Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οι νεκρόφιλοι του facebook

Είναι γνωστό πως στο σεξ υπάρχουν διαστροφές. Υπάρχουν δηλαδή διάφοροι τύποι και διάφορες τύπισσες που γουστάρουν να την βρίσκουν με τρόπους που κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα ανατρίχιαζε. Η πιο αποκρουστική από τις διαστροφές αυτές είναι η παιδεραστία. Άρρωστοι άνδρες -κυρίως- που κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά για να ικανοποιήσουν τις νοσηρές ορέξεις τους. Επίσης υπάρχουν οι κτηνοβάτες που τη βρίσκουν με ζώα. Κατσίκες, πρόβατα σκυλιά... Και...
βέβαια οι νεκρόφιλοι, με τους οποίους και θα ασχοληθούμε σε τούτο το άρθρο, οι οποίοι απαιτούν το σκεύος της ηδονής τους να είναι πεθαμένο. Δεν ξέρω φυσικά τι είναι αυτό που «φτιάχνει» τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Η μακάβρια χλωμάδα του νεκρού; Η αδυναμία του να αντιδράσει, να αποφύγει την σεξουαλική «επίθεση»; Τέλος πάντων, το ζήτημα είναι πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (και όχι μόνο βέβαια) έχει παρατηρηθεί μια ενοχλητική παραλλαγή της προαναφερθείσας αδιανόητης διαστροφής. Δυστυχώς, τα θλιβερά γεγονότα στη Γάζα έκαναν τους άρρωστους αυτούς ανθρώπους να φτάσουν στο peak της ανωμαλίας τους. Μιλάω φυσικά για τους νεκρόφιλους των social media.

Τον τελευταίο καιρό είναι πρακτικώς αδύνατο να ανοίξεις το facebook ή το twitter και να μην πέσεις πάνω σε κάποια φρικιαστική (sic) φωτογραφία. Δεκάδες νεκροί παρελαύνουν μέσα σε έναν ποταμό από like και retweet - συχνά συνοδεία από κατάρες για τους ανάλγητους Έλληνες που εξακολουθούν να συνεχίζουν αμέριμνοι τα μπάνια τους στις παραλίες ενώ η Μέση Ανατολή (και όχι μόνο) φλέγεται.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως, αντίθετα με τους old fashioned νεκρόφιλους που προτιμούσαν τα πτώματά τους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, αυτοί οι όψιμοι ιντερνετικοί νεκρόφιλοι προσπαθούν να μας τα σερβίρουν σε όσο το δυνατόν χειρότερα χάλια. Άνθρωποι απανθρακωμένοι, φριχτά διαμελισμένοι, με διαλυμένα κεφάλια. Και επειδή συχνά οι σεξουαλικές διαστροφές συγγενεύουν, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε, όσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το κομματιασμένο θύμα τόσο πιο πολλά like και share θα αποκτήσει.

Όλα αυτά φυσικά φάτσα κάρτα στις οθόνες μας, στις οθόνες ανήλικων χρηστών του ίντερνετ πλάι σε βίντεο κλιπ της Lady Gaga και την πρόσφατη τριάρα του Θρύλου επί της Μίλαν. Η Γάζα φυσικά δεν έχει την αποκλειστικότητα αυτού του διαδικτυακού θεάτρου της ανωμαλίας. Πολλές φορές π.χ. οι «άλλοι» απαντούν με τα εγκλήματα των «ισλαμοφασιστών» ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν και οι τιμωρίες διαφόρων εγκληματιών (μέχρι και εικόνα ευνουχισμένου παιδεραστή έχω πετύχει) με την διαφορά πως στην τελευταία περίπτωση τα σχόλια είναι εγκωμιαστικά για τους θύτες.

Εξυπακούεται πως συχνά οι φωτογραφίες αυτές δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα (πολλές φωτογραφίες που αποδίδονται στη Γάζα προέρχονται από την Συρία κ.ο.κ.) αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Πτώμα να' ναι κι ό,τι να' ναι.

Όπως συμβαίνει χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι που διακρίνονται γι αυτή την διαστροφή δεν παραδέχονται πως είναι ανώμαλοι. Υποστηρίζουν πως το κάνουν για να «ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο». Έτσι είναι. Γιατί ο Έλληνας φεισμπουκάς που θα δει στο timeline του ένα μωρό σε φέτες θα στείλει ένα οργισμένο ίνμποξ στον Νετανιάχου και αυτός άμεσα θα αποσύρει τα στρατεύματα του από την Γάζα, ξεκινώντας παράλληλα συνομιλίες για την πολυπόθητη ειρήνη στην περιοχή.

Φυσικά, το μόνο που καταφέρνουν οι νεκρόφιλοι του ίντερνετ είναι να χαλάσουν την διάθεση και να κόψουν την όρεξη των φυσιολογικών ανθρώπων.

Τι μπορούμε να κάνουμε με δαύτους; Δυστυχώς, όχι πολλά. Μπορούμε να τους απομονώσουμε. Να τους διαγράψουμε από φίλους μας, ενδεχομένως και να τους μπλοκάρουμε για να γλιτώσουμε από την θλιβερή ανωμαλία τους. Ελπίζοντας πως κάποια στιγμή ο φίλος μας ο Ζούκερμπεργκ θα αποφασίσει να τους πετάξει ομαδικά έξω από το δημιούργημα του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου