Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Προκαλούν οι εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή

Πρόκειται για αποφάσεις με διαφορά μόλις μιας ημέρας, δηλαδή η έκδοση της μίας ήταν 24/2/2015 και της δεύτερης στις 25/2/2015, οι οποίες λένε ακριβώς το αντίθετο.

Αιχμές και ερωτηματικά για το έργο της Δικαιοσύνης, αφήνουν οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις που αφορούν στην παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Πρόκειται για αποφάσεις με διαφορά μόλις μιας ημέρας, δηλαδή η έκδοση της μίας ήταν 24/2/2015 και της δεύτερης στις 25/2/2015, οι οποίες λένε ακριβώς το αντίθετο.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη αίτηση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην άρση ασυλίας του Γεωργιάδη η εισαγγελέας των φυλακών απάντησε τα εξής «... όταν αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση των αιτούντων την έκτακτη άδεια εξόδου Βουλευτών…είχε ληφθεί υπόψη η βουλευτική τους ιδιότητα και η παρουσία τους επομένως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν συνιστά έκτακτη και απρόβλεπτη ανάγκη και δεν εμπίπτει στην έννοια των επαγγελματικών αναγκών των αιτούντων…». 

Επομένως, κατά την κυρία εισαγγελέα, η άσκηση των καθηκόντων ενός εκλεγμένου βουλευτή μπορεί άνετα να ασκείται από τη φυλακή, χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η απουσία τους.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανταποκρινόμενη θετικά στο σχετικό έγγραφο αίτημα που της υπέβαλλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των κομμάτων και το Προεδρείο απεφάνθη ομόφωνα να προτείνει την αναβολή της προκαθορισμένης συζήτησης, λέγοντας από βήματος Βουλής ότι η απόφαση είναι «μη επαρκώς αιτιολογημένη» και ότι η «Βουλή λειτουργεί με 300 και όχι με 294»!

bankingnews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου