Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Μύθος του Πολυτεχνείου και η μετάβασις στην Αλήθεια! (άρθρο - φωτιά)

Από τον Ιάσωνα

ΕΣΤΙΑ 02.03.1977

Το τέρμα της Δημαγωγίας.

Η απόφασις του Πολυτεχνείου. Από του Μύθου στην αλήθεια.
…Προβλημα εγείρουν όσα διαπίστωσεν ως γεγονότα η νέα ακροαματική διαδικασία. Μεταξύ αυτών είναι ότι :

α) «Εντός του Πολυτεχνείου ουδείς εφονεύθη», όπως επανέλαβε μετά φορτικότητος...αυτός ούτος ο μάρτυς κατηγορίας , τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου και


β) «ευτυχώς που επενέβη ο στρατός, διότι άλλως θα υπήρχαν πολύ περισσότερα θύματα και από τας δύο πλευράς εφ ω και ορθώς επενέβη ο στρατός δια να καταστείλει μια παράνομον ενέργειαν.»

Εάν όμως αφαιρεθούν αυτά τα δυο στοιχεία, ότι δηλαδή ούτε νεκροί υπήρξαν εντος του Πολυτεχνείου, ούτε αξιοκατάκριτος ήτο η επέμβασις του στρατού, τότε τι άλλο μένει από την αριστεράν έκδοσιν του έπους του πολυτεχνείου εκτός από τα δάκρυα της φανταστικής Ηλενιας…»

Το τρίτο πρόβλημα το οποίον δημιουργεί η απόφασις του Εφετείου είναι και το κρισιμώτερο.. Ο Καβαφης θα το έλεγε γλαφυρώτερον.. «Και τώρα τι να κάνωμε χωρίς Πολυτεχνείον? »Τώρα που τα δικαστήρια της Δημοκρατίας, αφού ηρεύνησαν επι μήνας και έτη, απεφάνθησαν « χωρίς φόβον και πάθος» ότι το Πολυτεχνειον δεν είχεν ούτε νεκρούς αλλά ούτε και σφαγείς στρατηγούς, πως θα διαγράψωμεν όσα μυθικά και είπομε και εκάμαμεν? ..
______________________

Αντί Προλόγου... 


Τελείωσα το Πολυτεχνείο τον Ιούνιο του 1974. Τότε το ΕΜΠ δεν είχε καμμία σχέσι με το σημερινό Στάλινγκραντ. Το τσιγγαναριό. Την αθλιότητα, τον μηδενισμό που εμφανίζει το Πολυτεχνείο - Προπύργιο της κομουνιστικής αριστεράς και των αναρχικών. Έχαιρε της διεθνούς αναγνωρίσεως σε όλο τον επιστημονικό κόσμο, οι Μηχανικοί εγένοντο ευκολότατα δεκτοί στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Ενώ το ΜΙΤ κάθε χρόνο ειχε διδακτορικούς Μηχανικούς με υποτροφία από το ΕΜΠ.

Σήμερα η κατάντια του Πολυτεχνείου και το επίπεδο "απαιδείιας" στην ανωτέρα και ανωτάτη λεγομένη εκπαίδευσι είναι τραγικό. Αυτό δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή σε μειωμένη ευφυΐα των σημερινών σπουδαστών, αλλά στην οργανωμένη και επιμελημένη άρνησι του κομμουνιστικού κρατικίστικου συστήματος να επιτρέψη στους νέους να αποκτήσουν ουσιαστική παιδεία. Στον ολοκληρωτισμό της αναρχίας και της βίας ελεώ ..."ασύλου".!
Αναιδείς λέτσοι περιθωριακοί ντροπαλοί εραστές του ερυθρού ολοκληρωτισμού, του παράδεισου των γκούλαγκ, της ροζ πουά αριστεράς βορείων προαστείων και των "υπερηφάνων" οικολόγων παριστάνουν τους σπουδαστές και με καταλήψεις αγριότητες ψευδό-συνελεύσεις και σταλινικές μεθόδους εκβιάζουν απαγορεύουν στους σπουδαστές να μορφωθούν για να μην τους ..."εκμεταλλευθή το κεφάλαιο".!

Οι καθηγητές εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ηρωικών προσωπικοτήτων που αυτοθυσιάζονται χωρίς κανένα όφελος, επιτρέπουν, ανέχονται και εκμεταλλεύονται αυτή την κατάστασι.

Η πολιτειακή ηγεσία ανύπαρκτη...
Η πολιτική "ελιτ" λαϊκίστικη ψοφοδεής αρλουμποειδής ανίκανη...
Επειδή σε πολλές συγκεντρώσεις, όταν γίνονται συζητήσεις για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και οι συνομιλητές μου διαπιστώνουν ότι ήμουν τελειόφοιτος στο Πολυτεχνείο την εποχή εκείνη, σπεύδω πάντοτε να διευκρινίσω ότι δεν ήμουν με τους "αυτοεγκλείστους" όπως δεν ήταν και η πλειονότης των σπουδαστών του Ιδρύματος...
Και διηγούμαι τα εξής..

Περί Πολυτεχνείου 

Στην Ελλάδα την Ιστορία ξανα «γράφουν» τα Μέσα Αποβλακώσεως. Είτε από ραδιοφώνου είτε από των στηλών των εφημερίδων ή των τηλεοπτικών σταθμών η Ιστορία παραποιείται. Ούτως η μεγαλύτερη σύγχρονη «Εθνική» εορτή των Νεοελλήνων, ίσως περισσότερο και από την εορτή των ερωτευμένων του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η « γιορτή του Πολυτεχνείου».

Με συγκινητική φιλοτιμία τα Μέσα Ενημερώσεως των Δημοσιογραφικών Απόψεων, αλλά και οι πολιτικοί μας όλων των αποχρώσεων, συντηρούν τον μύθο, με εργώδη προσπάθεια που ξεκινά από τις αίθουσες των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, ότι τα γεγονότα του πολυτεχνείου, έλεος, έφεραν την Δημοκρατία εν Αθήναις και όχι την δικτατορία του Ιωαννίδη. 

Συστηματικώς αποκρύπτοντες και φοβούμενοι να ομολογήσουν την αλήθεια, που καταρρίπτει τον πυρήνα του μύθου περί εκατόμβης νεκρών, όπως απεκαλύφθη από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις περί ανυπάρκτων φοιτητών- νεκρών στο χώρο του πολυτεχνείου. Αλλά και της δήθεν καταρρεύσεως του καθεστώτος των συνταγματαρχών, αν τούτο ήτο ποτέ δυνατόν, συνεπεία της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού στο πολυπαθές ίδρυμα, με εκφωνήτρια την πάλαι ποτέ κομουνίστρια και προσφάτως μεταλλαχθείσα σε σοσιαλίστρια, Δαμανάκη και σύνθημα «..Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομενων Ελλήνων..».

Ηθελημένα αποσιωπούν ότι η χώρα είχε τότε πολιτική κυβέρνηση με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη που θα οδηγούσε την χώρα σε εκλογές- απομάκρυνση των στρατιωτικών και ότι ουσιαστικώς η φοιτητική εξέγερση χρησιμοποιήθηκε, οπως εκ των υστέρων απεδείχθη, για την μεθοδευμένη πτώση του Παπαδόπουλου και ανώμαλη διακοπή του εγχειρήματος ομαλής επιστροφής στην Δημοκρατία. Ετσι το πολυτεχνείο στην πραγματικότητα, έγινε η γέφυρα της ανόδου της απρόσωπης χούντας του Ιωαννίδη. Ενώ η παλιννόστηση της δημοκρατίας, και η αποκατάσταση των πολιτικών οικογενειών Καραμανλή (Θείου) –Παπανδρέου (Πατρός),{δηλαδή σήμερα των κληρονόμων, ανιψιού και υιού αντιστοίχως} έγιναν αναλώσει της Κύπρου, μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες από την λεγομένη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα και μαρτυρίες που δεν είναι δυνατόν να διαψευσθούν και δια τούτο αποκρύπτωνται και αποσιωπώνται απο τα Μέσα Ενημερώσεως των Δημοσιογραφικών Απόψεων αλλά και από τους δειλούς πολιτικούς που μας εκπροσωπούν.

Ο πρύτανις λοιπόν του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα, Κ.Κονοφάγος σημειώνει στο «ημερολόγιο» του, που δεν προωρίζετο για την δημοσιότητα, ότι «το ΕΜΠ, χάρις εις τον στρατόν εξεκενώθη αναιμάκτως». Επίσης με την υπ' αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάνκανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατα το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανις κατέθεσε ως μάρτυς στίς 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι: ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

Ο Ευάγελλος Αβέρωφ Υπουργός Εθνικής Αμύνης, δηλώνει στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10 Μαίου 1979.

«..Το πολυτεχνείο υπήρξε μία ευγενική θαρραλέα δημοκρατική εκδήλωση της Νεολαίας. Μόλις όμως εκδηλώθηκε και στέριωσε, κατά την τακτική που δίδαξε ο Λένιν, υπερφαλαγγίστηκε απο το ΚΚΕ και τα συνθήματα απο συνθήματα Δημοκρατίας έγιναν συνθήματα κομμουνισμού.Το πολυτεχνείο όχι μόνο δε έρριξε την Δικτατορία αλλα τη δυνάμωσε. Γιατί αυτό ήταν το έναυσμα που ώθησε πολλούς νέους αξιωματικούς λίγο πολύ απογοητευμένους από την δικτατορία, να συσπειρωθούν γύρω απο τον Ιωαννίδη που ετοίμαζε συνομωσία αλλά δεν μπορούσε να την κάνη πράξη.Και έτσι επιβλήθηκε μια χειρότερη δικτατορία..


Τιμώ λοιπόν ειλικρινά και βαθύτατα την πρωτοβουλία και τον ηρωισμό των νέων που ξεκίνησαν αυτό το κτύπημα. Αλλά για να το τιμήσω, νομίζω πως πρέπει να πω αυτό που πιστεύω οι είναι αλήθεια. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω επιμόνου συνθηματολογίας λογω ανυπάρκτων «πολυαρίθμων νεκρών» να βοηθήσω και εγώ στην θεσμοποίηση μια ψεύτικης ιστορίας...»

Εξ ίσου αποκαλυπτικός ο αείμνηστος Κ. Τσάτσος (Ακαδημαικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) στο βιβλίο του «Λογοδοσία Μιάς Ζωής» καταμαρτυρεί με μοναδική ειλικρίνεια και θάρρος:

«..Όταν έγινε το πολυτεχνείο, ούτε πήγα επί τόπου, ούτε συγκινήθηκα. Απο την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτά τα πεζοδρομιακά ξεσπάσματα δεν κλόνιζαν την δικτατορία και ότι όπως στα χρόνια της κατοχής , υποκρύπτανε κομμουνιστικές επιδιώξεις επικίνδυνες για το μέλλον.
Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου. Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά, διότι μεσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς. Η σκληρότερη δικτατορία που ακολούθησε, θα διαρκούσε πού ακόμη, αν δεν την έρριχνε η εγκληματική ηλιθιότητα της αποπείρας κατά του Μακαρίου...»

Είναι δε γνωστόν, πλην όμως παντελώς αποσιωπούμενο, οτι, μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τοτε υπουργού Δημοσίων Εργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμη «τιμητική σύνταξη» στις οικογενειες των σπουδαστών που ...«εσφάγησαν», ουδείς διεκδικδικών ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν που παρέμεινε αζήτητηΕνώ στην μαρμάρινη πλάκα ( την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης (αλλά κενής και ασώματης) κεφάλας γνωστού αριστεροκαθηγητού, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μαλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!!.

Βεβαίως και δυστυχώς υπάρχουν νεκροί των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973. Ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 23 και 12. Ομως όλοι σκοτώθησαν έξω και μακριά απο το πολυτεχνείο, όπως διαπιστώθη και επιβεβαιώθη απο το υπ' αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ'αριθμόν 723/1975 απόφασι του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Το ίδιο επιβεβαιώθη μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία απο τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γ. Σκουλαρίκη, ο οποίος επανέφερε με τις «περγαμηνές» του αντιστασιακού, τον αστυνομικό διευθυντή Γ, Σαμπάνη, για να καταλήξη εκ νέου, ότι κατα το τριήμερο των γεγονότων του Πολυτεχνείου έχασαν την ζωή τους εκτός Πολυτεχνείου 12 συνολικώς Ελληνες.

Παρά ταύτα κατ' έτος εν είδει ομαδικής παρακρούσεως και ανιάτου ψυχιατρικής νόσου έκόντες άκοντες συνεορτάζομεν την «Γιορτή του Πολυτεχνείου» δηλαδή το απόλυτο κενό, όσον αφορά στο επιτευχθέν αποτέλεσμα..

Καθ'ότι, όπως προαναφέραμε έχει καταδειχθεί, ότι ούτε θύματα- αγωνιστών είχαμε στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουμε, ουδέ την Δημοκρατία αποκατέστησε η « φοιτητική» εξέγερσι.. Αντιθέτως διεκόπη η προσπάθεια μιας μεταβατικής πολιτικής κυβερνήσεως, ενώ η πολυθρύλητος Δημοκρατία απεκατεστάθη την 24ην Ιουλίου 1974, μετά από οκτώ μήνες από την εξέγερσιν του Πολυτεχνείου, με αγύριστο ενέχυρο, την απεμπόλησιν τμήματος της Κύπρου.

Τα στοιχεία:

Πατήστε για μεγέθυνση 
1. Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβάν, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο
2. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α.Μαγκάκη, να απονείμη «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.

4. Στην μαρμάρινη πλάκα (την οποίαν απεκάλυψεν ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία εναποτέθη πλησίον της μεγάλης ασώματης κεφάλας, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, τελικώς έχουν αναγραφή δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβυσμένη πλην όμως αναγνώσιμη, διευκρινιστική περιγραφή, «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944». Δηλαδή ελλείψει, ευτυχώς, θυμάτων, στον αποκαλούμενο «ιερό χώρο » θυσίας, της λογικής και της αλήθειας μάλλον ή φανταστικών νεκρών αγωνιστών, επιστρατεύθησαν οι φοιτητές του 1941-1942!! .

5. Τα ατυχή θύματα των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, που όλα τους σκοτώθησαν έξω και μακριά από το Πολυτεχνείο επιβεβαιώθησαν από το υπ αριθμόν 677/1975 παραπεμπτικό βούλευμα και την υπ αριθμόν 723/1975 απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών από τα οποία προέκυψε ότι οι πολίτες που σκοτώθησαν κατά το τριήμερο των συγκρούσεων είναι συνολικώς 23.

6. Όμως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Δημόσιας τάξεως Γ. Σκουλαρίκη επαναφέρθη στην ενεργό υπηρεσία με τα εύσημα του αντιστασιακού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής ο Γ. Σαμπάνης . Η έρευνα του αστυνομικού διευθυντού Γ. Σαμπάνη κατέληξε στην διαπίστωση ότι κατά το τριήμερο έχασαν την ζωή τους συνολικώς δώδεκα.

Τα (αισχρά) ψεύδη:

1. Ο τότε δήμαρχος Ζωγράφου Δ. Μπέης εβεβαίωνε με μεγαλειώδη σοβαρότητα ότι... οι νεκροί ήσαν τόσο πολλοί ώστε η χούντα τους έθαψε σε ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες έξω από το νεκροταφείο του Ζωγράφου.

2. Η «θλιβερή» ιστορία της Ηλένια. Την πρώτη επέτειο του «Πολυτεχνείου», το 1974, ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων «νεκρών» που γέμισαν το πολύπαθες κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

Η ...Ηλένια!!!
Το «δράμα» το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές, δε - η «Αυγή» - έγραψε, κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε» λέει:
«Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».
Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε όλες αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν από τα γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: «Τι απόγινε;».

Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής». Κατέληγε το άρθρο.
Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας - στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι – είχε ληφθή από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «Βόγκ» (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι «παστέλ» - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).

Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών...

Η πολιτική εκμετάλλευση


Πατήστε για μεγέθυνση 
Ισχυρίσθησαν οι επανακάμψαντες παλαιοί και νέοι πολιτικοί ότι χάρις σ’αυτά τα γεγονότα «επανήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα». Ενώ την 25η Νοεμβρίου 1973, με αφορμή τα γεγονότα αυτά ουσιαστικώς διεκόπη το εγχείρημα επιστροφής στην Δημοκρατία, ανετράπη η τότε μεταβατική κυβέρνηση Μαρκεζίνη (λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιαμ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973.)
Και την εκτροπή συνέχισε το σκληρό δικτατορικό καθεστώς Δ. Ιωαννίδη. Το οποίο κατέρρευσε και παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς μόνο με την τραγική εμπλοκή της Κύπρου στις 23 Ιουλίου του 1974, οκτώ μήνες περίπου μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. 
Ακόμη και η Πανσπουδαστική ( όργανο του ΚΚΕ εξωτερικού) στο φύλλο υπ αριθμόν 8 έγραφε ότι «το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη» τότε αρχηγού της ΚΥΠ.
Ενώ το θείον βρέφος (μεγαλούτσικο τότε) ο Λαλιώτης μέλος της συντονιστικής επιτροπής στην Αυγή της 17.11.1976 εδήλωνε ότι «Οι μάζες δεν είχαν καμιά διάθεση για αγωνιστική κινητοποίηση»

Η συντονιστική Επιτροπή
Η λεγόμενη συντονιστική επιτροπή με ανακοίνωση της 29ης Σεπτεμβρίου 1974, εβεβαίωνε ότι τα γεγονότα ήσαν «μερικώς αυθόρμητα. «Το κίνημά μας είναι πολιτικό αλλά κομματικό. Ανάμεσά μας υπάρχουν πολλές τάσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα»
Βεβαίως οι επικυρίαρχοι των γεγονότων του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικώς οι ίδιοι. Οι διάφοροι αριστεριστές που προκάλεσαν και προκαλούν τους εμπρησμούς τις καταστροφές τις λεηλασίες ακόμη τότε και τις επιθέσεις εναντίον του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του κέντρου ΟΤΕ επί της Πατησιών.
Ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζεται η «ευγενής» άμιλλα καπηλείας των γεγονότων του Πολυτεχνείου από όλα τα κόμματα μολονότι κανένα από αυτά ουσιαστικώς δεν υπήρξε πρωταγωνιστής.




Έτσι:

Σε λίγες μέρες θα δούμε πάλι, δυστυχώς, οδοφράγματα, αυτοκίνητα να πυρπολούνται, περιουσίες να λεηλατούνται, σημαίες να βεβηλώνονται.. Και την κορύφωση της πορείας έξω από κει που τελειώνουν όλες οι «σοβαρές» διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Την Αμερικανική πρεσβεία.
Ταυτόχρονα, πολιτικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους να τιμούν την «εξέγερση του Πολυτεχνείου» που χάρις αυτής επανήλθε η «Δημοκρατία» (του Ιωαννίδη) στην Ελλάδα, ενώ αρκετοί συμπολίτες μας θα σπεύσουν συν γυναιξί και τέκνοις, γονυκλινείς στην ασώματη κεφάλα του Σβορώνου συγχέοντες τους αναφερόμενους στην μαρμάρινη πλάκα ( φοιτητές που έπεσαν επί κατοχής) με τους ανύπαρκτους νεκρούς σπουδαστές στο Πολυτεχνείο.
Δια πολλοστή φόρα η αγνή, ειλικρινής, ανιδιοτελής και υπέρμετρος αγάπη που έχουν οι νέοι προς την ελευθερία παραμένει ανεξάντλητο κεφάλαιο προς εκμετάλλευση.

Πατήστε για μεγέθυνση 
Έκθεσις Εισαγγελέως Κυριαζή:
«..Ολόκληρον το κτιριακόν συγκρότημα πλην του τελευταίου προς την οδόν Τοσίτσα οικοδομήματος, καθώς και οι πέριξ αυτού χώροι, προαύλια και κλιμακοστάσια, παρουσιάζουν όψιν γενικής λεηλασίας και εκτεταμένων φθορών. Ιδία αι φθοραί παρουσιάζονται εις τους τοίχους εσωτερικώς και εξωτερικώς, αι επιφάνειαι των οποίων γέμουν συνθημάτων και εμβλημάτων.. Ενδεικτικώς τα αναγραφέντα συνθήματα, άτινα συνοδεύονται και με ρυπάνσεις δια διαφόρων χρωστικών ουσιών, έχουσιν ως ακολούθως: Λαοκρατία, Προλετάριε σήκω, Ζήτω το προλεταριάτο, Προλετάριοι της Ελλάδος ενωθήτε, ΚΚΕ, KNE, SS = US, σεξουαλική επανάσταση, κάτω η χούντα, θάνατος στον Παπαδόπουλο, παραιτήσου Παπαδόπουλε, θάνατος στο φασισμό, σπιούνοι φασίστες θα πεθάνετε, Χούντα στο απόσπασμα, έξω το NATO, ψωμί - παιδεία - ελευθερία, εργάτες, φοιτητές στον αγώνα, εργάτες - φοιτητές - αγρότες, όχι εκλογές, θάνατος στον ιμπεριαλισμό, ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη, κάτω το κεφάλαιο και η γραφειοκρατία, ΕΣΑ = βασανιστές, έφτασε η ώρα σας καθάρματα, Έλληνες αντισταθήτε, Αμερικανοί σπίτια σας, απόψε πεθαίνει η Χούντα, επανάσταση λαέ, ζήτω ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω ο λαϊκός απελευθερωτικός στρατός, ζήτω η λαϊκή αντίσταση, κ.ά. ... Επίσης ο εσωτερικός χώρος των προαυλίων, των κλιμακοστασίων γέμει τεμαχίων εκ κατεστραμμένων ξύλινων επίπλων, πάσης φύσεως απορριμμάτων και ιχνών εσβεσμένων πυρών.»

Απολογία του Γ.Παπαδοπούλου 
(Απόσπασμα σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία)

«..Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.
Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια. ..
Παιδεία! Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.
Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου.
Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας.
Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια.
Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα...»

        Δημοσιεύσεις εφημερίδων - Δικαστική απόφασις


Πατήστε για μεγέθυνση 

Πατήστε για μεγέθυνση



Πατήστε για μεγέθυνση

«Αψευδής Μαρτυρία.

Με τα αθωωτικάς αποφάσεις του Πενταμελούς εφετείου που εδίκασε τους κατηγορηθέντας αξιωματικούς, τίθεται πλέον οριστικώς τέρμα εις μιαν θλιβεράν υπόθεσιν η οποία επι 2 1/2 ετη συνετήρει δια χαλκευμένων ιστοριών η αριστερά προπαγάνδα, επιδιώκουσα κατά πάγιον κομμουνιστικόν σύστημα – να δημιουργήσει εν « έπος» συντηρούμενον δια της ψευδολόγου προβολής ανυπάρκτων σφαγών «των ηρωικώς μαχομένων φοιτητών» , που « έπεσαν για τη λευτεριά της Ελλάδος». Ήδη όμως δια των αποφάσεων του Εφετείου, όχο μόνον απεδόθη το δίκαιον εις τους κατηγορηθέντας αξιωματικούς, αλλ’ αποκατεστάθη και η αλήθεια περί την υπόθεσιν αυτήν, δεδομένου ότι άπαξ έτι κατερρίφθησαν ως ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του κομμουνιστικού χαλκείου περί δήθεν σφαγών εντός του Πολυτεχνείου ..» 

Αντί Επιλόγου...:

Όπως γράφει ο αείμνηστος Θ. Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του "Η Μεγάλη Περιπέτεια" εκδόσεις Κάκτος, σελίς 298,
"...Θα έλθη όμως κάποτε η ώρα που η υπόθεση "Πολυτεχνείο" θα μελετάται απο τους ιστορικούς, τους κοινωνιολόγους και τους ψυχιάτρους ως μία από τας χαρακτηριστικωτέρας αποδείξεις της ηθικής και πνευματικής καταπτώσεως της εποχής μας..."

8 comments:

  1. Λέτε: «το Πολυτεχνειον δεν είχεν ούτε νεκρούς αλλά ούτε και σφαγείς στρατηγούς»! Τι άλλο όμως από αυτό ακριβώς θα είχε μια επίθεση με τανκς, σε μια σχολή;
    Τελικά το Πολυτεχνείο του Ιωαννίδη έριξε τον «αδελφό» Παπαδόπουλο, και προετοίμασε το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που κι αυτό προκάλεσε την τουρκική κατοχή στη μεγαλόνησο.
    Θέλετε περισσότερο κακό από αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.... ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΔΙΚΤΚΑΤΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΞΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙ-ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΟΠΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ??? ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:::::::: ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΑΛΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΛΑΟ..... ΚΡΙΜΑ.... ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ::::::::::: ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΟΔΙΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντησι στον Κο Μιχαλοπουλο: 7 Νοεμβρίου 2014 - 3:34 μ.μ.

    1. «Λέτε: ‘’το Πολυτεχνειον δεν είχεν ούτε νεκρούς αλλά ούτε και σφαγείς στρατηγούς»! Τι άλλο όμως από αυτό ακριβώς θα είχε μια επίθεση με τανκς, σε μια σχολή;’’»

    Ναι αυτό γραφω: Ό,τι απεδειξε η δικη , ό,τι απεδειξε η ερευνα δυο αστυνομικων διευθυντων, ότι τελικώς ουδείς νεκρός φοιτητής σπουδαστής υπήρξε ως εκ της επεμβάσεως του στρατού στο πολυπαθές πολυτεχνείο ή πέριξ αυτού.Τι περισσότερο θέλετε για να πεισθείτε όταν:
    Α) Στη γνωστή κεφάλα του Σβορώνου ( οπου ανύποτα παιδάκια και νήπια καταθετουν λουλούδια εις μνήμη ανύπαρκτων νεκρών) υπάρχει μαρμάρινη επιγραφίς στην οποία – ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΝΕΚΡΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ- αναφέρονται ονόματα νεων που φονεύθησαν κατά την κατοχη!!!
    Β) Κι ακομη περισσοτερο η συνταξις που θεσμοθετησε ο Μαγκακης τοτε για τους « νεκρους» σπουδαστες, δεν εδοθη ποτε σε κανενα αφου κανενας νεκρος δεν υπηρξε.Το ότι κι εσεις αρνεισθε να το πιστεψετε δειχνει ποσο ισχυρη είναι η επιιδρασι του μυθου ( π.χ ο Αγιος Βασιλης φερνει δωρα) όταν η κρισις σας αρνειται να λειτουργηση εκτος μυθου…

    2. ‘’ Τελικά το Πολυτεχνείο του Ιωαννίδη έριξε τον «αδελφό» Παπαδόπουλο, και προετοίμασε το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που κι αυτό προκάλεσε την τουρκική κατοχή στη μεγαλόνησο.
    Θέλετε περισσότερο κακό από αυτό;’’
    Ακριβώς αυτό γράφουμε κε Μιχαλοπουλε. Εκείνοι που προκάλεσαν το « πολυτεχνειο» ουσιαστικά συνεισέφεραν στην πτώσι του Μαρκεζινη –Παπαδοπουλου , διακοπή του εγχειρήματος επιστροφής στην δημοκρατία με εκλογές, την μεθοδευμένη ανοδο ενός πραγματικώς διδακτορικού καθεστώτος που εξεμεταλλευθη αυτη την καταστασι και τελικως την απωλεια της Β Κυπρου με το πραξικοπημα οπερετα...

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πόρισμα Τσεβά λέει πολλά.
    Οι φοιτητές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις στις 14-11-1973 για σπουδαστικά θέματα, με αποχή.
    «Εις απάσας τας Συνελεύσεις ταύτας συνεζητήθησαν σπουδαστικά μόνον θέματα και απεφασίσθη η αποχή εκ των μαθημάτων μέχρι και της Δευτέρας 19- 11- 1973»
    Οι φοιτητές δεν είχαν σκοπό να καταλάβουν το Πολυτεχνείο. Ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια.
    «Τας απογευματινάς ώρας της ιδίας ημέρας, Τετάρτης 14- 11- 1973,
    ρίπτεται υπο τινων σπουδαστών η ιδέα της παραμονής και
    διανυκτερεύσεώς των εντός του Πολυτεχνείου»
    Ουσιαστικά η εξέγερση υποκινήθηκε από παρεισφρύσαντες εντός του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της κατάληψης.
    «Εκπρόσωποι των ποικίλων αποχρώσεων της αριστεράς διασταυρούνται
    μετά πρακτόρων της ΚΥΠ και ανυποψίαστοι αγνοί σπουδασταί
    συνεργάζονται μετά πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών. Και πάντες ούτοι
    ιδίας έχουν επιδιώξεις, οι οποίοι συμπορεύονται εις την προς ίδιον
    όφελος αδίστακτον εκμετάλλευσιν του αγνού ιδεαλισμού των νέων»
    Ο Παπαδόπουλος, έδωσε αρχικά εντολή να μην ενεργήσει κανεις εναντίον των φοιτητών.
    «Ας τα σπάσουν, ας κάψουν και το Πολυτεχνείον. Έχομεν λεπτα δια να τα ξαναφτιάξομεν. Ας κατεβούν και στους δρόμους. Ας σπάσουν τις βιτρίνες.»
    Όταν άρχισε να ξεφεύγει η κατάσταση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε οτι η Αστυνομία και η Χωροφυλακή δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Τότε ο Παπαδόπουλος συμφωνεί στην:
    «ενίσχυσιν των αστυνομικών δυνάμεων υπο των
    Ενόπλων Δυνάμεων, ήτοι δια τριών ή τεσσάρων αρμάτων μάχης, άτινα
    δια της εντυπωσιακής εμφανίσεως των και μόνον εις τον χώρον του
    Πολυτεχνείου, θα εξηνάγκαζον ψυχολογικώς τους εντός ευρισκομένους
    να εγκαταλείψουν τας αίθουσας και το προαύλιον του»
    Τελικά, μετά τα όλα επεισόδια ακόμα και ο Τσεβάς δεν μπορεί να εξηγήσει πως ενώ ο Παπαδόπουλος είχε ταχτεί κατά της βίας, χρησιμοποιήθηκαν οχι 3-4 αλλά πολλά άρματα, καθώς και όπλα κατά του πλήθους. Όμως είναι σίγουρος οτι αυτός είχε τον τελικό λόγο, και οχι κάποιο από τα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.
    Κατά τον Τσεβά διαπράχθηκαν και πολλές βιαιότητες από τους Αστυνομικούς, ίσως λόγω της 3ήμερης συνεχούς ταλαιπωρίας, ίσως λόγω των φημών οτι οι ταραξίες κινούνται εναντίον κρατικών κτιρίων. Επίσης κατά τον ίδιο, η όλη επειχείρηση είναι γεμάτη αυθαιρεσίες και αυτοσχεδιασμούς από ανώτερους αξιωματικούς μέχρι κατώτερους, έλλειψη ψυχραιμίας και υπευθυνότητας.
    Επίσημα δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο. Αναφέρει ο Τσεβάς όμως και τις φήμες περί του αντιθέτου. Χωρίς αποδείξεις δεν τις δέχεται ούτε αυτός, αλλά είναι σκεπτικός και ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο. Υπήρξαν νεκροί, άλλοι από αδέσποτες σφαίρες, άλλοι άσχετοι περαστικοί, ένας μόνο επιβεβαιωμένος έξω από το Πολυτεχνείο, οι υπόλοιποι μακριά από εκεί, αλλά οπωσδήποτε από όργανα της τάξης εξαιτίας της κινητοποίησης.
    Οι φοιτητές και λοιποί εντος του Πολυτεχνείου, συμφώνησαν να βγούν υπό όρους αλλά κάποιοι αξιωματικοί ήθελαν να τους ξυλοφορτώσουν και δεν δέχτηκαν. Αυθαίρετα τότε ο ίλαρχος διατάζει ένα τανκς να γκρεμίσει την πύλη.
    Πάντως λέει και μερικά ο Τσεβάς που δεν τα βρίσκω λογικά. Πχ οι καταδρομείς μπήκαν στο Πολυτεχνείο πυροβολώντας, επίσης αλλού ένας αξιωματικός με οπλοπολυβόλο (!) πυροβολούσε εναντίον του πλήθους, άλλοι πάλι ακροβολισμένοι σε ταράτσες πυροβολούσαν. Αν τόσοι πολλοί πυροβολούσαν, έπρεπε οι νεκροί να ήταν πολλαπλάσιοι και όχι ούτε τους 20 να μη φτάνουν, και μάλιστα οι πιο πολλοι από αδέσποτες! Κανείς μες στο πλήθος!

    Γενικά υποψιάζεται οτι ο Παπαδόπουλος ήταν πίσω από όλα αυτά για να ματαιώσει τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Εγώ διάβασα κάπου οτι δεν τις ματαίωσε απλά τις μετέθεσε ένα μήνα μετά. Δεν πρόλαβε όμως γιατι τις επόμενες μέρες βρέθηκε υπό περιορισμό από την νέα χούντα του Ιωαννίδη, ο οποίος δεν ήθελε επιστροφή στη δημοκρατία και ο οποίος μπούφος εξαπατήθηκε από τους Αμερικάνους και οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία.
    Κρατάω και το επιστέγασμα του Τσεβά: "Το συμπέρασμα μου είναι οτι η οργάνωσις μικροεπαναστάσεως της 16-11-1973 ήτο εξωφοιτητική, έφερε μάλιστα και κάποιαν επιτελικήν σφραγίδα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Makis Cheerio7 Νοεμβρίου 2014 - 10:40 μ.μ.
    Ευχαριστω για το εμπεριστατωμενο σχολιο σας.
    Εκ των αναφερομενων στο πορισμα Τσεβα προκυπτουνβ ωρισμενα γεγονοτα και καταγραφ νται ορισμεναι αποψεις:

    1.Γεγονοτα:

    Α) Η μη υπαρξις νεκρων που αποτελει και το νεφος του μυθου του « Επους» του Πολυτεχνειου.Αυτο βεβαιως απεδειχθη και εκ των υστερων Ιδε επιγραφη στην μαρμαρινη πλακα προ κεφαλας σβορωνου- μη υπαρξι συνταξιουχων « νεκρων» στην χορηγια Μαγκακη

    Β) Η δεδηλωμενη αντιθεσις Παπαδοπουλου στην καταστολη της « εξεγερσεως» του Παπαδοπουλου.

    2. Αποψεις , δηλαδή οτιδηποτε διατυπωθηκε ως γνωμη ανευ στοιχειων. Π/χ

    Α) « Εις απάσας τας Συνελεύσεις ταύτας συνεζητήθησαν σπουδαστικά μόνον θέματα και απεφασίσθη η αποχή εκ των μαθημάτων μέχρι και της Δευτέρας 19- 11- 1973»

    Ανακριβες .Δεν υπηρξε συνελευσι στο Πολυτεχνειο που να μην ειχε θεματα σαφως αριστερης προελευσεως και θεματολογιας.

    Β) « οι καταδρομείς μπήκαν στο Πολυτεχνείο πυροβολώντας, επίσης αλλού ένας αξιωματικός με οπλοπολυβόλο (!) πυροβολούσε εναντίον του πλήθους, άλλοι πάλι ακροβολισμένοι σε ταράτσες πυροβολούσαν.»

    Ουτε απεδειχθη ουτε προεκυψε, προφανως καποιος ψευδομαρτυρας καταμαρτυρησε ( ως η περιπτωσις Ηλενιας) και ο Τσεβας κατεγραψε την « μαρτυρια» του


    Το ζητουμενο όμως σημερα παραμενει: Η αποδειξι του αυτονοητου:

    Κε Πρωθυπουργε, κε Αρχηγε της Αξιωματικης αντιπολιτευσεως;
    Μπορειτε να μας κατονομασετε τους νεκρους φοιτητες σπουδαστες του Πολυρεχνείουι? Σε ποιες σχολες φοιτουσαν? Ποιοι είναι?
    Τι εορταζομε στο Πολυτεχνειο?
    Τηνδιακοπη του εγχειρτηματος επιστροφη στην Δημοκρατια? Την ανοδο του Ιωαννιδη?
    Την απωλεια της Β Κυπρου , ώστε να επανελθουν ως σωτηρες οι αρνητες της ομαλης επιστροφης στην Δημοκρατια πολιτικοι?
    Τί εγινε ο φακελλος " Κυπρος" Γιατι δεν ανοιξε ποτε?

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ομολογώ ότι διάβασα συνταρακτικά πράγματα σε αυτό εδώ το άρθρο. εκείνο που μου κάνει τρομακτική εντύπωση δεν είναι αυτό το τελευταίο που αναφέρει ο κ. ιάσων στο πιο πάνω σχόλιο. τα αντιγράφω και ειλικρινά τρομάζω...


    Κε Πρωθυπουργε, κε Αρχηγε της Αξιωματικης αντιπολιτευσεως;
    Μπορειτε να μας κατονομασετε τους νεκρους φοιτητες σπουδαστες του Πολυρεχνείουι? Σε ποιες σχολες φοιτουσαν? Ποιοι είναι?
    Τι εορταζομε στο Πολυτεχνειο?
    Τηνδιακοπη του εγχειρτηματος επιστροφη στην Δημοκρατια? Την ανοδο του Ιωαννιδη?
    Την απωλεια της Β Κυπρου , ώστε να επανελθουν ως σωτηρες οι αρνητες της ομαλης επιστροφης στην Δημοκρατια πολιτικοι?
    Τί εγινε ο φακελλος " Κυπρος" Γιατι δεν ανοιξε ποτε?

    όντως όλα αυτά που αναφέρει είναι αληθέστατα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. ουδείς κατανόμασε τους νεκρούς του πολυτεχνείου; ούτε τις σχολές που φοιτούσαν; η υπόθεση ηλένιας και πόσα άλλα. κρίμα. και αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν από ένα γαρύφαλλο στα μικρά παιδιά για να το καταθέσουν στο κεφάλι του σβορώνου; ντροπή... και οι τηλεοράσεις όλη μέρα τον ίδιο χαβά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=koGc5m7u0VY
    Μπορετε να δητε κι αυτο το βιντεο
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιάσων,
    ευχαριστώ που σχολίασες την απάντηση. Δυστυχώς τώρα το είδα λίγο ετεροχρονισμένα. Να σου πω και έναν άλλο προβληματισμό που έχω, αν ξέρεις κάτι απάντησέ μου.
    Οι πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμου, Δαμανάκη, νομίζω Χαραλαμπίδης και ο τρίτος δεν θυμάμαι το όνομα του, ήταν όντως μέσα στο Πολυτεχνείο; Δεν άκουσα ποτέ να πουν οτι έφαγαν έστω μια καρπαζιά βγαίνοντας από το Πολυτεχνείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή