Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Θέλει να "τελειώσει" την επιρροή της Ορθοδοξίας στο δημόσιο βίο

Ορκίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Με πολιτικό όρκο. Ναι, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά προς το χειρότερο, όσον αφορά τουλάχιστον στις παραδόσεις μας. Για πρώτη φορά αριστεριστής στο πηδάλιο της χώρας. Και θέλει το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Ναι μεν ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, αλλά από την άλλη, προσπάθησε να καθησυχάσει τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να μην ξεκινήσει με εντάσεις με την Εκκλησία. Θέλει ειρήνη με την Εκκλησία, αλλά παράλληλα, θέλει να "τελειώσει" την επιρροή της Ορθοδοξίας στο δημόσιο βίο. Ας τα βλέπουν αυτά όσοι εκ δεξιών (λέμε τώρα...) - καθόλα υποκριτικά και κατά παράβαση των εθνικών & θρησκευτικών μας αρχών - στηρίζουν ήδη την κυβέρνηση του εθνομηδενιστικού & αθεϊστικού ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί είναι πλέον συνυπεύθυνοι για ό,τι συμβεί, ενώ θα κριθούν πολύ αυστηρά από τους πατριώτες και την ιστορία.


Από εκεί και πέρα: οι δεξιοί πατριώτες, καλό θα ήταν να μην ξεγελιούνται. Η πατρίδα θα υποφέρει στα χέρια της ανίερης και καθόλα οπορτουνιστικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας θα πληγούν, ενώ αργά ή γρήγορα η αριστερά και οι οπορτουνιστές σύμμαχοί της θα βάλλουν αργά ή γρήγορα κατά των συμβόλων των πατριωτών.Το σύνθημα "Βάρκιζα τέλος", που έχουν γράψει παντού αριστεριστές στους τοίχους στο κέντρο, είναι ενδεικτικό προθέσεων. Και μπορεί οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την Κουνδούρου στις συνιστώσες να είναι αυστηρές, αλλά για πόσο αυτοί θα κάτσουν ήσυχα; Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της "Κομμουνιστικής Τάσης" του ΣΥΡΙΖΑ, όπου λέγεται πως η συνεργασία της Κουμουνδούρου με τους ΑΝΕΛ, αποτελεί "ατόπημα".

Έρχονται θύελλες; Και κάτι άλλο: κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες, παίζουν με την φωτιά και αποκαρδιώνουν τον κόσμο. Χαμογελάνε δημόσια με παράγοντες της πολιτικής γνωστούς για την αθεΐα τους και το ρίχνουν στις δημόσιες σχέσεις με διαφόρους της αριστεράς και οπορτουνιστές συνεργάτες τους. Και αυτό θα το βρουν μπροστά τους. Ας μην οπλίζουν με άλλοθι όσους απεργάζονται τον εθνικό & θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας.

Θυμίζω σε κάποιους ότι στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν Εκκλησία και αριστεριστές στη Θεσσαλονίκη, ακούστηκαν από μικροφώνου απίστευτα πράγματα από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματα που προσέβαλαν βάναυσα τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. 
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούνται από τους Ευρωπαίους κόμμα ευρωσκεπτικιστικό και η συνεργασία του αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει χειρότερα τα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση και εγείρει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δρόμο του Μαξίμου.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι ΑΝΕΛ έχουν πολύ στενές σχέσεις με το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ. Όλα αυτά στις Βρυξέλες και στο Βερολίνο, τα βλέπουν. Για να δούμε λοιπόν ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους. Όσον αφορά στους πολίτες, αυτοί αποφάσισαν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, τα λάθη δεν αναγνωρίζονται. Και έχει προηγηθεί και το - σοβαρότατο - λάθος των εκλογών του 2009.

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου