Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πάνος Καμμένος: Ο Έλληνας Ρόν Πώλ;

Εάν κάποιος ψάξει να βρεί στο ελληνικό διαδίκτυο ένα πρόσωπο πολιτικού που απολαμβάνει κάποιας σχετικής δημοφιλίας, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτεί. Εάν καταφέρει τελικά να βρεί κάποιον – πέρα από τους προσωπικούς κύκλους του κάθε βουλευτή – αυτός θα είναι ο Πάνος Καμμένος.

Ο οποίος τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έχει επιλέξει να ακολουθεί τον δικό τους... δρόμο, ο οποίος πολλές φορές τον φέρνει σε αντίθεση ακόμη και με τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές του κόμματος στο οποίο ανήκει, αυτού δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από μία τέτοια διαφωνία μάλιστα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της τελευταίας και πλέον λειτουργεί ως "ανεξάρτητος" τυπικά βουλευτής, παρόλο που παραμένει στέλεχος του κόμματος της Ρηγίλλης μετά από έναν "συμβιβασμό" που ουσιαστικά αποτελούσε "κλείσιμο του ματιού" από τον Αντώνη Σαμαρά στο "αντιμνημονιακό" στρατόπεδο.

Ως κομβική στιγμή στην πορεία του κ. Καμμένου μπορούμε να αναφέρουμε στην περίφημη εμφάνισή του στην Βουλή. Τότε θέλησε να κάνει την δική του βούληση εμφανιζόμενος στη Βουλή φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και γαλάζια γράμματα, το οποίο είχε ένα... ξεκάθαρο μήνυμα προς τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος εκείνη την ημέρα επισκεπτόταν την ελληνική Βουλή.

"Greece is not for sale" ήτοι "Η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα" έγραφε το μπλουζάκι του βουλευτή της ΝΔ, που είχε προκαλέσει τότε αν μη τι άλλο αίσθηση.
Τότε ο Πάνος Καμμένος είχε κυριολεκτικά αποθεωθεί από πολλούς Έλληνες οι οποίοι ένοιωθαν την καυτή ανάσα του Μνημονίου στον σβέρκο τους.

Τα CDS και οι Παπανδρέου

Ακολούθησαν από τότε και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Καμμένου. Ήταν αυτός ο οποίος έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση της συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρίκου σε εταιρείες οι οποίες στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεωκοπίας της χώρας μας. Και μάλιστα πρόσφατα απηύθηνε στον πρώην πρωθυπουργό, μέσω του διαδικτύου τις εξής ερωτήσεις.

Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ..
  1. Γιατί ως πρωθυπουργός παράνομα και αντισυνταγματικά απαγόρευσες να απαντηθεί η ερώτηση-κατάθεση εγγράφων για τα CDS και τους κερδοσκόπους των 26 δις$ που χάρισες από το Τ.Τ.?
  2. Γιατί με εντολή σου ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ την διακομματική επερώτηση παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής από τον Ιούλιο;
  3. Διέταξες το υπουργείο οικονομικών να ερευνήσει την μή δηλωθήσα στην Ελλάδα εταιρεία του αδελφού σου στην Ελβετία I4CENSE;
  4. Διέταξες έρευνα για την μή δηλωθείσα παράνομη μισθοδοσία του αδελφού σου στην εταιρεία Unigestion που ο ίδιος αποδέχτηκε και που πόνταρε επίσημα η εταιρεία στην πτώχευση της χώρας;
  5. Ενώ γνωρίζεις την κοινή έδρα και διασύνδεση της άνω εταιρείας με αυτή του φίλου σου που τρώτε σούσι στο Λονδίνο γιατί δεν καταθέτεις στη δικαιοσύνη όπως εγώ;
  6. Γιατί δεν ζητάς δημόσια από τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να Δώσει από την τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς για τους αγοραστές των CDS;
Είναι πολλά τα όσα θα μπορούσε να πει αναλυτικά για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο Πάνος Καμμένος αναστατώνει τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας. Με διάφορους τρόπους.

Η τελευταία εξέλιξη πάντως, με την εισαγγελική έρευνα των Πεπονή - Μουζακίτη, που ζητούν την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις στατιστικές του ελληνικού χρέους, δείχνει να τον δικαιώνει.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πώς κάποιοι παρομοιάζουν τον Πάνο Καμμένο, με το αμερικάνικο φαινόμενο του Ρόν Πώλ. Ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν φέτος είναι ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές του χρίσματος των ρεπουμπλικανών.

Και ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει μιας "πολιτικής απομόνωσης" άνευ προηγουμένου, λόγω των υποτιθέμενων "ακραίων" θέσεων του σε μία σειρά από ζητήματα. Και τώρα προβάλλει ως "φαβορί" δίπλα σε πολύ ισχυρά ονόματα.

Και αυτό διότι κατάφερε να δημιουργήσει μια υποστηρικτική βάση ανάμεσα στους νέους και αυτούς που ασχολούνται με το διαδίκτυο, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους σε τομείς τεχνολογίας.

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και στην χώρα μας με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος με τον απλό τρόπο του, τα χύμα και σταράτα λόγια του μετατρέπεται σιγά - σιγά σε σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετική πολιτική καταγωγή, κυρίως στο διαδίκτυο.

Ενώ είναι φανερό πως είναι ένας από τους πολύ λίγους πολιτικούς που διαχειρίζεται μόνος του τους λογαριασμούς του στο facebook και στο twitter και δεν διστάζει πολλές φορές να εμπλακεί σε απευθείας διάλογο με ανθρώπους που σχολιάζουν κάποια ανάρτησή του ή τον ρωτούν κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό θα πρέπει να πληροφορήσουμε όλους τους πολιτικούς που έχουν αναθέσει την "δουλειά" αυτή σε κάποιον συνεργάτη τους όχι μόνο γίνεται αντιληπτό από όσους ασχολούνται, αλλά και εκτιμάται ιδιαίτερα από τον απλό πολίτη.

Οι καιροί αλλάζουν και ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει αυτό. Και να αφιερώνει πραγματικά χρόνο για να συνομιλήσει με τον απλό πολίτη. Και ο απλός πολίτης το εκτιμά αυτό.

Όπως εκτιμά και το ότι – ασχέτως αν συμφωνεί σε όλα μαζί του – μιλά ξεκάθαρα, δίχως πολιτικαντισμούς, δίχως ελιγμούς. Και δεν διστάζει να κατονομάσει πρόσωπα. Και το σημαντικότερο από όλα δεν διστάζει ακόμη να παραμείνει σταθερός σε αυτά που λέει. Όπως είχε κάνει με την καταψήφιση του μακροπρόθεσμου, κάτι που του κόστισε την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα το δούμε λίαν συντόμως. Προς το παρών κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Ότι σύντομα θα επανέλθει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ότι θα ηγηθεί ενός αντιμνημονιακού μετώπου – που ελπίζουμε ότι δεν θα προέρχεται από την αριστερά – και μύρια όσα άλλα.

Το τι έχει στο μυαλό του δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως ότι μέχρις στιγμής αποτελεί μία έκπληξη για όποιον έχει το κουράγιο να ασχοληθεί με την λιμνοθάλασσα της ελληνικής πολιτικής. 
Μία ευχάριστη έκπληξη...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου