Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία στην Χαλκίδα δείχνει το μέγεθος της μνημονιακής λαίλαπας

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Χαλκίδα, δείχνει το μέγεθος της υποβάθμισης αρχικά και της αφαίρεσης μετέπειτα της ανθρώπινης ζωής, στο οποίο έχει μυήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, από τις κυβερνήσεις – υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων. Μία 63χρονη γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της, έσφιξε τον 27χρονο γιο της στην αγκαλιά της και βούτηξε μαζί του στο κενό, από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στο κέντρο της Χαλκίδας. Η μητέρα ξεψύχησε αμέσως, ενώ ο γιος της κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε. Μάνα και γιος είχαν στερηθεί το μοναδικό εισόδημα που διέθεταν, μια υποτυπώδη αναπηρική σύνταξη της 63χρονης, την οποία της την έκοψαν το 2011, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται δικαστικά για να την ανακτήσει. Με δεδομένο μάλιστα, ότι είχε φορτωθεί στην πλάτη της δάνεια τα οποία είχε συνάψει ο σύζυγός της, ο οποίος στο μεταξύ είχε πεθάνει, στο όνομά της, έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση.

Η οικονομική της κατάσταση είχε γίνει τόσο άθλια, έτσι ώστε να αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το νοίκι της. Ένα σημείωμα, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της, περιγράφει πλήρως την τραγική κατάσταση πουν βίωναν καθημερινά αυτή και ο γιος της. Το περιστατικό «έπαιξε» στα ΜΜΕ, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Μέσα σε λίγες ημέρες θα έχει ξεχαστεί, μέχρι να έρθει (δυστυχώς) κάποια παρόμοια περίπτωση, με αποτέλεσμα να δούμε μια πανομοιότυπη περιγραφή από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Κανείς, όμως, δεν ασχολείται με τα αίτια που οδήγησαν στην δημιουργία οικτρών οικονομικών δεδομένων και εν συνεχεία σε τραγικές καταλήξεις. Η επέλαση των αντιλαϊκών μέτρων των αλλεπάλληλων μνημονιακών κυβερνήσεων οδήγησαν έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας στην ανεργία, στην φτώχεια και την απόγνωση. Αυτή η απόγνωση είναι που έστρεψε αρκετές χιλιάδες Ελλήνων στην αυτοκτονία, με το μνημόνιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν να αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των πράξεων.

Την ίδια ώρα που τόσο η οικογένεια αυτή όσο και χιλιάδες άλλες βιώνουν σε καθημερινή βάση προβλήματα, τα οποία κυριολεκτικά αποτελούν ζητήματα ζωής και θανάτου, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια ανακούφισης των δοκιμαζόμενων Λαϊκών στρωμάτων, αλλά αντιθέτως φρόντιζε με την πολιτική της να επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το τραγικό περιστατικό της Χαλκίδας δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο στο «σήριαλ» τρόμου που ονομάζεται μνημόνιο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας και ένα μέρος τους ακόμη και στην αυτοκτονία.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει δώσει από τις πρώτες ημέρες συγκρότησής της σαφή δείγματα ότι δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι το ουσιαστικό, αφήνοντας ανέγγιχτο τον πυρήνα του Μνημονίου. Ακόμη και όταν η περίπτωση της Χαλκίδας ξεχαστεί, δυστυχώς, σε λίγες ημέρες, το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υπάρχει, επανεμφανιζόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν δραστικά και επομένως νικηφόρα το αδηφάγο μνημονιακό τέρας, το οποίο είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία τέτοιων δραματικών καταστάσεων.

1 comments:

  1. Λαικιστιστικο αφελες υβριστικο και κυριως παραλογο.

    Λαικιστικο διτι παιζει με την δυστυχια συγκεκριμενης οικογενειας που για αγνωστους ακομη λογους , επελεξε αυτη τηντραγικη αυτοκτονια ως εαν ο αρθρογραφος ειναι ο μονος ελλην που συμπονα ...
    Αφελες διοτι δεν ειναι το μνημονιο που εφερε την κρισι αλλα η χρεοκωπια μας ως κρατος κι ως λαος της οκνηριας του χαβαλε του χαλαρα και της απομυζησεως του κρατικου κορβανα.

    Υβριστιο διτι θεωρει προδοτες οσους εχουν την αποψι οτι το μνμημονιο επερεπε να εχει εφαρμοσθη κατ αρχην απο μας τους ιδιους και οχι κατ επιβολην των δανειστων μας αφου μονο ετσι θα μποορυσαμε να διρθωθουμε, ενω βεβαιως πατριωτες δεν ειναι οσοι ψηφιζουν αντιμνημονιακα κομματα.΄ή να προσκομισουμε στον κο Μαστορα πιστοποιητικα νομιφροσυνης??

    Τελος ειναι αλογο το αρθρο, διτι αδυνατει ο αρθρογραφος να συνειδητοποιηση την πραγματικοτητα ζωντας σε μαι εικονικη που την δημιουργει η ψυχωτικη εμμονη..

    Ειναι λυπηρο νεοι με αγνα ανιδιοτελη κιντρα δραστηροποιουνται ως οπαδοι ποδοσφαιρικης ομαδος ι και οχι ως ελευθερι σκεπτομενοι ανθρωποι.
    Τελος να πω, οτι η ΧΑ διαφερει των κομμουνιστικων και εκνομων κομματων στα θεματα μεταναστευσεως, που βεβαιως η πλειοψηφια υτων Ελληνων συμφωνει- χωρις τουτο να σημαινει κατι περισσοτερο απο αυτο- ενω σε οολα τα αλλα , κρατισμος , ιδεοληψια αρχηγου ειαι ταυτοσημα ως διδυμα αδελφακια που απλως μισουνται.
    Ιασων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή