Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γιατί κρύβεσαι κυρά μου; Εσύ δεν έδωσες "εντολή" για τα ...λαθροφέρματα της Αμυγδαλέζας;;


Ξετυλίγεται το κουβάρι μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της διαταγής για τους μετανάστες.

Όπως αποδεικνύει νέο ενημερωτικό σημείωμα που έγινε γνωστό πριν από λίγο, και το οποίο φέρει την ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015, τελικά πίσω από όλη αυτή την ιστορία “κρύβεται” η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου (φωτο).

Σε αυτό το σημείωμα, αναφέρεται ότι «στις 3-3-15, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας παρέμβασης της κυρίας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση και εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή».

Συνεπώς, σύμβουλοι- συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσαν την οδηγία για σύνταξη της διαταγής.

Στο εν λόγω σημείωμα, επισημαίνεται επίσης ότι «Στην ως άνω διαταγή ουδόλως αναφέρεται ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή θα κλείσον τα κέντρα κράτησης».

Επίσης, αναγράφονται τα σημεία συζήτησης της σύσκεψης στις 18-2-15, όπου διαπιστώνονται οι «γραμμές» για τα κέντρα κράτησης και τους νεοεισερχόμενους, όπως έγινε και με το κοινό δελτίο Τύπου Πανούση- Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλο και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Πανούσης φέρεται να ζήτησε η σύσκεψη να συνεχιστεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας διότι είχε και άλλο σημαντικό ραντεβού.

Στη συνέχεια λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν όσα αναφέρονται στην χθεσινή διαταγή και η συνεργάτης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε το «οκ» για να συνταχθεί το έγγραφο, το οποίο χτες κοινοποιήθηκε με εντολή του υποστράτηγου κ. Νίτσα και σήμερα ανακλήθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Δείτε το νέο έγγραφο


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου