Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

27 Μαρτίου 1948: Η Ελλάς απευθύνεται στον Γ.Γ. του ΟΗΕ και καταγγέλλει την υπό των κομμουνιστών βαρβαρότητα του παιδομαζώματος


Την 27ην Μαρτίου 1948, ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών Τσαλδάρης, απηύθυνε εις τον Γενικόν Γραμματέα του Ο.Η.Ε. τηλεγραφικήν καταγγελίαν, δια των υπό των κομμουνιστών εφαρμοζομένων βαρβάρων μεθόδων, των επιδιωκομένων σκοπών και του διαπραττομένου αδικήματος. Την δε 5ην Νοεμβρίου 1948, η 4η Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, έλαβε την εξής απόφασιν:
«Η Βουλή των Ελλήνων διαπιστούσα ότι εφαρμόζεται συστηματικώς υπό των συμμοριτών, πρόγραμμα γενοκτονίας δια του παιδομαζώματος και της ομηρίας. Ότι η σημειούμενη απαγωγή ομήρων είναι αποτέλεσμα ενόπλου και ωμής βίας ασκουμένης εις βάρος χηρών και ορφανών, των οποίων οι προστάται εσφάγησαν υπό των συμμοριτών.
Αποφασίζει
»Διαμαρτύρεται προς άπαντα τον πεπολιτισμένον κόσμον και ειδικώτερον προς τας Βουλάς των ελευθέρων εθνών και ποιείται εκκλησιν προς τον Ο.Η.Ε. όπως έλθη αρωγός εις το άνευ προηγουμένου τούτο δράμα των Ελλήνων και χωρήση άνευ αναβολής εις την λήψιν πρακτικών και αποτελεσματικών μέτρων, τόσον δια τον επαναπατρισμόν των απαχθέντων, καθώς και δια τον τερματισμόν της ανηκούστου ταύτης τραγωδίας.»
Η απόφασις αύτη προς τα Ευρωπαϊκά και λοιπά εν Αμερική κοινοβούλια, έσχεν, ως ήτο επόμενον, μεγάλην απήχησιν.

Το θέμα του παιδομαζώματος ενοχοποιούν τα δορυφόρα κράτη άνευ της συμπράξεως των οποίων δεν θα καθίστατο δυνατή η διενέργεια του προγράμματος του κομμουνιστικού συγκροτήματος, ήχθη, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, αποτελουμένης υπό του Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαλδάρη, του μονίμου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Π. Πιπινέλη, του κ. Κύρου κ.λ.π. Προς συζήτησιν ενώπιον της Α” Πολιτικής Επιτροπής της Γ” Γενικής Συνελεύσεως του Ο.Η.Ε. εν Παρισσίοις, το Φθινόπωρον του 1948.

2 comments:




  1. Τα ελληνόπουλα και ο κομμουνιστικος Μινώταυροςhttp://gianniotis.blogspot.gr/2009/03/blog-post_3460.html
    Στο γνωστο ιστορικο πονημα, ‘’ Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού’’.Στεφάν Κουρτουά, Ζαν Λουί Πανέ, Αντρέι Πατσκόφσκι, Κάρελ Μπαρτοσέκ, Ζαν Λουί Μαργκολέν Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Αθήναι 2001 Δεύτερη έκδοση, σελίς 350,351 υπαρχει εκτενης αναφορα στην καταδικη του κομμουνιστικου εγκληματος της βιαιας απαγωγης τωνΕλληνοπαιδων και της μεταφορας τους στο παραπετασμα. Η αναφορα εχει ως εξης:
    «Κατα την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου απο το 1946 έως το1948 οι Ελληνες κομμουνιστές κατέγραψαν σε όλες τις ζώνες που ήταν υπο τον έλεγχό τους τα παιδιά και των δύο φύλων απο τριών έως δεκατεσσάρων ετών.Τον Μάρτιο του 1948 τα παιδιά αυτά συγκεντρώθησαν στις συνοριακές γραμμές και πολλες χιλιάδες οδηγήθησαν στην Αλβανία την Γιουγκοσλαβία και την Βουλγαρία. Ο Ερυθρός Σταυρός καταμέτρησε 28.896. Το καλοκαίρι του 1948, με την ρήξη Τιτο-Κομινφορμ ενα μέρος των παιδιών (11600) μετεφέρθησαν απο την Γιουγκοσλαβία στην Τσεχοσλοβακία , Ουγγαρία, Ρουμανία Πολωνία. Στις 17 Νοεμβρίου 1948, η 3η συνέλευση του ΟΗΕ κατεδίκασε την απαγωγή των Ελληνοπουλων.Τον Νοέμβριο του 1949 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαίτησε την επιστροφή των παιδιών.Ολες οι αποφάσεις του ΟΗΕ έμειναν χωρίς απάντηση . Τα γειτονικά κομμουνιστικά καθεστώτα επεμεναν να ισχυρίζονται ότι «τα παιδιά αυτά (ξεριζωμένα απο τον τόπο τους και χωρισμένα απο τους γονείς τους δια της βίας).. έβρισκαν καλύτερες συνθήκες ζωής στις χώρες τους παρά στην ίδια την Ελλάδα..»
    ..Συγκεντρωμένα σε ‘ παιδικά χωριά’ τα παιδιά έπρεπε να παρακολουθούν μαθήματα πολτικής διαπαιδαγώγησης .Απο την ηλικία των δεκατριών ετών ήταν υποχρεωμένα να εκτελουν καταναγκαστικές εργασίες...Μεταξύ 1950 και 1952 μόνο 684 παιδιά επέστρεψαν στην Ελλάδα...Μετα το 1989 και τον εκδημοκρατισμό *(του ανατολικού μπλοκ) σε εξέλιξη, πολλές χιλιάδες αυτών των Ελλήνων, επέστρεψαν σΣτην Ελλάδα..».
    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου αγαπητέ κ. Ιάσωνα.
    Σ' ευχαριστώ για τις πρόσθετες και τόσο χρήσιμες πληροφορίες σου

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή