Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δούρου: πατρίδα και όχι Έθνος

"Θεωρώντας ότι ο πολιτικός όρκος ανταποκρίνεται στην αυτοτέλεια της πολιτικής και δημόσιας σφαίρας και διασφαλίζει την αυτονομία της, δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα μου, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται από τον λαό" (avgi).

Η Δούρου "ορκίστηκε" περιφερειάρχισσα και θυμήθηκε το ψήφισμα των...
Κορυσχάδων  μέχρι εκεί που βολεύει την ιδεοληψία της. Ο λαός από όπου πηγάζουν όλες οι εξουσίες είναι κάτι το ελαστικό σαν την συνείδηση της, αν έχει συνείδηση; Λαός είναι και οι Κογκολέζοι, οι Νιγηριανοί, οι Αλβανοί και οι διάφοροι άλλοι λαθροεισβολείς που διάλεξαν την Ελλάδα για να την κάνουν πατρίδα τους. Δυνητικοί ψηφοφόροι της, όταν η αντικατάσταση των ενοχλητικών Ελλήνων από λαθροστίφη θα έχει στεφθεί με επιτυχία όπως το θέλουν οι αμερικανοσιωνιστές. Τι μας περιμένει; "Η Θεωρία της μαύρης ψήφου" (δείτε εδώ).

Η Δούρου είναι "πιστή στην πατρίδα μου" αλλά το ψήφισμα των Κορυσχάδων στο άρθρο 15 μιλάει για Έθνος και όχι πατρίδα: 
Η Π.Ε.Ε.Α., που αντλεί την εξουσία της απ' την εμπιστοσύνη του Εθνικού Συμβουλίου, είναι υπόλογη απέναντι του και απέναντι του έθνους, για την καλή διεξαγωγή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και για την προστασία των λαϊκών ελευθεριών. 
Χρησιμοποίησε την λέξη "πατρίδα" γιατί δεν την συνδέει τίποτα με το έθνος, άλλωστε η λέξη αυτή λείπει, από το λεξιλόγιο της και προτιμάει το ουδέτερο πατρίδα (country). Γιατί κατά την Δούρου “το έθνος συνιστά μία σχετικώς πρόσφατη και χωρίς ιστορικό προήγουμενο “κατασκευή” με την οποία τα ανθρώπινα όντα μπόρεσαν να συγκροτήσουν ταυτότητα” 
(Ρένα Δούρου, Η απόλαυση του εθνικισμού, σελ 11). 

Βλέπετε οι προοδευτικοί της αριστεράντζας δεν ανήκουν σε έθνος όποτε το πατρίδα ουδέτερο και πολυσυλλεκτικό την καλύπτει, την βολεύει γιατί βλέπει την Ελλάδα σαν χώρο και όχι χώρα με παρελθόν και ιστορία. Μία αβανταδόρισσα της βαριάς "προοδευτικότητας" που θέλει τους Έλληνες στο περιθώριο της ιστορίας δουλοπάροικους των αγορών που αντί να ιππεύουν το κύμα της ιστορίας να παρασέρνονται από αυτό για να τους ξεβράσει άδεια κουφάρια στο γύρισμα των χρόνων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου