Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αχ, αυτοί οι τρομεροί γέροι

1. Οι ψηφοφόροι του θανάτου

Τότε που οι πασόκοι ακριβύνανε απότομα τα εισιτήρια στα λεωφορεία, είχανε ρίξει το τυράκι στο πόπολο, πως στο διάστημα 6 με 9 το πρωί, τα λεωφορεία θα ήταν τζάμπα, για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους [μετά φυσικά το κατάργησαν αλλά ο κοσμάκης είχανε συνηθίσει πια το ακριβό εισιτήριο και δεν σκούζανε…] 

Λοιπόν, από τις 6 τα ξημερώματα στηνόντουσαν στις αφετηρίες οι συνταξιούχοι, για να...
πάνε δωρεάν τη βόλτα τους ίσαμε το ζάπειο! Τα λεωφορεία έπηζαν από αυτούς τους τρομερούς γέρους, που βαστούσαν στα αδηφάγα χέρια τους μια διπλωμένη εφημερίδα και σμπρωχνόντουσαν ποιος θα πρωτομπεί στο λεωφορείο.

Οι άνθρωποι που βιαζόντουσαν να πάνε στις δουλειές τους, μένανε στην απόξω!
Τέτοιοι σαν και δαύτους, ήσαντε όλοι αυτοί οι ξυνομούτοσουνοι συνταξιούχοι, που μπλοκάρανε τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία, για να πληρώσουν έναν ΕΝΦΙΑ.Ποια αντίσταση και ποια ανυπακοή? Αφού στο καθεστώς τρίβουνε τα χέρια τους από χαρά!Με τέτοια γέρικα κορόιδα, το ξέρουν καλά ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία.Άσε που τα «περήφανα» γηρατειά αποτελούν τον βασικό κορμό της εκλογικής τους πελατείας. 
Και να σας πω κάτι, ακόμα? [Γιατί το διάβασα στα γέρικα μάτια τους και το άκουσα στα χαιρέκακα λόγια τους…]
Ε λοιπόν, το χαίρονται κι όλας. Το απολαμβάνουν που τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν, ότι είναι νοικοκυραίοι και ότι πληρώνουν τους φόρους τους!
Κι άμα τους πεις…
-Που πας, ρε παππού? Δεν συλλογιέσαι ότι με το να κάμεις εσύ όλα τα χατίρια στην εξουσία, σε είκοσι χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα?
Θα πάρεις την ξερή απάντηση:
-Σε είκοσι χρόνια εγώ θα έχω πεθάνει!

Αχ, αυτοί οι τρομεροί γέροι!
Από τον φθόνο τους γι’ αυτούς που θα ζήσουν, σπεύδουν να ψηφίσουν τον θάνατο… 

2. Για να περάσει η ώρα

Είμαστε μια χώρα γερόντων. Και μάλιστα, τρομερών γερόντων!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το μεγάλο ρωλόι της ιστορίας, συμπληρώνει ακόμα έναν κύκλο θανάτου.
Στο ένα Ελληνόπουλο που γεννιέται, δύο Έλληνες πεθαίνουν…
Από το σύνολο των Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου, η μεγάλη μερίδα ανήκει στους άνω των εξήντα ετών.Κι αυτοί οι τρομεροί γέροι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάνε και ψηφίζουν αβλεπή, τις γαλαζοπράσινες συμμορίες [ποσοστό περίπου 60% των ηλικιωμένων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Πασοκ, στις πρόσφατες ευρωεκλογές!]Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, δεν χαμπαριάζει τίποτα από πολιτική [ανάθεμα κι αν πάνε να ψηφίσουν καν] τότε γίνεται φανερό το πώς και το γιατί, αυτά τα ίδια καθάρματα που χρεωκόπησαν την Ελλάδα, συνεχίζουν να βρίσκονται στην εξουσία, αντί να σαπίζουν σε κάποιες φυλακές.Αυτό που ονομάζεται «δημοκρατία» στην Ελλάδα, πάσχει πλέον από γεροντική άννοια… 
Δεν έχει σημασία ότι το καθεστώς μείωσε κάποιες συντάξεις, σε επίπεδα φιλοδωρήματος.
Αυτοί οι τρομεροί γέροι, έχουν να σου πουν ότι: «αν ερχόντουσαν οι κομμουνιστές, θα ήσαν χειρότερα!»

Η σεβασμία γερόντισσα Πελαγία, ζει ακόμα με τα φαντάσματα του εμφυλίου πολέμου. Μου λέει ότι οι κομμουνιστές έσφαξαν τον πατέρα της και τους δύο αδερφούς της. Ακόμα και αν της πάρει το σπίτι της ο «Σαμαράς», δεν πρόκειται να ψηφίσει τον «Τσίπρα»
Μα, ο Τσίπρας της απαντάω δεν είναι κομμουνιστής.
-Ούτε ο Σωτήρης ήτανε, με αποστομώνει αλλά αυτός έσφαξε τον πατέρα μου και μετά του έδωσε ο Παπαδρέου σύνταξη αντιστασιακού…
Επιμένω, ρωτώντας την γιατί δεν ψηφίζει τουλάχιστον Χρυσή Αυγή, που είναι αποδεδειγμένα εθνικόφρονες.
Με κοιτάζει κατατρομαγμένη!
-Τι λες παιδάκι μου? Αυτοί θα μας σφάξουν όλους!
Κλείνω την κουβέντα, ρωτώντας την αν παρακολουθεί τηλεόραση…
-Αμ αν δεν ήταν κι ο Μηνάς με τη Βούλα, μου απαντάει, πως θα είχα και δυο ανθρώπους να μου κρατάνε παρέα!
Σημειώνω ότι ο «Μηνάς με τη Βούλα» είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σε κάποιο σήριαλ του Άλφα. Η Πελαγία τους θεωρεί «δικούς της ανθρώπους»
Εξόν από τον Μηνά και τη Βούλα, η Πελαγία θεωρεί εξίσου «δικούς της ανθρώπους» τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή, τον Καρανταγί και τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη.
Αντιλαμβάνομαι για ποιους λόγους οι χρυσαυγίτες λογίζονται από το πόπολο ως σφαγείς…

Ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, βρίσκεται ο κυρ Σταύρος. Αυτουνού του έσφαξαν τον παππού οι βασιλικοί του Τσαλδάρη! Είναι βαμμένος πασόκος, επειδή πιστεύει ότι η οικογένεια Παπανδρέου είναι οι μετεμψυχώσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου!
Τον ρωτάω γιατί δεν ψηφίζει τουλάχιστον Σύριζα, όπου έχουν βρει στέγη όλο το παπανδρεϊκό Πασοκ. 
-Άμα πάει στο Συριζα ο Παπανδρέου, θα το ψηφίσω κι εγώ!
Δεν τολμώ να του κάμω λόγο για τη Χρυσή Αυγή…

Κι η Πελαγία και ο Σταύρος, έχουνε έρθει στην Εθνική τράπεζα από τις οχτώ το πρωί.
Πιάσανε μια καρέκλα και περιμένουνε πότε θα έρθει η σειρά τους να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Στο μεταξύ το καταδιασκεδάζουν, σαν να ήντουσαν σε καφενέ.
Κι είναι στ’ αλήθεια ένας καφενές.
Όλη η γκυζιώτικη νεολαία της δεκαετίας του 50, είναι μαζεμένη σήμερα στις τράπεζες της γειτονιάς. Οι πάντες άνω των 70, γνωρίζονται μεταξύ τους.
Η συνοικιακή Εθνική μου θυμίζει τα παλιά εκλογικά κέντρα, που τα στήνανε στους καφενέδες. Ερχόντουσαν εκεί παλιοί γειτόνοι που είχαν μετακομίσει σε προάστεια, συναντιόντουσαν με παλαιούς γνώριμους και τα λέγανε.
Η Πελαγία και ο Σταύρος θα μείνουνε άλλες δυο ώρες τουλάχιστον να περιμένουν.
Συνολική διάρκεια αναμονής [όπως την αναγράφουν τα μηχανάκια έκδοσης αριθμων προτεραιότητας: έξη ώρες και 30 λεπτά!]
Ε λοιπόν, όταν θα έρθει η ώρα να τελειώσουνε, θα φύγουνε λυπημένοι. 
Που θα βρίσκανε καλύτερη ευκαιρία να πούνε και καμιά κουβέντα και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουνε τον καφέ.
Και να περάσει κι η ώρα…
Ολόκληρη η κρατική μηχανή στην Ελλάδα, κινείται σ’ αυτούς τους ραχάτικους ρυθμούς των συνταξιούχων.Τα πάντα στο δημόσιο είναι προσαρμοσμένα στην σοφή ρήση: «να περάσει κι η ώρα…»Ο χρόνος για τα γερόντια μας, που μετράνε κάθε τους πολύτιμη ανάσα, αξιολογείται ανάποδα: «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά….»Αν μπορούσανε να τον σταματήσουν και τελείως, θα ήταν το άριστο.
Με την ίδια ακριβώς ταχύτητα προς τα πίσω, λειτουργεί κι όλο το δημόσιο. Για να πληρώσεις έναν ληγμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πρέπει να φας ένα μεροκάματο. Σύμφωνα με τα κριτήρια του γέρου όμως, το να πληρώσεις έναν λογαριασμό, ισοδυναμεί με το να έχεις κάτι να κάμεις «για να περάσει κι η ώρα»
Ε λοιπόν, η ελληνική κρατική μηχανή είναι ρυθμισμενη ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων της.
Τι θα γίνονταν αν οι δοσοληψίες με το κράτος εκτελούνταν στο άψε – σβήσε?
Όλοι αυτοί οι τρομεροί γέροι θα έπρεπε μετά να πληρώσουν καφέ, για να βρουν άνθρωπο να αλλάξουν κουβέντα.
Ευτυχώς, η Ελληνική Πολιτεία, φροντίζει να έχει ευχαριστημένη την βασική εκλογική της πελατεία…
Για να περνάει κι η ώρα, δηλαδή…

3. Η σκιά των γερόντων

Οι μηχανικοί συνειδησεων του καθεστώτος, ξέρουν πολύ καλά την ψυχολογία του εκλογικού τους κοινού και την εκμεταλλεύονται στο έπακρο.
Ο κ, Τσιπρανδρέου πράττει άριστα προβάλλοντας έναν γέροντα 92 ετών. Τα τραυματικά σύνδρομα των ελληνικών εμφυλίων πολέμων, συντηρούνται έντεχνα από τα παπαγαλάκια του καθεστώτος και από τους μηχανικούς του mind control.
Αν κάμετε ένα γκάλοπ ανάμεσα στους γνωστούς σας, θα διαπιστώσετε ότι οι 9 στους 10, είναι αριστεροί επειδή ήταν αριστερός ο μπαμπάς τους ή δεξιοί επειδή ήταν δεξιά η μαμά τους.
Διατηρώντας ζωντανές στο φαντασιακό επίπεδο τις φοβίες του περασμένου αιώνα, το καθεστώς τα καταφέρνει μια χαρά να διατηρεί ανέπαφη την εξουσία του στον παρόντα αιώνα.
Ακριβώς επειδή το πόπολο μιλάει τη γλώσσα των γερόντων του και χάβει αμάσητα όσα του περνάει το καθεστώς, στην άγνωστη [για τις μάζες] γλώσσα της εποχής τους.

Δεν είναι μοναχά η ψήφος των τρομερών γέρων μας που μας κρατάει δέσμιους στις καθεστωτικές συμμορίες. Είναι και η σκιά τους…

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η καθεστωτική ελίτ [από τον ΛΑΟΣ. μέχρι τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ] στηρίζει την ύπαρξη της, στους τρομερούς γέρους μας και στις σκιές τους.
Η παροιμιώδης φράση εκείνου του φαλακρού συριζαίου: «ραντεβού στα γουναράδικα» φανερώνει με τον πιο κωμικό τρόπο, τη σκληρή αλήθεια ότι το μέλλον αυτού το τόπου καθορίζεται από τα φαντάσματα, τις φοβίες και τις αγκυλώσεις μιας γενιάς που δεν έχει πια μέλλον!
Ένα βήμα πριν από τον θάνατο τους, οι γέροι μας και οι σκιές τους, έχουν φροντίσει να μπολιάσουν κι εμάς, με γερές δόσεις θανάτου.
Αν μη τι άλλο, οι τρομεροί γέροι θα φύγουν ικανοποιημένοι, επειδή αυτοί που θα μείνουν πίσω, θα ζήσουν μια εποχή στην κόλαση. Μέχρι τουλάχιστον να μιλήσει μέσα τους η ζωή και να πετάξουν από πάνω τους, τις σκιές των γερόντων, μαζί με τις πολιτικές συμμορίες που τις εκμεταλλεύονται…

panusis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου