Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ελλάδα: Μια χώρα μαϊμού...

Ελλάδα: Μια μπανανία που όμως δεν βγάζει ούτε μπανάνες.
Τις εισάγει κι αυτές…
Ελλάδα, μια χώρα που για να στρώσει πραγματικά και να ξαναγίνει μέρος του δυτικού «πολιτισμού», θα πρέπει να περάσει από κάποιου είδους στρες τεστ, από κάποιο ηλεκτροσόκ.
Από κάτι δραστικό τέλος πάντων…
Μπας και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της επίπλαστης ευημερίας, και επιστρέψουμε στη κανονικότητα, όπως ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος.
Αλλιώς, το γενικευμένο μπάχαλο θα συνεχίζεται στο διηνεκές…
Και γιατί με έπιασε αυτός ο οργισμένος πεσιμισμός;
Διότι όπου και να κοιτάξω γύρω μου βλέπω τοίχους. Βλέπω ντουβάρια.
Βλέπω μαύρη αντίδραση που όμως πλασάρεται ως πρωτοπορία, και ως "προοδευτισμός".
Βλέπω σκοτάδι...

Ένα σκοτάδι που μας πνίγει, και που οι περισσότεροι από εμάς, εθισμένοι στο μπάχαλο, το χειροκροτούμε και το πριμοδοτούμε.
Μια η Δούρου με τις κωλοτούμπες της, μια οι καθαρίστριες που στοιχίζονται πίσω της και βάζουν όρους για το που και πως θα δουλέψουν, μια ο Αλέξης με την όψιμη ευλάβειά του, μια η Φωτίου με το ενάμιση εκατομμύριο στη τράπεζα, που το δικαιούται, λέει, αφού εργάζεται επί 40 χρόνια, μια ο Μπένυ με τις αυτοκρατορικές του συνήθειες και συμπεριφορές, μια οι συγκαμένοι (που μας πσαικάζουν αφού), και μια ο Φορτσάκης (ιδανικός για π. τ Δ. εδώ που τα λέμε ) που σήμερα κιόλας πήγαν οι μπαχαλάκηδες να τον εντοιχίσουν διότι έπραξε το αυτονόητο….
Μια το ένα μια το άλλο, ε, δεν θέλει και πολύ για να σαλέψει ο νους.
Και όλα αυτά την ώρα που η κρίση συνεχίζεται αμείωτη, που η ανεργία συνεχίζει ακάθεκτη, που οι διεθνείς αγορές μας έχουν στο καντράν τους, και που στην Κύπρο ηχούν τύμπανα πολέμου (χώρια η φλεγόμενη Συρία, Μ. Ανατολή, κλπ).
Και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, ακούγοντας τις σειρήνες του Στρατούλη και του Γλέζου, και βλέποντας … Μπογδάνο!
Και μέσα σε όλο αυτό το γιουσουρούμ, σήμερα το πρωί ξεκίνησε επιτέλους ο έλεγχος 800 συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο της Θεσσαλονίκης, με αστυνομική παρουσία παρακαλώ!!!!!!
Κι αυτό διότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους τόσο καιρό απαγόρευαν την είσοδο στο κτίριο στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης!
Διότι, προφανώς, είναι εντεταλμένα όργανα της χούντας του Σαμαρά που θέλει να γδάρει τα όνειρά μας… αφού.
Μάλιστα ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης (προς τιμήν του) τους είχε παραπέμψει στον εισαγγελέα, όπου η πονόψυχη εισαγγελέας πρωτοδικών τους έκανε απλά συστάσεις, μια και «δεν σημειώθηκαν επεισόδια»!!!!
Θα έπρεπε δηλαδή να εντοιχίσουν τους ελεγκτές, ή να τους πασαλείψουν με πίσσα και πούπουλα για να συγκινηθεί η εισαγγελία.
Οι συνδικαλιστές λοιπόν, αυτοί οι σύγχρονοι αντάρτες ήρωες της Ελλάδας, που τα βάζουν με τους δοσίλογους και τα τσιράκια της χούντας, καταγγέλλουν τώρα τον δήμαρχο για αυταρχισμό και τρομοκρατία, και τον χαρακτηρίζουν τσιράκι της συγκυβέρνησης αφού «ξεπέρασε κάθε όριο και αποκαλύφτηκε αυτό που πραγματικά είναι: Υποστηρικτής και βαστάζος της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου (απ τα σπλάχνα του οποίου προέρχεται) και της ΕΕ»!
Είναι και ντιντής θα συμπλήρωνα εγώ ο ποταπός, αν ήμουν αργόμισθος (αναρχο)συνδικαλιστής, αλλά δεν είμαι.
Και όλα αυτά διότι αποφασίστηκε επιτέλους να γίνει το προφανές: Να εξεταστούν οι θολές συνθήκες μετατροπής εκατοντάδων συμβάσεων συγκεκριμένου χρόνου σε αορίστου.
Να εξεταστεί δηλαδή πόσοι και πως έγιναν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με μπιλιετάκι, με τηλεφώνημα, και πιθανώς με πλαστά χαρτιά, και όλα αυτά επί εποχής που ίσχυε (έτσι ακριβώς) το ΑΣΕΠ.
Και που για να μπει κανείς στο δημόσιο υφίστατο εξετάσεις επί εξετάσεων…
Και όμως, τα λουλούδια του μπαχτσέ της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν το δέχονται, αφού όπως λένε «φυλάνε Θερμοπύλες»… αφού.
Ντροπή…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου