Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλος ο τζόγος. Πολλά τα λεφτά!

Στήθηκε το σκηνικό για την μεγάλη παρτίδα! Τώρα «παίζουν» την Ελλάδα!

Επειδή μπήκαμε σε μια επικίνδυνη πορεία για την χώρα και ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα Χριστουγεννιάτικα! έχουμε χρέος στην δημοσιογραφία που ασκούμε εδώ και πενήντα χρόνια να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για να μη παρασύρεσθε και τρέφεστε με αυταπάτες. Να γνωρίζετε την αλήθεια, γιατί η αλήθεια θα σας ελευθερώσει!

1. Η εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στην χώρα είναι μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία για να υπάρχει ο έλεγχος του κράτους.

2. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι μαζί με τα ΜΜΕ και τον Τύπο – πλην φωτεινών εξαιρέσεων που προοδευτικά περιορίζονται – είμαστε όργανα και μισθοφόροι των Αγορών. Του χρήματος!

3. Τα όσα διαδραματίζονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους! Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας και μόνον!

4. Από το 1989 που έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, το πάνω χέρι το έχει όχι η πολιτική, αλλά η οικονομία. Οι αγορές, οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακοί κύκλοι, οι τοκογλύφοι και οι γύπες, εκφραστές της παγκοσμιοποίησης!

5. Αποτέλεσμα της Νέας Τάξης πραγμάτων είναι να έχουμε στην Ευρώπη, όχι ηγέτες των λαών, αλλά πρωθυπουργούς – υπουργούς, κοινοτικά όργανα, που είναι απλοί υπάλληλοι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

6. Τα κράτη – μέλη, δεν είναι αυθύπαρκτες οντότητες αλλά οικονομικά μεγέθη. Δηλαδή χρηματιστηριακές μονάδες και εργαλεία, για να τζιράρονται τεράστια ποσά σ’ έναν αδυσώπητο τζόγο.

7. Οι εκφραστές αυτού του συστήματος είναι οργανωμένοι με δικούς τους οίκους αξιολόγησης, με δικές τους εφημερίδες και κανάλια, με δικές τους τράπεζες και με δικούς τους ανθρώπους σε κάθε χώρα, που είναι όργανα και εκτελεστικά πρόσωπα!

8. Η κάθε κυβέρνηση, ο κάθε πρωθυπουργός, οι διάφοροι πολιτικοί και τα κόμματα, τυπικώς μεν εκφράζουν, δήθεν, τμήματα του λαού, ουσιαστικώς, όμως, είναι εκφραστές και εκπρόσωποι μεγάλων συμφερόντων!

9. Οι αφελείς πολίτες πιστεύουν, ανήκουν και υπηρετούν, ως ψηφοφόροι, αρχηγούς, κόμματα, ιδεολογίες, νομίζοντας, ότι θα λύσουν τα προβλήματά τους και θα βοηθήσουν την πατρίδα τους με τον ένα ή τον άλλον. Δεν κατάλαβαν, ότι όλοι αυτοί, είναι πραματευτάδες, που βγήκαν στην αγορά για να πουλήσουν την πραμάτεια τους! Καθαρό μάρκετινγκ! Οι καραγκιόζηδες! Βγαίνουν κάθε βράδυ στην τηλεόραση με τους δημοσκόπους τους, τους πολιτικούς σχολιαστές, τα παπαγαλάκια και τα ντελίβερι της πληροφορίας και παριστάνουν τους φωστήρες, τους σωτήρες και τους εκπροσώπους του λαού, της κοινωνίας και της πατρίδας! Δεν είναι παρά τα γκαρσόνια της διαπλοκής, των συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων και αφεντάδων!

10. Όλη αυτή η φάρα ενδιαφέρεται για το χρήμα. Και στήνει παιχνίδια. Και παγιδεύει τους πολίτες με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα για να τους ξεζουμίζει, ως την τελευταία δεκάρα, παίρνοντας και τις τελευταίες οικονομίες μιας ζωής, πέρα απ’ όσα εισπράττει από την φορολογία! Αφαίμαξε τεράστια ποσά από το Χρηματιστήριο και οδήγησε στην φτώχεια και αυτοκτονία χιλιάδες αφελείς που έχασαν την περιουσία και το βιός τους μέσα σε μια νύχτα! Πού να φανταστούν, ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός του Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ντελάληδες της μαφίας αυτής;

11. Είναι, όμως, πλεονέκτες! Αδηφάγοι. Δεν χόρτασαν από το Χρηματιστήριο! Μπήκαν στο παιχνίδι του Ευρώ. Μέσα σε μια νύχτα καθόρισαν την ισοτιμία 1 Ευρώ = 345 δραχμές! Νέο κόλπο, νέος τζόγος! Νέα κερδοφορία! Πώς, όμως, μπήκαν στο παιχνίδι αφού δεν είχαν τα προσόντα; Ουδέν άλυτον πρόβλημα γι’ αυτούς! Έβαλαν την Γκόλντμαν Σακς και αγόρασε μέρος από το δημόσιο χρέος, με το αζημίωτο βέβαια, κι έτσι κάθισαν στο τραπέζι με την πράσινη τσόχα!

12. Και πάλι δεν χόρτασαν! Έπρεπε να χοντρύνουν το παιχνίδι! Αφού κέρδισαν στις δυο παρτίδες με το «Ευρώ» και το «Χρηματιστήριο» σκέφθηκαν να παίξουν και την χώρα. Την Ελλάδα! Ακριβώς, όπως οι χαρτοπαίκτες! Όταν ο παίκτης βρίσκεται στην υπερδιέγερση του πάθους του τζόγου παίζει το σπίτι του, ακόμα και την όμορφη γυναίκα του! Έτσι κι αυτοί… Είχαν τον άνθρωπό τους! Για κάθε περίπτωση, για κάθε παρτίδα! Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν έτοιμος από καιρό! Και σε μια έξαρση πατριωτισμού μας έβαλε στο ΔΝΤ. Υπέγραψε τα μνημόνια. Παρέδωσε την εθνική κυριαρχία. Δέχθηκε το Αγγλικό Δίκαιο, υποθήκευσε τον εθνικό πλούτο και τις πηγές ενέργειας. Δεν ήταν μόνος. Υπήρχαν και άλλοι πρόθυμοι συνεργάτες και εντολοδόχοι, ο καθένας στο πόστο του. Ποιος ανακοίνωσε δημόσια πρώτος το όνομα του Παπαδήμου; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης!
Ποιος ανακοίνωσε στο παρελθόν πρώτος και δημόσια τον αρχηγό της 17Ν, τον Γιωτόπουλο; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης! Αυτές δεν ήταν δημοσιογραφικές επιτυχίες! Δεν ήταν ρεπορτάζ! Ήταν καθαρό πρακτοριλίκι! Γι’ αυτό χωρίς να υπάρχει αποχρών λόγος μπήκε για ίδιον όφελος στην Κυβέρνηση Παπαδήμου από τους πρώτους με 4 υπουργούς! Όλα τα καλόπαιδα… Και ποιος διαδέχθηκε τον Παπαδήμο; Ο Πικραμένος! Ο πατέρας του οποίου ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή! Και ποιος έγινε Πρωθυπουργός; Ο ευρισκόμενος στην κατάψυξη για 15 χρόνια, ξεχασμένος από όλους, Αντώνης Σαμαράς που είχε παραδώσει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς στη Σύνοδο υπουργών το 1991 στις Βρυξέλλες! Να, λοιπόν, πώς «δένει το σύκο» και πώς συμπληρώνεται το παζλ της αινιγματικής πολιτικής ζωής. Τίποτε δεν μένει κρυφό κάτω από τον ήλιο! Είχαν πάντοτε τους ανθρώπους τους για την κάθε στιγμή και για την κάθε περίπτωση! Και όλους τους τακτοποιούσαν! Με το αζημίωτο! Χωρίς να υποπίπτουν σε ποινικό αδίκημα, απ’ αυτά που ψάχνει ο καημένος ο Εισαγγελέας για να στοιχειοθετήσει το έγκλημα του χρηματισμού!
Έδωσες το όνομα «Μακεδονία;». Ναι. Μετά από 10 χρόνια σε κάνω Πρωθυπουργό! Ποιος μπορεί να συκοφαντήσει, να κατηγορήσει, να αναφερθεί σε χρηματισμό; Κανείς! Όλα καλώς καμωμένα!
Απ’ αυτό το ντηλ, απ’ αυτή την παρτίδα, μας πήρανε και τα ρέστα μας… Ομόλογα, κοινωνικό κράτος, μισθούς, συντάξεις, περιουσία, θέσεις εργασίας, ασφάλεια, όνειρα, προοπτικές! Και αφού μας τα πήρανε όλα και μας άφησαν γυμνούς, μας χρέωσαν με ακόμα 350 δις Ευρώ! Γι’ αυτό και υπόσχονται ανάπτυξη! Δηλαδή ο λαός να πεθαίνει κι αυτοί να θησαυρίζουν! Γιατί όχι; Αφού είμαστε μαλάκες; Κορόιδα είναι; Βρήκαν και χορεύουν!
Μόλις προχθές η «Λέγκα του Βορρά» στην Ιταλία, διακήρυξε ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει στην γραφειοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και όσα λένε είναι παραμύθια. Και, ότι δεν μπορεί να’ ρθει η ανάπτυξη με το Ευρώ! Χρειάζεται ανατροπή και εξέγερση του λαού!

13. Τώρα, παίζουν νέα παρτίδα. Θέλουν και τη γυναίκα μας! Θέλουν τον υπόγειο πλούτο, τις πηγές ενέργειας, το διαμελισμό της χώρας, τα υπόλοιπα. Δηλαδή σύνταξη 350 Ε και μισθός 400 Ε! Χωρίς φάρμακα, χωρίς σχολεία, χωρίς περίθαλψη! Το σκηνικό είναι έτοιμο. Νέα παρτίδα στην πράσινη τσόχα! Και ρίχνουν τη ζαριά τους για να βγάλουν νέο Πρόεδρο! Ποιον; Ούτε που νοιάζονται!
Αρκεί να βγάλουν τον άνθρωπό τους. Να συνεχιστεί η παρτίδα! Είναι πολλά τα λεφτά, πατριώτη! Είναι μεγάλος ο τζόγος!

Καλά, Χριστούγεννα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου