Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ελεύθερος σε 16 μέρες ο Ρουπακιάς! Τί δεν καταλαβαίνεις ...πόπολο;

Στις 18 Μάρτιου 2015, συμπληρώνεται το 18μηνο της μέγιστης υποχρεωτικής κράτησης του υπόδικου – δολοφόνου του Τάκη Φύσσα, στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2013, τη μέρα που άρχισε (;) η αντίστροφη μέτρηση για την Χρυσή Αυγή.

Και όμως το ποινικό – δικονομικό σύστημα της χώρας θα αφήσει ελεύθερο τον μόνον 100% υπεύθυνο και αποδεδειγμένα – ομολογημένα δολοφόνο.

Η δίκη δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα, στην καλύτερη δε των περιπτώσεων θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, στα τέλη του Απρίλη. Φυσικά μέχρι τότε (συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου) θα έχουν απελευθερωθεί λόγω παρέλευσης 18μήνου και σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι – πλην Κασιδιάρη, Μίχου και Γερμενή, που συνελήφθησαν πολύ αργότερα).

Η Δίκη των χιλιάδων σελίδων αναμένεται να κρατήσει μήνες και η μοναδική αίθουσα που μπορεί να “υποδεχθεί” μια δίκη με τόσους κατηγορούμενους και μάρτυρες είναι στην Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, η οποία όμως είναι “πιασμένοι” για πολλούς μήνες ακόμα, εκτός και εάν η δίκη γίνεται μια ημέρα την εβδομάδα, όπως δλδ γίνεται με τη δίκη των Πυρήνων.

Έτσι όμως η δίκη δεν θα κρατήσει για μήνες ίσως ακόμα και χρόνο, με αποτέλεσμα μια πλειάδα αδικημάτων – που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος να μείνουν ατιμώρητα, ενώ ήδη δικαστικοί κύκλοι αμφισβητούν κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Άλλωστε η πρόσφατη αντιπαράθεση των μελών του δικαστικού συμβουλίου δείχνει το δρόμο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στις δικαστικές αίθουσες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου