Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δολοφονήθηκε ο επιφανής πολιτικός της αντιπολίτευσης Boris Nemtsov στη Μόσχα

O επιφανής πολιτικός της αντιπολίτευσης Βoris Nemtsov, δολοφονήθηκε στη Μόσχα αργά την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Guardian. 

O Nemtsov, πρώην εξ απορρήτων του Κρεμλίνου και σφοδρός επικριτής της πολιτικής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στο στήθος από έναν δολοφόνο που κατόπιν διέφυγε με ένα λευκό αυτοκίνητο. Η δολοφονία έλαβε χώρα στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Ο Nemtsov, 55 ετών, ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 στην κυβέρνηση του Μπόρις Γιέλτσιν. Τα τελευταία χρόνια είχε συντάξει μια σειρά εκθέσεων, που συσχέτιζαν τον Πούτιν με κυκλώματα διαφθοράς. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επιβεβαίωσε το θάνατο Nemtsov, ενώ λίγες μόνο ώρες πριν, ο Nemtsov είχε εμφανιστεί στην Ekho Moskvy καλώντας τους Μοσχοβίτες να συμμετάσχουν σε μια πορεία διαμαρτυρίας, η οποία πρόκειται να γίνει την Κυριακή. 

Η πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί σε ένα προάστιο της Μόσχας. Ένας άλλος από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, ο Alexei Navalny, φυλακίστηκε με ποινή 15 ημερών, πριν από την πορεία διαμαρτυρίας. 

Ρωσικά πρακτορεία, αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τον δολοφόνο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου