Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο "Εχθρός" του Λαού... Και τα Θύματα των εχθρών της Ελευθερίας..

"Παρακαλώ αφήστε τα αμερικανικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου... ο θάνατος είναι καλύτερος από το να βιασθώ από έναν άγνωστο"  (δείτε ---> εδώ).

Από τον Ιάσωνα

"Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και οι επικίνδυνες αποφάσεις της αποδεικνύουν ότι η ΕΕ είναι εχθρός των λαών» ήταν η ανακοίνωσι του "φιλειρηνικού" και γνωστού για την «άσβεστη δίψα» του...
 προς την αλήθεια ΚΚΕ. 

Ο λόγος της ιεράς "αγανακτήσεως" ήταν ως συνήθως, ό,τι περίπου το 70% των σημερινών Ελλήνων πιστεύουν.. Όπως αποδεικνύουν οι στατιστικές, αλλά και οι ανεπανάληπτες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που ξεπερνούν κάθε οριο συνομωσιο- Ρωσσο-λαγνείας, ψυχωτικής εμμονής αντι Αμερικανισμού, Αφρικανο- Μουσουλμανικής αλληλεγγύης, λατρευτικού Μίσους –Τζιχάντ κατά της Ευρώπης και της Δύσεως εν γένει και αταλάντευτης προσηλώσεως στην ηθελημένης άγνοια.. Προς τιμήν λοιπόν και δόξαν των κοιμισμένων πολιτικών κομμάτων, των στρατευμένων δημοσιογράφων και των – νεφελο-βιουντων διανοουμένων της ελίτ του λαικισμού, που επιτέλους επιτυχώς τα κατάφεραν όλοι μας να πιστεύουνμε!!!.ότι: 

1. Κακώς η Αμερική βομβαρδίζει τους Τζιχαντιστές στο Ιράκ και προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. (δείτε σχετικό στιγμιότυπο)...

2. Κακώς η ΕΕ υποστηρίζει την απόφασι αυτή των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τις εγκαταστάσεις των Τζιχαντιστών και να βοηθήσουν με οπλισμό του Κούρδους ώστε το Ιράκ να μην γίνει ένα απέραντο σφαγείο αποκεφαλισμένων «απίστων» 

3. Η προσπάθει α των Ουκρανών να απεκλωβισθούν από τον πυθωνικό στραγγαλισμό της «ομόδοξης- αδελφής» Ρωσίαςς- Νεας Σοβιετιας του μεγαλου Ηγετη Σταλιν (συγνώμη) Πούτιν ήθελα να πω, είναι «επέμβασις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ»

4.Τέλος, ότι: «Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις χώρες της Αφρικής και στη Γάζα,  έχουν κοινό παρονομαστή: Το ματοκύλισμα (σημειωσις δική μου: προσέξτε κομμουνιστικη διάλεκτοι.. όχι αιματο κύλισμα, ματοκυλισμα!!) τον κατατρεγμό των λαών, τις αλλαγές συνόρων, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων…» (η ανακοίνωσις του ΚΚΕ ---> εδώ).

Θα επανέλθω επι της ουσίας, αλλά παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο που πρωτοδιάβασα τον χαρακτηρισμό «Εχθρός του Λαού» ο οποίος χαρακτηρισμός «στολίζει» σήμερα κατά κορον, ω Συνέλληνες, οιονδήποτε τολμά να εκφέρη άποψι διαφορετική απο αυτές που προανέφερα ..Ήγουν, τις πολιτικά «ορθές» .. Ή π.χ να υποστηρίξη ότι, την πολιτική του μνημονίου έπρεπε προ καιρού να την έχουμε επιβάλλει μονοι μας, οι Ελληνες, αντιλαμβανόμενοι και συνειδώτες ότι: Ο κρατισμός, διευθυνομένη σοβιετικη οικονομία ολοκληρώνει το εργο της, όταν πλέον δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο πίσω της, ως ο ιος «εμπολα» 

Αντιγράφω λοιπόν την πηγή της προελεύσεως του «Εχθρού του Λαού»

«Ο Στάλιν δημιούργησε την έννοια « εχθρός του λαού». Αυτός ο όρος αυτόματα καθιστά περιττή την απόδειξi των οιονδήποτε ιδεολογικών λαθών σε μια συζήτησi. Αυτός ο όρος καθιστά δυνατή την χρήσi της πιο σκληρής καταπιέσεως , παραβιάζοντας όλους τους κανόνες της επαναστατικής νομιμότητος, εναντίον καθενός που με οιονδήποτε τρόπο διεφώνησε με τον Στάλιν, εναντίον εκείνων που υπήρξαν μόνο ύποπτοι εχθρικής προθέσεως ,..Αυτή η έννοια . «εχθρός του λαού» πραγματικώς εξάλειψε την δυνατότητα οιανδήποτε είδους ιδεολογικής μάχης ή την εκφορά των απόψεων σ αυτό ή το άλλο θέμα, ακόμη και πρακτικού χαρακτήρος…) 

Και συνέχιζε ο λόγος: «Η ισχυρογνωμοσύνη του Στάλιν κατά της κεντρικής επιτροπής έγινε πλήρως εμφανής μετά το 17ο συνέδριο του κόμματος το 1934. 

Αποδείχθηκε ότι από τα 139 μέλη και υποψηφίους για την κεντρική επιτροπή του κόμματος που είχαν εκλεγεί το 17ο συνέδριο, 98 πρόσωπα, δηλαδή το 70% συνελήφθησαν και εκτελέσθησν, ως εχθροί του Λαού.. Την ίδια μοίρα είχαν όχι μόνο τα μέλη της κεντρικής επιτροπής αλλά επίσης η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του 17ου Συνδερίου του κόμματος Από τους 1966 εκπροσώπους, 1108 συνεληφθησαν με κατηγορίες αντι-επαναστατικών εγκλημάτων.» 

Στον ίδιο λόγο αναφέρονται και οι μεθοδεύσεις φυσικής εξοντώσεως των «Εχθρών του Λαού»  Αντιγράφω: 
  • «Μερικά παραδείγματα της αθλίας προβοκάτσιας, διεστραμμένης παραποιήσεως και εγκληματικής παραβιάσεως της επαναστατικής νομιμότητος μεταξύ άλλων ήσαν ο σύντροφος, Eikhe μέλος της κεντρικής επιτροπής, ένας από του πιο διακεκριμένους εργάτες του κόμματος και της σοβιετικής κυβερνήσεως μέλος του κόμματος από το 1905. 
  • Ο σύντροφος Eikhe συνελήφθη στις 29 Απριλίου 1938, επί τη βάσει συκοφαντικού υλικού άνευ ανακριτικού κατηγορητηρίου, το οποίο τελικά παρελήφθη 15 μήνες μετά την σύλληψι του. Η έρευνα της υποθέσεως του Eikhe έγινε με ένα τρόπο που πολύ βάναυσα παραβίασε την σοβιετική Νομιμότητα και συνοδεύθηκε απο ισχυρογνωμοσύνη και παραποίησι. Ο Eikhe εξαναγκάσθηκε με βασανιστήρια να υπογράψη εκ των προτέρων ένα πρωτόκολο της ομολογίας του από τους ανακριτές- διακαστές, στο οποίο κατηγορούντο και άλλοι επιφανείς εργάτες μέλη του κόμματος για αντισοβιετική δραστηριότητα. 
Στην 1η Οκτωβρίου 1939, ο Eikhe έστειλε την δήλωσι του στον Στάλιν στην οποία κατηγορηματικώς αρνείτο την ενοχή του και ζητούσε την εξέτασι της υποθεσεως του. Στην δήλωσι του έγραφε: "Δεν υπάρχει πιο πικρή αθλιότητα από το να είμαι φυλακισμένος από την κυβέρνησι για την οποία εργαζόμουν πάντα.." 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1940, Ο Eikhe μετεφέρθη ενώπιον του δικαστηρίου, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε τα εξής: 

"Στις αποκαλούμενες ως ομολογίες μου δεν υπάρχει ούτε ενα γράμμα γραμμένο απο μένα με εξαίρεσι την υπογραφή μου στο πρωτόκολο, που με εξανάγκασαν να υπογράψω.. Αναγκάσθηκα να ομολογήσω υπο την πίεσι των ανακριτών που απο την στιγμή της συλλήψεως μου με βασάνιζαν .. .Συνεπεία τούτων άρχισα να γράφω αυτές τις ανοησίες.Το σπουδαιότερο που έχω να πω στο δικαστήριο, στο κόμμα στον Στάλιν είναι ότι δεν είμαι ένοχος. Δεν υπήρξα ποτέ ένοχος οιασδήποτε συνομωσίας. Θα πεθάνω πιστεύοντας στην αλήθεια της πολιτικής του κόμματος , όπως πίστευα σ όλη μου την ζωη." 

Στις 4 Φεβρουαριου ο Eikhe εκτελέσθηκε. Σήμερα (σημείωσις δκή μου: σήμερα, όταν εκφωνείτο ο λόγος –ιδε στο τέλος) έχει οριστικά αποδειχθή ότι η υπόθεσι του Eikhe είχε επινοηθεί. Η μνήμη του απεκατεστάθη μετά θάνατον. 

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, και επανέλαβα εδώ προς γνώσι σας καταχρώμενος την υπομονή σας, ποίος λετε? Ο Nikita Sergeyevich Khrushchev, διάδοχος του Στάλιν και γενικός γραμματεύς του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενώσεως ΚΚΣΕ( 1955-1964) στην αποκληθείσα « Μυστική Ομιλία» (secret speech) κατά την διάρκεια του 20ου συνεδρίου την 24-25η Φεβρουαριου 1956, που δημοσιεύθηκε μόνο το 1989 με την κατάρρευσι της Σοβιετικής ενώσεως και του «υπαρκτού» σοσιαλισμού.. 

Μεσα σε λίγες σελίδες τεκμηριωμένης ιστορίας απο τα χείλη κομμουνιστών που έγραψαν την ιστορία, ενώπιον του κομματικου συνεδρίου του ΚΚΣΕ, αποκαλύπτεται η βαναυσότης το έγκλημα η διαστροφή τα αμέτρητα θυματα αυτου του καθεστώτος που τα αποκαλούσε «εχθρούς του λαού».. 

Κατάπληξι προκαλεί στον αναγνώστη αυτής της ομιλίας - που οι περισσότεροι στην Ελλάδα αγνοουν( αφου δεν υπάρχει τίποτα το σχετικό στην ελληνική βιβλιογραφία ή τα ιστολόγια πλην της γενικευμένης αναφορά αορίστως στην « μυστική ομιλία») η αρχή του λόγου του Khrushchev σχετικώς προς την άποψι του Λένιν για τον Στάλιν. 

Αφηγείται λοιπόν ο Nikita Sergeyevich Khrushchev στους άφωνους κατάπληκτους συνέδρους.: 

"Φοβούμενος το μέλλον του κόμματος και του Σοβιετικου Εθνου, ο V. I. Lenin χαρακτήρισε ολκληρωμένα και σωστάτον Στάλιν. Επισήμανε ότι ηταν αναγκαίο να εξετασθη η απομάκρυνσι  του Στάλιν από ο την θέσι του γενικου γραμματέως του κόμματος διότι ο Στάλιν ήταν υπερβολικά θρασύς, δεν ειχε την πρέπουσα στάσι απέναντι των συντρόφων του, ηταν ιδιότροπος και καταχραστής της εξουσίας του. Τον Δεκέμβριο του 1922 σε μια επιστολή του προς το συνέδριο του κόμματος ο Vladimir Ilyich Λεννιν έγραφε: "Αφ’ ότου έλαβε την θέσι του γενικού γραμματέως, ο σύντροφος Στάλιν συγκέντρωσε απεριόριστη εξουσία στα χέρια του και δεν είμαι βέβαιος αν θα είναι πάντοτε ικανός να χρησιμοποιήση αυτή την εξουσία με την απαιτουμένη φροντίδα"...

...Ο Στάλιν είναι υπερβολικά θρασύς, και αυτό το ελάττωμα που μπορεί να γίνη ανεκτό μεταξύ μας και στις επαφές μας , γινεται ένα ελάττωμα που δεν μπορεί να γίνη ανεκτό όταν κάποιος κατέχει την θέσι του γενικού γραμματέως του ΚΚΣΕ. Ένεκα τούτου, προτείνω οι σύντροφοι θα εξετάσουν την μέθοδο με την οποία ο Στάλιν θα απομακρυνθεί απο αυτή την θέσι και στην οποία ένα άλλος ανδρας θα επιλεγεί, ο οποίος πάνω απ΄ όλα θα διαφέρει απο τον Στάλιν κατ εξοχήν στην ποιότητα, δηλαδη μεγαλύτερη ανοχή μεγαλύτερη νομιμότητα περισσοτερη ευγένεια και πλεον προσεγμενη θέσι και συμπεριφορά προς τους συντροφους..."

Φεύ... Η ιστορία εχει καταγράψει την πλήρη επαλήθευσι-δικαίωσι του Λενιν όσον αφορά στο πρόσωπο του Στάλιν, αφού ο Στάλιν κατάφερε να εξοντώση ως «εχθρούς» του λαού περισσότερο απο 12 εκατομμύρια (ιδε σημείωσι στο τέλος) αγνούς κομμουνιστές της εποχής εκείνης, χωρίς να προσμετρώνται τα εκατομμύρια των Ρώσσων στρατιωτών στο Β΄ Παγκοόσμιο πόλεμο που οδηγήθησαν στον χαμό, λόγω της εξολοθρευσθείσης ανωτάτης και ανωτέρας στρατιωτικής ηγεσίας αφού συμπεριελήφθησαν κι αυτοί στους «εχθρούς» του λαού .. 

Όμως η ουσία και το ζητούμενο παραμένει:... 

Εώς πότε οι Νέο-έλληνες θα θεωρούν ανύπαρκτους τους σφαγιασμένους των τζιχαντιστών ή τα θύματα της Μποκο Χαράμ ή τους χιλιάδες νεκρούς των αφρικανών από ενδοφυλετικές διενέξεις κυρίως απο αυτοαποκαλούμενα «απελευθερωτικα κινήματα», ισλαμο-κομουνιστο- ναζιστικα εκτρώματα που εξέθρεψε ο τρίτος κόσμος με τη βοήθεια του Ισλαμ και της παλι ποτε Σοβιετικης ενώσεως

Ή τους νεκρούς ισραηλινούς απο τα βλήματα της Χαμάς, ή τα θύματα των Ουκρανών επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν οικονομική θέσι μακρυάν της ς αγκάλης του Πούτιν, Δεν είναι κι αυτοι θύμτα όπως οι μικροί ς παλαιστινίοι μαθητές που χρησιμοποίησαν ως ασπίδα οι «μαχητές» της Χαμάς αντι να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τον εισβολέα προτιμούντες να το παίζουν «τοξότες» εκ του ασφαλούς.? . 

Ή τα δικά μας θύματα, αστυνομικοί και πολίτες πολιτικά προσωπα, επιχειρηματίες εισαγγελείς, στις τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις απο «ιδεολόγους» αδίστακτους αιμοβόρους δολοφόνους που ο τύπος, τα κόμματα της αριστεράς συγκαλυμμενα αλλά ουσιαστικά ως συνήγοροι υπερασπίσεως αλλα και σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας «εκθειαζουν» ως αγωνιστές? 

Τι είναι όλα αυτά τα θύματα, οι δολοφονημενοι, οι απαχθέντες, οι αποκεφαλισμένοι, οι ανατιναγμένοι, οι βιασμένες, όλος αυτός ο λαός που τρέχει σαν τα κατσίκια στα βουνα... Τι είναι? 

«Εχθροι» των λαών ή θύματα των εχθρών της Ελευθερίας και της Ανθρωπότητος ? 

Οφείλουμε μια απάντησι στον εαυτό μας. 

α) Περι Eikhe, ---> εδω 

β) Ο γιος του Nikita Khrushchev, Σεργκει στην συνενετυξι του αναφερει ότι ο λογος του Πατερα του στο 20 ο συνεδριο του ΚΚΣΕ ηταν ένα απο τα σημντικοτερα επιτευγματα, μπορεθτε να δητε μερος της συντευξεως εδω:


γ) Ολόκληρη η μυστική ομιλία του Νικήτα Χρουτσώφ ---> εδω

δ) Για τα θυματα του «μεγαλου τρόμου» όπως ονομάσθηκε απο τος ιστορικούς η εποχη των Σταλικών διώξεων κατά των «εχθρων του λαού» ιδε τα τεκμηριωμενα βιβλια:

  1. “The Great Terror ” του Robert Conquest 
  2. “Let History Judge” του Roy Medvenef 
ε) Η δρασι των τζιχαντιστων στο Ιρακ --->εδώ κι' --->εδώ

3 comments:

  1. Να συμπληρώσουμε την βιβλιογραφία με ένα μικρό δείγμα των εκπολιτιστικών “δραστηριοτήτων” της Δύσης.

    Fred Simon Landis, Psychological warfare and Media Operations in Chile, 1070-1973, PhD Dissertation, University of Illinois at Urbana-Champaign, 1975
    Kristian Gustafson Hostile Intent, U.S. Covert Operations in Chile, 1964-1974
    Douglas Valentine,The Phoenix Program: America's Use of Terror in Vietnam
    David Anderson Histories of the Hanged, The Dirty War in Kenya and the End of Empire Caroline
    Elkin Imperial Reckoning,The Untold Story of Britain's Gulag in Kenya
    Ludo De Witte, The Assassination of Lumumba
    Christopher de Bellaigue, Patriot of Persia: Muhammad Mossadegh and a Tragic Anglo-American Coup
    Stephen Kinzer, Overthrow: America's Century of Regime Change from Hawaii to Iraq
    Adam Hochschild, King Leopold's Ghost: A Story of Greed, Terror, and Heroism in Colonial Africa
    James Allen, Without Sanctuary: Lynching Photography in America

    Μία παρατήρηση: Ο κομμουνισμός κατά τον Arnold J. Toynbee ήτανε μια δυτικού τύπου αίρεση που επιβλήθηκε στον ρωσικό λαό για να λυθεί το πρόβλημα Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στην διαχείρησι του Ιστολογίου.και στους αναγνώστες.

    Εκ παραδρομής ( δικό μου λάθος) δεν έχει συμπεριληφθεί το σωστό βίντεο με την συνέντευξι του υιού Κρουτσώφ, Σεργκέι που είναι το κατωτέρω:


    https://www.youtube.com/watch?v=sk-oijiJJTE

    (29: 42- 30:14, 31:04-, 32:21, 51:31 )

    Το λάθος είναι δικό μου διότι στην υποβολή συμπεριέλαβα το βίντεο με την Σοβιετική Ιστορία που είναι ένα συγκλονιστικό αρχείο, αντί του ορθού που προανέφερα με την συνένετευξι του Σεργκέι Κρουτσώφ.

    Ευχαριστώ για την κατανόησι

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ντροπαλοί εραστές του σταλινισμού . ο λάτρεις του ολοκληρωτισμού, αρνούνται ο,τι υπάρχει εξηγούν με φανταστική υπομονή, ο,τι δεν υπάρχει.

    Ο κομμουνισμός στοίχισε στην ανθρωπότητα 100 εκατομμύρια νεκρούς, τους οποίους οι εμβριθείς αναγνώστες του ριζοσπάστη στην Ελλάδα οι ψυχοπαθείς της αριστεράς αρνούνται., ως εάν και τα αμέτρητα μνημείια των θυμάτων της κομουνιστικής θηριωδιας ειναι ανυπαρκτα..


    Ιασων


    Η ημερήσια διαταγή 00447 ήταν εμπιστευτική. Υπαγορευμένη από τον Στάλιν, έδινε εντολή, στις 30 Ιουλίου του 1937,για τη μυστική εξόντωση των "αντεπαναστατικών στοιχείων" και όριζε,από περιοχή σε περιοχή, τα ποσοστά συλλήψεων και καταδικών:
    1η κατηγορία: για το εκτελεστικό απόσπασμα,
    2η κατηγορία: δέκα χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στο Γκουλάγκ.
    Αστραπιαία, μέσα σε έναν ίλιγγο άμιλλας, η αστυνομία ζήτησε την αύξηση των ποσοστών.
    Όλοι προσπαθούσαν να κερδίσουν στον αγώνα σε αποδοτικότητα.
    Ειδικά στη Μόσχα, όπου ξεχώριζε η αποτελεσματικότητα και ο ζήλος ενός Χρουστσόφ.
    Αναγκαστικά, πολύ γρήγορα, ο κατάλογος των πραγματικών υπόπτων εξαντλήθηκε. Το κυνήγι των αθώων ξεκίνησε.
    Οι μηχανές φουλάρησαν, επινοήθηκαν νέες λίστες.
    Εβγαζαν τυχαία ως κοινωνικά επικίνδυνα παιδιά κάτω των τριών ετών.
    1.500 θάνατοι ανά ημέρα, 750.000 μέσα σε δεκάξι μήνες.
    Ο Μεγάλος Τρόμος. Οποιοσδήποτε,οπουδήποτε. Κάποιος μεθύστακας του οποίου το μόνο έγκλημα ήταν ότι πιτσίλισε με βότκα το πορτρέτο ενός ηγέτη, μια λουλουδού η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης».
    Γραφει στο νέο του βιβλιο με τιτλο "Ο μεθύστακας και η ανθοπώλις"
    Τίτλος του πρωτότυπου: "L΄ Ιvrogne et la Μarchande des fleurs. Αutopsie d΄un meurtre de masse 1937-1938, εκδόσεις Τallandier".
    Ο ιστορικος-καθηγητης ιστοριας και ερευνητης του Ιnstitut d΄Ηistoire du Τemps Νικολα Βερτ, που στηριξε την μελετη του σε μια εις βάθος έρευνα στα επίσημα σοβιετικά αρχεία.

    Στην ακρως εμεπριστατωμενη παρουσιασι του βιβλιου από την αξιεπαινη κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ που δημοσιευθηκε στο ΒΗΜΑ της 12/4/2009
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artId=263591
    ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ:

    "...Η πολυπλοκότητα του εγκλήματος έγκειται στον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα των θυμάτων. Ηταν η ελίτ όπως και ο λαός, οι αστοί όσο και οι αγρότες, οι Πολωνοί μαζί με τους Γερμανούς, εκείνοι που αποτέλεσαν τον στόχο μιας «εθνικής αποστολής» όσο και αυτοί που χαρακτηρίζονταν «κακά» στοιχεία. Θύτες και θύματα, διευθύνοντες, συμμετέχοντες και παρατηρητές, μπλέχτηκαν μέσα στον ίδιο ιστό της βίας, αλλάζοντας ρόλους στη συνέχεια. Οι ακραίες εκφάνσεις του εγκλήματος αποκαλύπτουν και την παραδοξότητά του. Διότι έγινε φανερό το πόσο ευάλωτο ήταν το σύστημα της απόλυτης εξουσίας. Αφού η τελευταία βρισκόταν στα χέρια του Στάλιν, ο ίδιος είχε ανάγκη κάθε τόσο να την υπονομεύει για να τη διατηρεί. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από την έναρξη των διωγμών και χρειάστηκε η επιχείρηση να στραφεί ενάντια στα εκτελεστικά όργανά της ούτως ώστε αυτά να μην αποκτήσουν υπερβολική εξουσία..."

    ΙΑΣΩΝ

    Υ.Γ
    Σας συνιστω να το προμηθευθειτε πριν τα εξαφανιση ο Περισσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή