Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κεραυνός για τον Γιώργο Καρατζαφέρη

Κεραυνούς επιφύλασσε, χθες, η Επιτροπή «Πόθεν έσχες» της Βουλής για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, καθώς στη μαραθώνια συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή του στον εισαγγελέα αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Καρατζαφέρης θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα με κατηγορίες για ανακριβές «πόθεν έσχες» αλλά και για παράνομη συμμετοχή του σε offshore.

Από την άλλη, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εξετάσει εάν τα χρήματα που φέρεται να έχει αποκτήσει χαρακτηρίζονται ως «παρανόμως κτηθέντα», προκειμένου να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο! Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δεσμευτεί η περιουσία του Γ. Καρατζαφέρη και εάν καταδικαστεί να τη χάσει! Την ίδια ώρα, βουλευτής που μετείχε στη συζήτηση κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει στην κατοχή και τρίτη offshore εταιρία με την επωνυμία Deck Rock Limited.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να έχει λάβει μέσω της εταιρίας Catalina τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ από την εταιρία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Την εταιρία αυτή την έχει δηλώσει στα «πόθεν έσχες» του δύο φορές το 1994 και μία το 1996. Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα, η άλλη υπεράκτια ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28/10/1983, αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Catalina άλλαξε επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο του 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του.

Καυτά στοιχεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δισέλιδο πόρισμα είχε φτάσει στη Βουλή από προχθές το βράδυ και μάλιστα συνοδευόταν από έναν ιδιαίτερα ογκώδη φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα
Λίγο, πάντως, πρπτού συζητηθεί η «υπόθεση Καρατζαφέρη» οι φωνές των μελών της Επιτροπής έφθαναν μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής. Οι λογομαχίες αφορούσαν τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν στους ορκωτούς λογιστές για τον πρόσφατο αναδρομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα από το 1974 έως και το 2012. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη της Επιτροπής διατείνονταν ότι οι ορκωτοί ελεγκτές που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο αντί 800.000 ευρώ θα όφειλαν να έχουν εντοπίσει τις επίμαχες offshore εταιρίες, τις «ύποπτες» καταθέσεις, αλλά και τον πραγματικό ιδιοκτήτη των ακινήτων.

Και άλλοι δύο

Πέραν του ζητήματος του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, η Επιτροπή «Πόθεν έσχες» στέλνει στον εισαγγελέα άλλους δύο. Πρόκειται για τον 85χρόνο πρώην υφυπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αριστείδη Τσιπλάκο αλλά και τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχο Χυτήρη. Η κατηγορία που τους επιβαρύνει είναι η ανακριβής δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο, υπήρχαν αναντιστοιχίες μεταξύ των εισοδημάτων και των καταθέσεων.

1 comments: