Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ξερνάμε Μάρκο Σεφερλή

Για τον Μάρκο Σεφερλή έχω κατά καιρούς εκφραστεί θετικά. Αν εξαιρέσεις τις παραστάσεις του, οι οποίες δεν μ' αρέσουν για διάφορους λόγους, θεωρώ τον ίδιο ταλαντούχο κωμικό. Όταν του δόθηκε το τιμόνι μιας πρωινής εκπομπής, επίσης το θεώρησα θετικό. Είπα, επιτέλους, ένας κωμικός σε πρώτο ρόλο σε πρωινάδικο, δεν μπορεί, όλο και κάτι καλό θα βγει απ' αυτό.

Κοιτάξτε όμως να δείτε τι γίνεται τώρα. Ο Σεφερλής παρουσιάζει πρωινάδικο, τον έχεις δηλαδή 3-4 ώρες καθημερινά στην οθόνη σου. Επειδή θεωρούν ότι τώρα πουλάει, προβάλλουν κάθε τρεις και λίγο και τις θεατρικές παραστάσεις του. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ξεκινάει και βραδινό σόου. Μ' άλλα λόγια, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις εκεί στο Mega, θα δεις από κάτω τον Σεφερλή. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, σαν συνταγή γιατρού ένα πράμα.

Καταλαβαίνω ότι ένα κανάλι θέλει να αξιοποιήσει όσο μπορεί τα βαριά χαρτιά του, αλλά και τόση «αξιοποίηση» πια καταντάει υπερβολή. Πόσο να ξεζουμίσεις ένα πρόσωπο; Πόσα να δώσει και πόσο παραγωγικός να είναι κάποιος όταν εργάζεται σε τόσα πόστα; Το θεωρώ και χαζομάρα εκ μέρους των καναλιών να υπερ-χρησιμοποιούν την ακριβή μετοχή τους, δεν την προστατεύουν έτσι.

Απορώ και με τα ίδια τα πρόσωπα, δεν το καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν να καούν απ' την υπερβολική χρήση; Ή είναι τόσο άπληστοι και δεν τους νοιάζει; Για να μην πω, τέλος, για τον έρμο τηλεθεατή, πόσο Σεφερλή μπορεί να καταναλώσει πια κι αυτός;

Το Σεφερλής-overdose μου θυμίζει την αθάνατη ελληνίδα γιαγιά. Θεωρώντας ότι το αντέχεις και το χρειάζεσαι, σε μπουκώνει παραπάνω φαγητό. Ώσπου κάποια στιγμή, όταν το σύστημά σου τα έχει δει όλα απ' την υπερφόρτωση, δίνεις μια και ξερνάς το περιττό φορτίο.

Σ' αυτό το σημείο είμαστε τώρα: ξερνάμε Μάρκο Σεφερλή. Γκώσαμε.

Υ.Γ : 
  • Είπαν της γριάς να χέσει κι εκείνη ξεκωλώθηκε 
  • Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ-έξι 
  • Το πολύ το κυρ' ελέησον το βαριέται κι ο παπάς 
(άμα ξέρετε κι εσείς καμιά σχετική παροιμία υπερβολής, γράψτε την κάτω στα σχόλια).

1 comments:

  1. - Κωστάκη σκάψε εδώ μια γούρνα για τον ασβέστη.
    - Μάλιστα αφεντικό!
    Μετα από 2 ώρες...
    -Τελείωσα μάστορα!
    -Τι κάνεις ρε Κωστάκη, είπαν τη γριά να χέσει και αυτή ξεκωλώθηκε, μια γούρνα σου είπα να φτιάξεις, όχι τούνελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή