Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Και με την βούλα λογοκρισία! Εγκρίθηκαν και τα άρθρα του αντιρατσιστικού!

Ολοκληρώθηκε χθές το βράδυ η ψήφιση επί των άρθρων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητήθηκε την Παρασκευή. 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα οποία είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ (για το άρθρο 2, που αφορούσε την ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών) και τη Χρυσή Αυγή (για τα άρθρα 1, 2 και 3).

Συνολικά συμμετείχαν 99 βουλευτές. Για το άρθρο 1 ψήφισαν 58 υπέρ, 10 κατά,...
31 παρών. Για το άρθρο 2 ψήφισαν 54 υπέρ, 42 κατά, 3 παρών. Για το άρθρο 3 ψήφισαν 60 υπέρ, 10 κατά, 29 παρών.

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί δοκιμαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία για το άρθρο 1 στην οποία συμμετείχαν 95 βουλευτές. Σ’ αυτή τα αποτελέσματα ήταν: 56 υπέρ, 10 κατά, 29 παρών.

Το άρθρο 1
Το άρθρο 1 ορίζονται οι προϋποθέσεις για την ποινική αξιολόγηση των “εκδήλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” όταν στρέφονται όχι μόνον εναντίον ομάδων ή προσώπου που διακρίνονται εξαιτίας των φυσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών τους, αλλά και εναντίον των πραγμάτων που χρησιμοποιούν αυτά τα άτομα ή ομάδες, γράφει η αιτιολογική έκθεση που συνόδευε το νομοσχέδιο. Και πλέον λέει το άρθρο 1 ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ή μέ οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξει και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ΄ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή την σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων ευρώ. Εδώ προστίθεται πλέον και η ομοφυλοφιλία στις παραπάνω κατηγορίες.

Αλλά έρχονται και συμπληρωματικά... καθώς εάν λέει γίνουν φθορές ή βλάβες πάει η ίδια ποινή, εάν όμως γίνει έγκλημα, τιμωρείται με έξι μήνες και 15 έως 30 χιλιάδες ευρώ. Η όλη ουσία όμως του παραπάνω άρθρου βρίσκεται στην τέταρτη του παράγραφο. Όπου αναφέρεται: “Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των προηγουμένων παραγράφων, τιμωρείται και αυτός. 
Πόσο λάστιχο άραγε θα μπορεί να γίνει αυτή παράγραφος; Πόσες “ενώσεις προσώπων” και “οργανώσεις” οποιουδήποτε τύπου θα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν και μετέπειτα να γίνουν αντικείμενο διώξεων ΟΛΑ τα μέλη τους, ανεξαρτήτως του εάν έχουν κάνει, πεί ή ακόμη και σκεφτεί ο,τιδήποτε παράνομο (ακόμη και σύμφωνα με αυτόν τον παράλογο νόμο;)

Το άρθρο 2, το άρθρο που ζήτησαν οι εβραϊκές οργανώσεις του εξωτερικού

Το περίφημο άρθρο 2 του νομοσχεδίου, για το οποίο χύθηκε πολύ μελάνι έχει να κάνει επί της ουσίας με τις απαιτήσεις των εβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού σχετικά με την αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος και των... εγκλημάτων του ναζισμού. Την ίδια στιγμή που ακόμη και η ΕΕ έχει τουλάχιστον φροντίσει να συμπεριλάβει και τα εγκλήματα του κομμουνισμού, οι “δεξιοί” της Νέας Δημοκρατίας φυσικά δεν έκαναν ουδεμία αναφορά, αλλά προτίμησαν να δώσουν “άλλοθι” στους βουλευτές και τους τοπικάρχες τους συμπεριλαμβάνοντας τις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής από την Τουρκία!

Και το άρθρο 3 της φίμωσης του διαδικτύου!

Το άρθρο 3 του νόμο έχει να κάνει αποκλειστικά με την φίμωση του διαδικτύου, καθώς προβλέπει επί της ουσίας ότι ένας Έλληνας που χρησιμοποιεί “μηχανήματα” στο εξωτερικό θα δικάζεται όπως και ένας ... ξένος που έχει τα μηχανηματά του στην Ελλάδα. Απλά τα πράγματα. Θέλουν ολοκληρωτικό έλεγχο στο διαδίκτυο, που τους χαλάει την σούπα των “φιλικά προσκείμενων” μεγαλοεκδοτών και μέσων.

Η ... αιτιολογία για την φίμωση της ελευθερίας του λόγου!

Το παρακάτω κειμενάκι συμπεριλαμβάνεται στην “αιτιολογική έκθεση” που συνοδεύει το “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”. 
Και γράφει: Με τις προτεινόµενες ρυθµίσεις δηµιουργείται ένα σύγχρονο και αποτελεσµατικό θεσµικό πλαίσιο για την καταπολέµηση των εκδηλώσεων ρατσισµού και ξενοφοβίας, καθώς και των εγκληµάτων που τελούνται µε τέτοια κίνητρα, καλύπτοντας συγκεκριµένες και ειδικότερες πτυχές του θέµατος, εισάγοντας νοµικά µέσα προστασίας και προβλέποντας αναλογικές και αποτελεσµατικές κυρώσεις. 
Ειδικότερα: 
α. Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και η ποινική δίωξη των εγκληµάτων ρατσισµού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυµάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.
β. Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νοµικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων που εµπλέκονται µε οποιονδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισµού και ξενοφοβίας ή στη διάπραξη εγκληµάτων µε τέτοια κίνητρα.
γ. Εκτός από τις προσβολές εναντίον οµάδων ή προσώπων αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγµάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιµοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω οµάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείµενα, εθνικά σύµβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαµονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κ.λπ.).

Εκτός λοιπόν του ότι πλέον μάθαμε ότι ακόμη και εάν εσύ αύριο σκίσεις ένα κοράνι θα βρεθεί στα δικαστήρια, γίνεται και μία εκπληκτικού τύπου μεταφορά του αστυνομικού έργου στο... ψυχολογικό πεδίο, καθώς μαθαίνουμε ότι υπάρχουν “ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων”. Δηλαδή εάν αύριο ή μεθαύριο οι κάτοικοι του Βοτανικού κάνουν μία εκδήλωση ενάντια στην δημιουργία (ή εάν έχει ολοκληρωθεί) την ύπαρξη τεμένους στην περιοχή τους, το νέο νομοσχέδιο μπορεί να τους καταδικάσει όλους με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο. 

Χαμένοι στις διατάξεις και στις παραδιατάξεις, στα μικροπολιτικά παιχνίδια και όλα τα υπόλοιπα χάσαμε την ουσία. Ότι καταργήθηκε η ελευθερία του λόγου, καταργήθηκε το δικαίωμα ακόμη και στην ιστορική έρευνα και τώρα ποινικοποιείται επί της ουσίας και η αντίσταση στην πολυπολιτισμικοποίηση της χώρας. Πώς φτάσαμε εδώ; Φτάσαμε λόγω της ανάγκης της κυβέρνησης Σαμαρά και των συμμετεχόντων σε αυτή να αποδείξουν την “αφοσιωσή” τους στο πολυπολιτισμικό όραμα κάποιων. Και σε τι διαφέρουν αυτοί από τους “τζιχαντιστές” της ISIS: Αντί να μαστιγώνουν σε καταστρέφουν οικονομικά. Πολύ πιο δόλιο και πολύ πιο κακό....

Ευτυχώς που ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ γιατί πολύ πιθανόν θα ήταν ακόμη και ο εθνικός μας ποιητής Σολωμός ή ο Παλαμάς να βρίσκονται αύριο κατηγορούμενοι:

68. Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
Και Αλλάχ εφώναζαν, Αλλάχ
Και των Χριστιανών τα χείλη
Φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

69. Λεονταρόψυχα εκτυπιούντο,
Πάντα εφώναζαν φωτιά,
Και οι μιαροί κατασκορπιούντο,
Πάντα σκούζοντας Αλλάχ.

"Ρατσιστης" λοιπον και ο Σολωμος!!!

Από τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»

«Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ΡΑΓΙΑΔΩΝ οι ΡΑΓΙΑΔΕΣ»

3 comments:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ βλάκα...

      Σχόλια που είναι βουτηγμένα σε υλικά εκκενώσεων θα διαγράφονται όλα. Εδώ δεν είναι πεζοδρομιακό στέκι. Το κατάλαβες ή να στο γράψω και αγγλιστί;

      gianniotis

      Διαγραφή
    2. Dear Idiot/imbecile,
      Comments which are dipped in filth, will definitely be erased. This is not a prostitution joint!!! Do you understand or shall I express myself further in english?

      Διαγραφή