Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Φρίκη... Πτώματα παντού!

Στην αρχή οι σοροί των θυμάτων από την αεροπορική τραγωδία του Boeing έμεναν στα χωράφια της Ουκρανίας, εκτεθειμένες. Τώρα, οι σοροί φορτώθηκαν σε τρένα ψυγεία και μεταφέρθηκαν στην πόλη Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.

Δημοσιογράφοι του Associated Press είδαν τους φιλορώσους να βάζουν τα πτώματα σε... σακούλες και να τα βάζουν σε φορτηγά που βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας και να τα μεταφέρουν σε άγνωστη κατεύθυνση. Το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τους ρεπόρτερ, δεν υπήρχαν σοροί ή ένοπλοι αυτονομιστές στο σημείο όπου τα συνεργεία ακόμη αναζητούν διαμελισμένα πτώματα στα χωράφια.

Οι αναφορές για τις σορούς που είχαν αφεθεί να αποσυντίθεται κάτω από τον ήλιο είχαν προκαλέσει παγκόσμια οργή, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της Ολλανδίας από όπου προέρχονταν τα μισά θύματα.

Ωστόσο, αφού οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Τόρεζ, οι φιλορώσοι επέτρεψαν σε παρατηρητές του ΟΑΣΕ να φτάσουν στο σημείο και να επιθεωρήσουν τα πτώματα, όμως, όταν έφτασαν εκεί είπαν ότι στο τρένο «η μυρωδιά του θανάτου ήταν έντονη», τονίζοντας πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές που τους συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα, έχοντας μαζί τους βαρύ οπλισμό και δεν τους αποκάλυψαν τον ακριβή αριθμό των σορών.

Σύμφωνα με ένα σιδηροδρομικό εργάτη τα πτώματα μεταφέρθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα σταλούν προς την κατεύθυνση της πόλης Ιλοβάισκ, νοτιοδυτικά της Τορέζ.

«Κάτι παραδόθηκε και μας είπαν να περιμένουμε», δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας πως το «κάτι» ήταν πτώματα.

Βρέθηκαν επιπλέον 27 σοροί

Την Κυριακή έγινε, επίσης, γνωστό ότι επιπλέον 27 σοροί βρέθηκαν μαζί με ανθρώπινα μέλη στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου