Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εγκληματίες “πληρώνουν” αλλά οι συνεργοί απαλλάσσονται

Όσο οι κρατιστές πολιτικοί, το πελατειακό σύστημα, οι κρατικές συντεχνίες και τα κρατικά μονοπώλια συνεχίζουν να χειραγωγούν την κρατικοδίαιτη κλειστή σοσιαλιστική οικονομία καμιά κυβέρνηση δεν δικαιούται χειροκρότημα για τη διανομή ξεροκόμματων 34 εκατ. ευρώ που επιστρέφουν (στο κράτος και πάλι) από τις μίζες και τα άλλα αίσχη. Θα κυνηγάμε εγκλήματα απαλλάσσοντας τους συνεργούς.

Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής αποκαλύπτει προχθές στην Βουλή ότι οι...
παρεμβάσεις ελέγχων για «επιφανείς» Έλληνες είναι αδύνατες.

Και χθες βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση μιλώντας για έσοδα 34 εκατ. ευρώ από εγκλήματα κατά του δημοσίου επιδιώκοντας να διαφημίσει τι;

Ότι στο σαραντάχρονο σύστημα της ελληνικής κλειστής κρατικοδίαιτης οικονομίας όπου το παιχνίδι παίζεται με «σημαδεμένη τράπουλα» πιάσαμε κάποια κλεφτρόνια που σήκωσαν κεφάλι… και τους πήραμε ένα ποσοστό (34 εκατ. ευρώ) από τα κλοπιμαία.

Και τα κλοπιμαία αυτά τα μοιράζουμε στα κρατικά Πανεπιστήμια και στην κρατική υγεία όπως και σε άλλα κρατικά «κυκλώματα» στα οποία βρωμάνε ακόμη υποθέσεις καταχρήσεων, κλοπών, προμηθειών που πρόκειται να τις ξεκαθαρίσουμε στο μέλλον…

Την ίδια στιγμή μόνο με μισόλογα μας αποκάλυψαν ότι απαλλάχθηκαν και νομοθετικά όλες εκείνες οι σκοτεινές Δημοτικές επιχειρήσεις με ανύπαρκτο έργο, άγνωστο αντικείμενο και άγνωστο αριθμό διορισμένων αφισοκολλητών που έπεσαν έξω και θα τις πληρώσουν οι Δημότες, τα Ευρωπαϊκά ταμεία και οι φορολογούμενοι.

Μόνο με μισόλογα μας αποκάλυψαν (επισήμως) τις πολύμορφες και συνεχείς κομπίνες, σπατάλες, κλοπές και αρπαχτές των εργατοπατέρων σε κρατικά μονοπώλια οι οποίοι μάλιστα έχουν το θράσος να μιλάνε και για κοινωνικό έργο.

Θράσος και πολιτικό και συντεχνιακό γιατί όταν οι κυβερνήσεις πριν και μετά την κρίση σκόρπαγαν λεφτά των κρατικών μονοπωλίων σε «χορηγίες» στους εργατοπατέρες και τις συντεχνίες το έκαναν για εξασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη υποκύπτοντας στον εκβιασμό τους.
Είναι νωπή ακόμη η υπόθεση του εκβιαστή εργατοπατέρα που τον πιάσανε με τα λεφτά του εκβιασμού στα χέρια για να μην κάνει απεργία σε κρατικό νοσοκομείο.

Και πώς να ξεχάσεις ότι ο «αγωνιστής» εργατοπατέρας κρατικός υπάλληλος υπουργείου που ήταν «…ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα» είχε προσληφθεί τσιλιαδόρος από λαθρέμπορους καυσίμων!!

Κανείς, εκτός από συγκεκριμένες στήλες μέσων ενημέρωσης, όπως και αυτή εδώ, δεν υπενθυμίζει συνεχώς ότι οι αφισοκολλητές- βιομήχανοι των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έφαγαν 1 τρισεκατομμύριο δραχμές σε μια δεκαετία, 1985-1995, διαλύοντας τις 43 προβληματικές επιχειρήσεις που τις χάρισε ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ για πλιάτσικο.

Η βρωμιά δε των «κοινωνικοποιήσεων» των προβληματικών είχε περιτύλιγμα ένα νόμο απαλλαγής των αφισοκολλητών-βιομήχανων από τις ευθύνες για την μετατροπή της μισής ελληνικής βιομηχανίας σε ερείπια.

Και είναι βέβαιο επίσης ότι το πλιάτσικο στην κρατική Ολυμπιακή των 2,5 δισεκ. ευρώ, οι πολύμορφες αρπαχτές σε κρατικές επενδυτικές Τράπεζες, στα ναυπηγεία, στα αεροδρόμια και στις κρατικές υποδομές έχουν τις «ευλογίες» της απαλλαγής από το κρατικίστικο σύστημα και τους κρατιστές πολιτικούς.

Βεβαίως και σε κανένα δεν επιτρέπεται να αρνηθεί ότι είναι επιβαλλόμενη η πολιτική διαφάνειας στη σύλληψη των εγκλημάτων κατά τους δημοσίου με μίζες, «χορηγίες» και ειδικές «παροχές».

Αλίμονο αν φθάσουμε σε τέτοιο σημείο ασυδοσίας ώστε όλη αυτή η κλεφτουριά να ζει και να βασιλεύει από τα κλοπιμαία του κρατικού κορβανά.

Αλλά η ύπαρξη του (αυτονόητου) λογαριασμού του Γενικού Λογιστηρίου με εγγραφές από τις μίζες που συλλαμβάνονται δεν είναι για διαφήμιση.

Δεν είναι για πολιτική σπέκουλα διαφάνειας και ηθικής…

Γιατί αφενός παρουσιάζει την ντροπή της διαφθοράς μας και αφετέρου ( αυτή η πρωτοβουλία από μόνη της) δεν πείθει ότι κάτι άλλαξε στην Ελλάδα όπου τέτοιας μορφής «θαύματα» κρατάνε μόνο τρεις ημέρες…
Το πρόβλημά μας ως χώρα και ως οικονομία είναι ότι ζούμε και θα ζούμε με την εμμονή του κρατισμού και του σοσιαλισμού γιατί (στην Ελλάδα ειδικά) είναι ασφαλέστατο καταφύγιο κλεψιάς και παράνομου πλουτισμού επειδή είναι (σκόπιμα) ανεξέλεγκτο. Αλίμονο αν οι κρατιστές πολιτικοί (όλων των κομμάτων του σήμερα και του αύριο) βγάλουν τα μάτια τους με τα χέρια τους ελέγχοντας το κρατικοδίαιτο σύστημα, τη διαπλοκή και την αρπαχτή.

Ο Κ. Καραμανλής τελείωσε για πάντα πολιτικά επειδή (ίσως πίνοντας μια μπύρα) αναφέρθηκε στους νταβατζήδες…

Από τότε και η λέξη διαγράφηκε από το ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο.

Οπότε όσο η ελληνική κλειστή οικονομία παραμένει σκόπιμα στο ελεγχόμενο σύστημα της κρατικοδίαιτης τακτικής και τα κρατικά μονοπώλια παραμένουν ανεξέλεγκτα, οι συνεργοί των εγκλημάτων κατά του δημοσίου θα προστατεύουν τη διαπλοκή. Και όταν ζορίζονται τα πράγματα θα γίνονται κάποιες συλλήψεις για τα μάτια και θα μοιράζονται ξεροκόμματα.
Οι συνεργοί όμως θα απαλλάσσονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου