Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η "τυφλή" (και ακούραστη) Δικαιοσύνη στο Πασχαλιάτικο καθήκον της: Προφυλάκισε την Μ. Πέμπτη άνεργο "Χρυσαυγίτη", με μικρό παιδί και γυναίκα με ειδικές ανάγκες επειδή δεν είχε 5000 ευρώ για εγγύηση!

Το απόγευμα της Πέμπτης τα ΜΜΕ(ξαπάτησης), με πανηγυρικούς τίτλους μάς ενημέρωσαν ότι ένας ακόμη "Χρυσαυγίτης" προφυλακίστηκε, αφού συνελήφθη από το τμήμα της ασφάλειας που αναζητά πρόσωπα. Φυσικά φρόντισαν να μην αναφέρουν τίποτε άλλο, προκειμένου να δημιουργηθεί η υπόνοια ότι "προέκυψαν νέα στοιχεία" για το συγκεκριμένο άτομο και έτσι "δένει" η δικαστική διερεύνηση κατά της Χρυσής Αυγής. 

Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα; Ο συλληφθείς, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης είχε... περάσει από τον εισαγγελέα και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Περιοριστικούς όρους στους οποίους συμπεριλαμβάνοταν και χρηματική εγγύηση ύψους 5000 ευρώ. 

Με δεδομένο το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άνεργος, με μικρό παιδί και γυναίκα με ειδικές ανάγκες (όπως πληροφορηθήκαμε) στάθηκε αδύνατον το να καταφέρει να μαζέψει αυτό το ποσό. Έτσι Μεγάλη Πέμπτη συνελήφθη από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Την ίδια στιγμή που αυτοί που κατέκλεψαν το ελληνικό δημόσιο αφήνονται ελεύθεροι με εγγυήσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία φυσικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δώσουν αφού έχουν φάει πολλαπλάσια, μία ελληνική οικογένεια θα κάνει "μαύρη ανάσταση" για 5000 ευρώ.
Φυσικά τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά. Ας ελπίσουμε ότι το ποσό αυτό θα ανευρεθεί όσο το συντομότερο.

5 comments:

  1. Δεν θα εξετάσω τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
    Θα μείνω όμως στην δικαστική του μεταχείριση.
    Πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Αθήνα συνελήφθη ένας 54χρονος άνδρας, επ' αυτοφώρω σε διάρρηξη τριών καταστημάτων. Μαζί του είχε το ποσό των 1200 ευρώ, που μόλις είχε αφαιρέσει από τα ταμεία των καταστημάτων. Αμέσως παραδέχθηκε την πράξη του, δηλώνοντας οτι κλέβει για να εξασφαλίσει την δόση του σε ηρωίνη. Ήταν η δεύτερη φορά που συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα, μέσα σε τρεις μήνες. Είπε επίσης ότι "έπεσε" στα ναρκωτικά, σε ηλικία 47 ετών, εξ'αιτίας οικονομικής καταστροφής του, αφού ήταν μαγαζάτορας. Όντας σε απόγνωση ζωής, εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς να μεριμνήσουν ώστε να φυλακισθεί, προκειμένου να κόψει από το βάσανο των ναρκωτικών, που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά στον ανακριτή, σε βαθμό κακουργήματος. Παρά το απεγνωσμένο του αίτημα και πάλι να προφυλακισθεί, ώστε να ηρεμήσει από την κόλαση που ζούσε και να ανασυγκροτηθεί, πριν αρχίσει να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του, ο ανακριτής με τον εισαγγελέα απέρριψαν την επιθυμία του και τον άφησαν ελεύθερο (για δεύτερη φορά)! Ο ίδιος δήλωσε ότι παρά την θέλησή του, ως ελεύθερος, θα αναγκαστεί να συνεχίσει την ίδια δραστηριότητα, αφού δεν μπορεί μόνος του να βοηθήσει τον εαυτό του.
    Βλέπουμε λοιπόν δυο μέτρα και δυο σταθμά, στην κρίση της ανοιχτομάτας "δικαιοσύνης".
    Πολιτική σκοπιμότητα στην δικανική κρίση; Μπάαα, δεν νομίζω!
    Καλή Ανάσταση!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση κι' από μένα.

      Αν ο περί ου ο λόγος 54χρονος "έπεσε" στα ναρκωτικά σ' αυτή την ηλικία όντας 47 ετών και μαγαζάτορας συγχρόνως, ευθέως θα πω ..."κακό του κεφαλιού του".

      Όσον για τα αδικήματα που διέπραξε και τις "διαπραγματεύσεις" του με την δικαιοσύνη του τύπου "φυλακίστε με για να σωθώ", φαίνεται πως δεν θα είχε καλό δικηγόρο. Αν είχε παραπεμφθεί για κακουργήματα θα είχε προφυλακισθεί σίγουρα. Όμως η κλοπή (372) είναι Πλημ/μα. Τέλος πάντων. Δεν είναι της ώρας αυτές οι αναλύσεις.

      Θα ήθελα όμως το σχόλιο να ήταν σχετικό με την ανάρτηση. Κατ' αντιστοιχίαν - πιστεύω - πως αν ο εν λόγω 54χρονος ήταν Χρυσαυγίτης, θα του είχαν προσάψει περισσότερες κατηγορίες και θα είχε εγκλειστεί σίγουρα.

      Είπαμε, ...Δικαιοσύνη!

      gianniotis

      ΥΓ: Και πάλι Χρόνια Πολλά & Καλή Ανάσταση και αν το σχόλιό μου αναγνωσθεί μετά, τότε "Χριστός Ανέστη"

      Διαγραφή
  2. Αληθώς ο Κύριος, φίλε Γιαννιώτη!
    Το παράδειγμά μου έχει σαφώς σχέση με την ανάρτηση, αφού καταδεικνύει την διττή αντιμετώπιση των κατηγορούμενων, βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αν όπως είπες, ο 54χρονος ήταν και χρυσαυγίτης, θα προφυλακιζόταν άμεσα...
    Ο 54χρονος δράστης, κατηγορήθηκε για τα κακουργήματα των άρθρων 374 παρ. ε
    του Π.Κ.(κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια), 90 και 92 Π.Κ., τα οποία είμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις!
    Παρόλα αυτά, δεν προφυλακίστηκε.
    Υ.Γ. Δεν νομίζω να σε έχω συνηθίσει σε αναξιόπιστες πληροφορίες, φίλε Γιαννίωτη.
    Χρόνια Πολλά
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων"
      Μ' αυτό τα είπες όλα φίλτατε ΛΥΚΙΕ. Ουδέποτε αμφισβήτησα την αξιοπιστία σου και ούτε θα το κάνω ποτέ. Αυτό είμαι σίγουρος πως το ξέρεις καλά. Όσο για τα αδικήματα του 54χρονου - εφόσον είναι αυτά - έχεις απόλυτο δίκιο.

      Για άλλη μια φορά σου στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου:
      Υγεία και Ευτυχία

      gianniotis

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ, καλέ μου φίλε! Οι καλύτερες ευχές μου για σένα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή