Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το ..."επι-στρατευμένο" συμβούλιο Εφετών είπε "ΟΧΙ" στον Μπούκουρα!

Η χαραμάδα ελευθερίας που άνοιξαν δυο εισαγγελείς στο πρόσωπο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα έκλεισε με δύναμη από το "επι-στρατευμένο" συμβούλιο Εφετών.

Με δύο βουλεύματα το "Δικαστικό συμβούλιο" απέρριψε με το πρώτο την αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης... με περιοριστικούς όρους ενώ με το δεύτερο την παρατείνει για άλλο ένα εξάμηνο.

Οι "δικαστές" εξέφρασαν αντίθετη άποψη από τους συναδέλφους τους εισαγγελείς οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί με την προφυλάκιση Μπούκουρα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αφού δεν είναι πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Σημειωτέον ότι η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτησή του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα, η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου