Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κι' όμως ο Βαγγέλης θα ριξει την "Δεξιά"

Χτες το απόγευμα πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ήταν το "κράξιμο" κατά του Βενιζέλου με το ακροατήριο να φωνάζει μεταξύ άλλων "Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά". Δεν έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθούμε στην ψυχοσύνθεση των παρισταμένων ΠΑΣΟΚων, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να συλληφθούν επί τόπου για προσπάθεια αναβίωσης εγκληματικής συμμορίας, ακόμη και εάν θα έπρεπε οι μισοί να οδηγηθούν στα...
τρελλάδικα, αντί των κρατητηρίων. Τουλάχιστον όσοι από αυτούς δεν οφείλουν παχυλούς μισθούς χιλιάδων ευρώ στο κόμμα και γι' αυτό διατράνωναν με τέτοιον τρόπο την πίστη τους.

Η ουσία βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στο ότι δεν είναι ο Γιώργος που θα ρίξει την "Δεξιά" (σε εισαγωγικά φυσικά διότι ουδεμία σχέση μπορεί να έχει το κόμμα της Συγγρού με την πραγματική Δεξιά), αλλά ο Βαγγέλης παρόλο που αποδοκιμάστηκε. Και είναι βέβαιο ότι θα την ρίξει, διότι τα σημεία τα οποία επιλέγει να επιβάλλει την πολιτική του το ΠΑΣΟΚ εντός της κυβερνήσεως (βλ. αντιρατσιστικός νόμος, βλ. ομοφυλόφιλοι κλπ) είναι ακριβώς αυτά που πονάνε την ΝΔ εκεί που έχει πρόβλημα. Στα δεξιά της δηλαδή, όπου το 10% που βρίσκεται ήδη στην ΧΑ μπορεί σύντομα να μετατραπεί άνετα σε 15 ή και σε 20%.

Οι εποχές του "φιλελευθερισμού" όταν οι νοικοκυραίοι της ΝΔ ενδιαφέρονταν για μία σχετική χαλαρότητα ηθών ως υποχώρηση στην αριστερά, προκειμένου να υπάρχει οικονομική ομαλότητα έχουν περάσει προ πολλού. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πρακτορεύει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ταπεινώνοντας τους νεοδημοκράτες. Και όχι τόσο τους κορυφαίους αλλά τους τοπικούς βουλευτές οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να πάνε διακοπές στα χωριά τους, υπό το βάρος των όσων ψηφίζουν. 

Πρακτορεύοντας την πολιτισμική κυριαρχία όμως της αριστεράς - και πέρα από τα κομματικά ζητήματα - ο Βαγγέλης Βενιζέλος όντως γκρεμίζει την Δεξιά. Τουλάχιστον το κομμάτι της που κάποιοι εύπιστοι ή ανίδεοι συνεχίζουν να ταυτίζουν με την Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει σοβαρός δεξιός που μπορεί να αποδεχθεί τα όσα κάνει η ΝΔ του Σαμαρά; Πολύ αμφιβάλλω!

Από την άλλη εμείς οι εθνικιστές ίσως θα πρέπει να ανάψουμε κεράκι στον Βενιζέλο. Διότι επιταχύνοντας την παρακμιακή πορεία της ΝΔ, ανοίγει ο δρόμος για την ύπαρξη μιας πραγματικής δεξιάς, μακρυά από την κηδεμόνευση των φίλων του μαρξισμού (βλ. Καραμανλής) και όλων των υπολοίπων. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να είχε ήδη ίσως επιτευχθεί εάν κάποιοι ως πρόσωπα δεν έβαζαν την ανέλιξή τους πάνω από τις αρχές τους. Παρόλα αυτά χρόνος υπάρχει. Ακόμη και εάν χρειαστεί να μεσολαβήσει μία περίοδο συριζαϊκής παράνοιας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου