Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Βρετανός ράπερ αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ; (φωτο)

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές και πλέον όλοι αναζητούν τον ψυχρό εκτελεστή.

Οι βρετανικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη του τζιχαντιστή που εκτέλεσε τον Τζειμς Φόλεϊ μπροστά στην κάμερα και σύμφωνα με αυτά που διαρρέουν πρόκειται για τον βρετανό ράπερ...
 Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο "Τζον".

Στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλα δύο άτομα γνωστά για τη δράση τους ως τζιχαντιστές, ενώ φαίνεται να συμμετείχαν στη δολοφονία του Φόλεϊ. Ο λόγος για τους Abu Abdullah al-Britani και Abu Hussein al-Britani, γνωστοί ως «The Beatles».


Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Βρετανός τζιχαντιστής που έκοψε το κεφάλι του Τζέιμς Φόλεϊ είναι ο Βρετανός ράπερ, με βάση το σωματότυπο και την χαρακτηριστική προφορά του εκτελεστή.

Πρώην όμηρος ο οποίος γνώρισε τον «Τζον» κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, δήλωσε ότι ο τελευταίος είναι ένας από τους τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση ξένων ομήρων στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα.


Οι αρχές στο Λονδίνο πιστεύουν ότι είναι κάτοικος του ανατολικού Λονδίνου, δεν είναι γεννημένος στη Βρετανία αλλά μιλά τη διάλεκτο της περιοχής «cockney».

Η Βρετανία είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον υψηλό αριθμό Βρετανών που φεύγουν από τη χώρα για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ.


Ο 23χρονος ράπερ ζούσε σε μία έπαυλη αξίας 1,5 εκ. ευρώ με την μητέρα του, όμως αργότερα ασπάστηκε τον ισλαμισμό και εντάχθηκε στους τζιχαντιστές της Συρίας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πατέρας του 23χρονουέχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για εμπλοκή και συνεργασία με την Αλ Κάιντα.


Το BBC αναφέρει ότι οι ισλαμιστές είχαν αναθέσει σε τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές να φρουρούν ξένους κρατούμενους. "Φαίνεται ότι σ' αυτούς τους τρεις είχαν δώσει παρατσούκλια από τους Μπιτλς: ήταν ο Τζον, ο Πολ και ο Ρίνγκο. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ήταν πολύ βίαιοι απέναντι στους ομήρους".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου