Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η ..."δημοκρατία" έγινε σαραντάρα!

Πατήστε για μεγέθυνση
40 χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα που ταυτοχρόνως πέθαιναν αδερφοί μας την Κύπρο και στον ελλαδικό χώρο γινόταν υποδοχή με κεράκια στον Κ. Καραμανλή τον πρεσβύτερο. 
40 χρόνια πέρασαν από την παλινόρθωση της «δημοκρατίας» και θέτω την λέξη εντός εισαγωγικών διότι ουδεμία σχέση έχει αυτό το καθεστώς με την Δημοκρατία των Αθηνών, του Περικλέους και του κράτους του δήμου.

Πριν έρθουμε στο σήμερα ας παραθέσουμε δύο ιστορικά ντοκουμέντα για να...
αντιληφθούμε τι έγινε εκείνες τις ημέρες του Ιουλίου του 1974:

Από το πόρισμα Αλφαντάκη: «Η Κυβέρνησις και η Επανάστασις της 25.11.1973 απεφάσισαν και διέταξαν Γενικήν Επιστράτευσιν την 20.7.1974, ήτις ήρξατο εφαρμοζομένη από της 9ης πρωϊνής ώρας. Αυτήν απήτουν αι περιστάσεις και τα στρατιωτικά δεδομένα. Ο Στρατηγός Μπονάνος μετά των επιτελών του, την 11ην πρωϊνήν της αυτής ημέρας(20.7.1974) ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ την γενικήν επιστράτευσιν, ΔΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.»

Από το βιβλίο του Γρ. Μπονάνου: «Έχρειάζετο λοιπόν ψυχή, προσοχή καί επαγρύπνησις. Καί έπρεπε να επιλέξω τήν κατάλληλον στιγμήν διά νά δράσω. Από πολλού χρόνου είχα καταλήξει ότι ή λύσις είναι μία: Η πολιτικοποίησις του καθεστώτος. Εχρειάζετοη Ελλάς μίαν κυβέρνησιν με ακτινοβολίαν πρός τον λαόν, διά να βγάλη την χώραν από τό άδιέξοδον. Και αι Ένοπλοι Δυνάμεις να αφοσιωθούν άνευ έτερου στο έργον των. Ποιοι όμως θα εσχημάτιζαν αυτήν τήν κυβέρνησιν; Ποίοι είχαν ολιγώτερον φθαρεί και επομένως ήδύναντο να εμπνεύσουν τον λαόν; Ποιοι θα ήσαν γενικής αποδοχής; Οι πολιτικοί παράγοντες τούς οποίους είχα βολιδοσκοπήσει διά του Ματάτση προηγουμένως, με έπεισαν ότι υπεράνω όλων θέτουν το προσωπικόν καί το κομματικόν των συμφέρον. Και όμως, είς τον χώρον αυτόν έπρεπε να στραφώ. Δεν είχα άλλην επιλογήν.»

Από εκείνες τις ημέρες πέρασαν έτη σαράντα και αυτό που έγραφε ο Μπονάνος στο βιβλίο του επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού στην Ελλάδα εγκαθιδρύθηκε ένα νέο καθεστώς, ουχί δημοκρατικό, αλλά κομματοκρατικό, συμφεροντολογικό, κλεπτοκρατικό. Ένα καθεστώς που γίνεται σαράντα χρονών και γιόρτασε τα γενέθλια του με «μεγαλοπρέπεια».
Τα γιόρτασε στις Φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, των οποίων το μόνο «έγκλημα» ήταν ότι έπραξαν το Καθήκον τους, απαιτώντας Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Τα γιόρτασε στις παραλίες της Μυκόνου εκεί που οι πελάτες του Βορίδη, στο σκάνδαλο της Energa, άνοιγαν το ένα κιβώτιο σαμπάνιες μετά το άλλο, για να πανηγυρίσουν ότι η ΝΔ δεν επεδίωξε το συμφέρον του δημοσίου, αλλά απείχε της διαδικασίας ώστε να αποφυλακιστούν αυτοί που ζημίωσαν το δημόσιο με 250 εκ. ευρώ και να πάρει την αμοιβή του ο πλέον υπουργός υγείας της ΝΔ. Τα γιόρτασε στα δικαστήρια εκεί που αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες Έλληνες που αυτοκτόνησαν.

Τα γιόρτασε στην Θράκη εκεί που ετοιμάζεται ο νέος «Αττίλας» με την ανοχή των πολιτικάντηδων. Τα γιόρτασε με την «προεδρική» περιοδεία που έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στην Θράκη μας, απαιτώντας την απόσχιση ελληνικών εδαφών.

Τα γιόρτασε μέσα στην Βουλή των Ελλήνων και στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί που κρύβονται οι δικογραφίες για τον χρηματισμό του Μιχελάκη, για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για το πόθεν έσχες του Αθανασίου και πολλά άλλα σκοτεινά και βρώμικα μυστικά.

«Συγχαρητήρια» και... χρόνια πολλά.

Κώστας Αλεξανδράκης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου