Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ιδού ο καπετάνιος του "Τιτανικού" της Κορέας – 287 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ναυτικές τραγωδίες είναι αυτή που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sewol.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αγνοούμενοι είναι 287 ενώ οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων είναι ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως επειδή στην περιοχή υπάρχουν ισχυρά ρεύματα.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των μαθητών που όπως όλα δείχνουν βρήκαν... τραγικό θάνατο εγκλωβισμένα στις καμπίνες του πλοίου ξέσπασαν αγανακτισμένοι στον καπετάνιο του πλοίου που την ημέρα της τραγωδίας αντικαθιστούσε τον πλοίαρχο.

«Λυπάμαι πολύ. Είμαι βαθιά ντροπιασμένος». Ο 69χρονος Λε Τζουν - σεόκ, συγκλονισμένος δήλωσε πως δεν έχει άλλα λόγια για να εκφράσει τον πόνο του, ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη τη Νότιο Κορέα.

Ο Λι εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας φορώντας κουκούλα σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μοναχά: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Οι οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων, μεταξύ άλλων, κατηγορούν τον 69χρονο γιατί εγκατέλειψε το πλοίο από τους πρώτους, μια καταγγελία που όμως δεν επιβεβαιώνεται, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πότε ακριβώς έφυγε από το κατάστρωμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου