Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με το κινητό κολλημένο στο αυτί του ο Σαμαράς παίρνει τηλέφωνο είτε για προφυλακίσεις είτε για υπερψήφιση του Δήμα

Δεν έχει τελειωμό ο εξευτελισμός του Σαμαρά, ο οποίος, όπως παραδέχονται ακόμη και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, παίρνει τηλέφωνο βουλευτές προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν τον Δήμα για ΠτΔ. Στα "Νέα", λοιπόν, της Τετάρτης ο γνωστός συστημικός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει τα εξής:
"Δεν ξέρω πόσο αγωνιά (για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω καν αν αγωνιά) η κυβέρνηση για την πλειοψηφία των 180 εδρών. Γνωρίζω όμως ότι η εικόνα ενός Πρωθυπουργού να τηλεφωνεί σε μια βουλευτή και να της ζητάει να συναντηθούν κι εκείνη να του το αρνείται δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας. Πολύ περισσότερο, δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. 
Το αναφέρω με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Αντώνης τηλεφώνησε στην ανεξάρτητη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη εξ Αφάντου Ρόδου και της ζήτησε να ψηφίσει τον Δήμα. Εκείνη αρνήθηκε και εν συνεχεία εκείνος (ο πρόεδρος Αντώνης, όχι ο Δήμας) της ζήτησε να συναντηθούν. Η βουλευτής αρνήθηκε ξανά – λέει. 
Τηλεφώνησα, κατόπιν αυτού, στον άνθρωπό μου στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον ρώτησα συγκεκριμένα «εάν ο Σαμαράς τηλεφώνησε στην Ιατρίδη και εκείνη τον έφτυσε». Μου απάντησε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν κάνει τέτοια. Άλλωστε είχε με σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Μην ξεχνάς ότι ήταν εδώ ο Μοσκοβίσι».

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου (ως προς το ότι δεν έγινε το τηλεφώνημα)…"


Πέρα από την οικτρή εικόνα ενός Πρωθυπουργού να ζητιανεύει ψήφους, να ζητεί συναντήσεις και να εισπράττει συνεχώς "χυλόπιτες", αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι το να παίρνει συνεχώς τηλέφωνο ο Σαμαράς, έχοντας το κινητό του μονίμως κολλημένο στο αφτί του, αποτελεί προέκταση του εαυτού του και γνώριμο πλέον χαρακτηριστικό του. Όταν, επομένως, ο "σαμαρικός" άνθρωπος λέει στον Παπαχρήστο ότι «ο Πρωθυπουργός δεν κάνει τέτοια. Άλλωστε είχε με σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί», αυτομάτως μας παραπέμπει στην πρόσφατη αποκάλυψη, ότι έπαιρνε τηλέφωνο σε κομματικούς του υφιστάμενους προκειμένου ο "παναθηναϊκάκιας" εισαγγελέας να πράξει σύμφωνα με την επιθυμία του, όπως τόσο "κομψά" το είχε διατυπώσει.


Επειδή, λοιπόν, «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει», είναι σίγουρο ότι και την Ιατρίδη τηλέφωνο πήρε (εισπράττοντας το σχετικό "φτύσιμο") και σε άλλους βουλευτές το ίδιο θα κάνει, αλλά πολύ περισσότερο είναι σίγουρο ότι προέβη σε μια ανήθικη και παράνομη ενέργεια, με το να δώσει σαφή εντολή προφυλάκισης των πολιτικών του αντιπάλων. Όπως επίσης σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι αυτό το τηλέφωνο δεν ήταν το μόνο με το οποίο ο Σαμαράς έκανε και κάνει ξεκάθαρη παρέμβαση στην υποτίθεται ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η πλήρης σιωπή του γύρω του από το ζήτημα αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ανάμιξή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου