρθε αυτή η ώρα με τη δημοσίευση των κειμένων της που μόλις πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε το Μουσείο Μπενάκη... Η Ελλη Παππά ήταν η πρώτη που μίλησε για την υπόθεση Μπελογιάννη, για τη σκευωρία του Ζαχαριάδη εις βάρος του Πλουμπίδη, που αρχικά θεωρήθηκε "λάθος" αλλά εκ των υστέρων εκτιμάται από τη συγγραφέα ως ένας καλός τρόπος να φύγει από τη μέση ένα ενοχλητικό στέλεχος το οποίο ο Ζαχαριάδης υποπτευόταν ότι ήθελε να οργανώσει ξεχωριστό κέντρο στο εσωτερικό, μακριά από την κομματική ηγεσία που βρισκόταν στο εξωτερικό. Στο παρόν βιβλίο η Ελλη Παππά γίνεται σαφέστερη όσον αφορά τις καταγγελίες της για την υπόθεση Πλουμπίδη. Αναφέρει πληροφοριοδότες, προδοσίες, αβελτηρίες, μοχθηρίες για να καταλήξει ότι ο Ζαχαριάδης είχε επί τούτου αποκηρύξει τον Πλουμπίδη για να καταδικάσει σε βέβαιο θάνατο τον Μπελογιάννη και να απαλλαγεί από αυτόν.
______________
Το κομμα του εγκληματος και της προδοσιας της Ελλαδος, το "τιμημενο" ΚΚ εν Ελλαδι, τηρουσε την ιδια πολιτικη και για τα μελη του. Ολα καποια στιγμη ησαν προδοτες και επερεπε να προδοθουν για να συνεχιζεται ο φαναταστικος αγωνας κατά των ανυπαρκτων εχθρων του …

Υ.Γ
Θα μου πητε. Προς τι όλα αυτά... Να, θυμηθηκα τις δηλωσεις του Προεδρου της Δημοκρατιας κου Παπουλια για τον θανατο της Ελλης Παππα και διερωτηθηκα αν η συνεχης, διαρκης, επανειλημμενη, υποκειμενικη μονομερεια είναι συμβατη με αξιωματα θεσμικα οπου θα επρεπε να εκφραζουν αντικειμενικες αληθειες και να ενωνουν ολους τους Ελληνες.
Οχι μονο τους ανθρωπους της "επαναστασης" που χαθηκε.

Διοτι τι σημαινε η δηλωσις, του κου Παπουλια..ΜΑΣ

"Η Έλλη Παππά υπήρξε σύμβολο μιας εποχής δύσκολης για την Ελλάδα. Θα τη θυμόμαστε για τους αγώνες της, για τη σκέψη της και για την ομορφιά της ψυχής της" (express)
Ολοι οι αλλοι που βρισκονται παραχωμενοι σε νταμαρια και πηγαδες τι "συμβολα" ειναι αραγε;
Αλλα εστω κι αν ετσι αφου ετσι ο κος Προεδρος των αριστερων πολιτων κρινει.!
Όμως... Τι εχη να πη τωρα ο σεβασμιος Προεδρος για την πολιτικη διαθηκη της Ελλης Παππα;
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Τί περιμένεις νά πῆ,ἀγαπητέ Γιαννιώτη;Προεδρικά ἔπεα πτερόεντα (ἤ νά τά ἀποκαλέσω ἐπέα;).
    Ξεχνᾶς τίς πρό 4ετίας δηλώσεις του,περί τού "ρατσιστικοῦ βιασμοῦ" στήν Ἄμάρυνθο;
    Πρίν καλά-καλά στεγνώσει ἡ μελάνη τῆς μυνητήριας ἀναφορᾶς κατά τῶν φερομένων ὥς βιαστῶν,μοίραζε βαρύγδουπες δηλώσεις -δἰκην δικαστοῦ- περί ἀμαυρώσεως τῆς κοινωνικῆς ζωῆς κ.λπ.Καί εἰσαγγελεύς ὁ πρόεδρος.
    (Πάντως,ἔτσι καί κάνει δηλώσεις σήμερα γιά τήν ἐπέτειο τοῦ Μελιγαλᾶ,ἑναν ψιλοντουβρουτζά δέν τόν γλυτώνω).

    Καλημέρα ἀπό τήν Κορινθία

    Ἄνδρέας Τενεεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή