Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Χέσανε και τα ...πατήσανε! Απέσυρε τις τροπολογίες του ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΦΚ και το δωρεάν ρεύμα!

Πίσω πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δύο τροπολογίες που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί όλους τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας για επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011 και παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με το επιχείρημα ότι ...δεν υπήρχε άνεση χρόνου για τη συζήτηση τους.

Τόσο οι ρυθμίσεις –κυρίως αυτή που αφορά την παροχή δωρεάν ρεύματος- όσο και η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τις αποσύρει, προκάλεσαν τα δηκτικά σχόλια της κυβέρνησης και του κοινοβουλευτικού... εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. «Το κόστος δεν είναι 59 εκατ., αλλά 263 εκατ.», σχολίασε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, διευκρινίζοντας ότι πουθενά στην Ελλάδα και σε κανέναν δικαιούχο κοινωνικού τιμολογίου δεν έχει κοπεί το ρεύμα.

Για «δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης που απέδωσε την απόσυρση των τροπολογιών στο ότι είχαν πολύ μεγαλύτερο κόστος από τις εξαγγελίες του Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Η δική μας κοστολόγηση δεν έχει να κάνει με το σύνολο των 560.000 νοικοκυριών που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά με 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας», απάντησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου