Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μιά απάντηση από τον Ιάσωνα: Όχι απλά μύθος το Πολυτεχνείο κ. Φαήλο! Πρόκειται για σκευωρία ολκής, μια καπηλεία κι' ένα τρομακτικό παραμύθι...

Με αφορμή αυτή εδώ την ανάρτηση όπου φιλοξενείται άρθρο του γνωστού Δικηγόρου κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, ο φίλος αναγνώστης και αρθρογράφος του ιστολογίου μας Κος Ιάσων, ενισχύει την άποψη αυτή και προσθέτει ότι "Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την στρατευμένη άγνοια" ενώ συμπληρώνει και την ρύση του Goethe - Γκαίτε πως: 

..."Η Αλήθεια πρέπει να επαναλαμβάνεται σταθερά, γιατί το Λάθος κηρύσσεται καθημερινά και όχι μόνο από λίγους αλλά από τους πολλούς. Στον τύπο στις εγκυκλοπαίδειες, στα Σχολεία στα Πανεπιστήμια. Παντού το Λάθος ασκεί τη εξουσία του, ευτυχισμένο και άνετο γνωρίζοντας ότι έχει την πλειοψηφία με το μέρος του.» 

___________________________________________



Γύρω από ένα πυρήνα αληθών γεγονότων κατασκευάζονται Μύθοι που ενώ ο πυρήν της αλήθειας έχει διαστάσεις Γης, ο μύθος αποκτά διαστάσεις Συμπαντικές.


Τα πραγματικά γεγονότα, οι συγκέντρωση φοιτητών, η κατάληψη του πολυτεχνείου αρχικώς από φοιτητές, και εν συνεχεία τα άτυχα θύματα από αδέσποτες σφαίρες εκτός του Πολυτεχνείου, είναι η αλήθεια, δηλαδή ο πυρήνας γύρω από τοπ όποιο κτίσθηκε το το  μεγάλο αυτό ΠΑΡΑΜΥΘΙ..

Ποιο είναι το Παραμύθι....

1. Παραμύθι είναι ότι: "το παιδιά του Πολυτεχνείου έφεραν την δημοκρατία". 

Η αλήθεια είναι ότι: 
  1. διέκοψαν την ομαλή επιστροφή στη δημοκρατία και,
  2. προκάλεσαν την πτώση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Μαρκεζίνη και την επιστροφή σε ένα σκληρότερο δικτατορικό καθεστώς ενός αφανούς διάτορος του Ιωαννίδη ο όποιος εκμεταλλεύθη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και κατέλαβε την εξουσία.
2. Παραμύθι είναι ότι: "τα παιδιά του Πολυτεχνείου γκρέμισαν το καθεστώς". 


Η αλήθεια είναι ότι: το καθεστώς δεν το έριξε καμία αντίσταση αλλά κατέρρευσε τη αναλώσει της Β. Κυπρου, διότι απλά δεν υπήρξε αντίσταση. Οι μόνοι αντιστασιακοί πραγματικώς υπήρξαν ο Σ. Παναγουλης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Γεώργιο Παιδόπουλο και ο Βασιλεύς ο οποίος απώλεσε τον θρόνο του. Την ανυπαρξία δε αντιστάσεως κατά του στρατιωτικού καθεστώτος ήλθε να καλύψει η επιτήδεια "χρηση" του "Έπους" του Πολυτεχνείου από τους παλαιοπολιτικούς που επέστρεψαν αδιόρθωτοι και "ατσαλακωτοι", όπως οι σημερινοί όταν δεν λέγουν την αλήθεια (Για τους ..."αντιστασιακού" αναλυτικά εδώ). 



3. Παραμύθι είναι ότι: "στο πολυτεχνείο έγινε σφαγή, ότι τα θύματα τα έθαβαν με μπουλντόζες, ότι οι σταρτιώτες θέριζαν με πολυβόλα τους φοιτητές κλπ κλπ κλπ".


Ναι Δυστυχώς υπήρξαν θύματα...
Ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 12. Όμως όλοι σκοτώθησαν έξω και μακριά από το πολυτεχνείο, όπως διαπιστώθη και επιβεβαιώθη από το υπ' αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ'αριθμόν 723/1975 απόφασι του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. 
Το ίδιο επιβεβαιώθη μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία από τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γ. Σκουλαρίκη, ο οποίος επανέφερε με τις «περγαμηνές» του αντιστασιακού, τον αστυνομικό διευθυντή Γ. Σαμπάνη, για να καταλήξει εκ νέου, ότι κατά το τριήμερο των γεγονότων του Πολυτεχνείου έχασαν την ζωή τους εκτός Πολυτεχνείου 12 συνολικώς Έλληνες.

4. Παραμύθι είναι ότι: "αιτήματα των παιδιών ήσαν δημοκρατικά" 

Η αλήθεια είναι ότι τα αρχικώς δημοκρατικά αιτήματα των φοιτητων βαθμιαίως μετετράπησαν σε αναρχοκομμουνιστικά εφάμιλλα της τρομοκρατικής οργανώσεως 17- Νοέμβρη. 
Ιδού τι γράφει η έκθεση του εισαγγελέως Κυριαζή:
«..Ολόκληρον το κτιριακόν συγκρότημα πλην του τελευταίου προς την οδόν Τοσίτσα οικοδομήματος, καθώς και οι πέριξ αυτού χώροι, προαύλια και κλιμακοστάσια, παρουσιάζουν όψιν γενικής λεηλασίας και εκτεταμένων φθορών. Ιδία αι φθοραί παρουσιάζονται εις τους τοίχους εσωτερικώς και εξωτερικώς, αι επιφάνειαι των οποίων γέμουν συνθημάτων και εμβλημάτων.. Ενδεικτικώς τα αναγραφέντα συνθήματα, άτινα συνοδεύονται και με ρυπάνσεις δια διαφόρων χρωστικών ουσιών, έχουσιν ως ακολούθως: Λαοκρατία, Προλετάριε σήκω, Ζήτω το προλεταριάτο, Προλετάριοι της Ελλάδος ενωθήτε, ΚΚΕ, KNE, SS = US, σεξουαλική επανάσταση, κάτω η χούντα, θάνατος στον Παπαδόπουλο, παραιτήσου Παπαδόπουλε, θάνατος στο φασισμό, σπιούνοι φασίστες θα πεθάνετε, Χούντα στο απόσπασμα, έξω το NATO, ψωμί - παιδεία - ελευθερία, εργάτες, φοιτητές στον αγώνα, εργάτες - φοιτητές - αγρότες, όχι εκλογές, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη, κάτω το κεφάλαιο και η γραφειοκρατία, ΕΣΑ = βασανιστές, έφτασε η ώρα σας καθάρματα, Έλληνες αντισταθήτε, Αμερικανοί σπίτια σας, απόψε πεθαίνει η Χούντα, επανάσταση λαέ, ζήτω ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω ο λαϊκός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω η λαϊκή αντίσταση, κ.ά..»
Η Εφημ. "Εστία" την 28.02.1977 δημοσίευσε την αθωωτική απόφασι για το Πολυτεχνείο με το εξής σχόλιο: 
"Αψευδής Μαρτυρία.Με τα αθωωτικάς αποφάσεις του Πενταμελούς εφετείου που εδίκασε τους κατηγορηθέντας αξιωματικούς, τίθεται πλέον οριστικώς τέρμα εις μιαν θλιβεράν υπόθεσιν η οποία επι 2 1/2 ετη συνετήρει δια χαλκευμένων ιστοριών η αριστερά προπαγάνδα , επιδιώκουσα κατά πάγιον κομμουνιστικόν σύστημα – να δημιουργήσει εν « έπος» συντηρούμενον δια της ψευδολόγου προβολής ανυπάρκτων σφαγών « των ηρωικώς μαχομένων φοιτητών», που « έπεσαν για τη λευτεριά της Ελλάδος» . Ήδη όμως δια των αποφάσεων του Εφετείου, όχο μόνον απεδόθη το δίκαιον εις τους κατηγορηθέντας αξιωματικούς, αλλ’ αποκατεστάθη και η αλήθεια περί την υπόθεσιν αυτήν, δεδομένου ότι άπαξ έτι κατερρίφθησαν ως ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του κομμουνιστικού χαλκείου περί δήθεν σφαγών εντός του Πολυτεχνείου". 
Γι αυτό το Παραμύθι, κε Φαήλο, τον Μύθο του Πολυτεχνείου υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες που έζησαν τα γεγονότα και που δεν ακολουθούν αγεληδόν την ολιστική κομματική λαϊκίστικη γραμμή που διακυρήττει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της μεταπολιετυτικής υστερίας...

5 comments:

  1. ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΙΑΣΩΝ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΏΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΆΦΕΙ Ο Κ. ΦΑΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ [ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ] ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
    ΑΓΓΕΛΟΣ Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεκμηριωμένο όπως πάντα Η πραγματική αλήθεια που τρέμουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης, και οχι μόνο Συγχαρητήρια
    Αντώνης Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είναι καιρός να ασκήσουμε full επιθετική κριτική στους τζιχαντιστές της αριστεράς?
    Ας μας πούν π.χ οι οπαδοί του σύριζα πως σκέπτονται να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους (προς το παρόν από ότι παρατηρούμε είναι πλήρως ενήμεροι στα περί των social media κλπ) όταν εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία θα ανεβάσει τις τιμές των i-pad (χαρακτηριστικότατο προιόν του δυτικού πολιτισμού και δυτικής οικονομικής κουλτούρας) που τόσο πολύ πολεμούν (τάχα μου).Θα γυρίσουν στους amstrad ή στους IBM compatible?χαχαχα.
    ilst

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ τον κο Γιαννιωτη για την ανάρτησι. Επίσης όλους τους σχολιαστές για τα θερμά τους λόγια.

    Βεβαίως ο κος Φαήλος όπως και άλλοι ολιγοι της ΝΔ μετρημένοι στα δάκτυλα της μιας χειρός είναι θαρραλέοι υπερασπιστές της αλήθειας - ηγήτορες της λογικής που δεν χάθηκε ακόμη, κι έχουν την εκτίμηση και την αγάπη των σκεπτομένων Ελλήνων.

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή