Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τελικός υπό το βλέμμα του Ιησού – Η ιστορία του Μαρακανά (φωτο & βίντεο)

Το Στάδιο Μαρακανά, δόκιμα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο σημείο διεξαγωγής ενός τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ιστορία του τεράστια και δοθείσης ευκαιρίας της σημαντικότερη στιγμής στον ποδοσφαιρικό κόσμο, το koolnews.gr, σας την παρουσιάζει...

Το Μαρακανά βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στην πιο δημοφιλή πόλη της Βραζιλίας και ανεγέρθηκε την δεκαετία του '40 και η αρχική του ονομασία ήταν Δημοτικό Στάδιο (Estadio Municipal). Το 1964 η ονομασία...

άλλαξε σε Στάδιο Δημοσιογράφου Μάριο Φίλιο (Estádio Jornalista Mário Filho). Γνωστό σε όλο τον κόσμο είναι ως Στάδιο Μαρακανά λόγω του ποταμού που υπάρχει στην περιοχή του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μαζί με το Γουέμπλεϊ, το Μαρακανά ανήκει στα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα γήπεδα. Θυμίζουμε ότι κάποτε μπορούσε να φιλοξενήσει ως 200.000 θεατές, ωστόσο για τις ανάγκες τις νομιμότητας έπρεπε η χωρητικότητα να μειωθεί, ούτως ώστε να παρέχεται περισσότερη ασφάλεια στον χώρο του γηπέδου.



Η θλιβερή στιγμή στο Μαρακανά

Το 1950 καταγράφηκε η πιο τραγική στιγμή στο μεγαλύτερο γήπεδο του πλανήτη. Το 1950 στον τελικό με την Ουρουγουάη η χαρά μεταμορφώθηκε σε δάκρυα και η ζωή σε θάνατο. Η διοργανώτρια Βραζιλία, ηττήθηκε μέσα στο «σπίτι» της από την Ουρουγουάη, με τους οπαδούς της «σελεσάο» να αυτοκτονούν και το Μαρακανά να γεμίζει από πτώματα ανθρώπων που δεν άντεξαν και δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την ήττα.


64 χρόνια μετά, η Γερμανία και η Αργεντινή, ή το αντίστροφο αν προτιμάτε, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το βράδυ της Κυριακής (13/7) στο Μαρακανά για το ποια ομάδα θα διαδεχθεί την Ισπανία στην κορυφή, αλλά και για το ποια ομάδα θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου στο ιστορικό γήπεδο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, υπό το βλέμμα και την σκέπη του Ιησού Χριστού.

Δείτε το βίντεο:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου