Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ακραίοι φιλέλληνες στη Γερμανία – Εκπομπή του ZDF "αδειάζει" τη γερμανική κυβέρνηση για χρέος και κατοχικές αποζημιώσεις (βίντεο)


Την αποδόμηση των επιχειρημάτων της γερμανικής πλευράς κατά της Ελλάδας για τα χρέη και τις κατοχικές αποζημιώσεις, επιχείρησε η σατιρική εκπομπή «Die Anstalt» του ZDF, διαφημίζοντας όσο κανένα άλλο μέσο στην Ευρώπη τις ελληνικές διεκδικήσεις, σε ότι αφορά το τέλος της λιτότητας και των πολεμικών επανορθώσεων.


Πρόκειται για ένα 15λεπτο βίντεο, που ούτε η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εμπνευστεί αν επεδίωκε να δημιουργήσει μια τηλεοπτική καμπάνια με την οποία θα έθετε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον κίνδυνο να φάει τα λυσσακά του…

Με το μανδύα της σάτιρας, η εκπομπή της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης επιχειρεί ουσιαστικά να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη της χώρας υπέρ της Ελλάδας, φιλοξενώντας στο πλατό έναν από τους επιζώντες της σφαγής του Διστόμου, που εκτός από τους γονείς του έχασε άλλους... 30 συγγενείς την αποφράδα ημέρα της 10ης Ιουνίου 1944.

Πρόκειται για τον επιστήμονα και διανοούμενο Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος – μαζί με τις τρεις αδερφές του - έχει καταθέσει αγωγή στη Γερμανία αξιώνοντας αποκατάσταση για τα εγκλήματα κατά της οικογένειάς του και μετά την απόρριψη της – το 2006 - προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο (ακόμα περιμένει την απόφαση…). Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παρουσία του κ. Σφουντούρη στο πλατό και τα λεγόμενά του προκαλούν συναισθηματική φόρτιση στο κοινό που παρευρίσκεται στο στούντιο.

Η εκπομπή είναι χωρισμένη σε δύο σκετς. Το πρώτο τιτλοφορείται η «τρόικα στην ταβέρνα» και καταδεικνύει το παράλογο των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Το σκηνικό είναι μια ταβέρνα στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας, για να επιβάλλουν τα μέτρα τους στον Έλληνα ιδιοκτήτη.

Ανάμεσα στα μέτρα που του ζητάνε είναι να σερβίρει φαγητό «χωρίς ήλιο», να πληρώσει τα δάνειά του από τα πενιχρά έσοδά του και από την κατάσχεση των «ασημικών» του, ενώ όταν εκείνος ζητά να επαναπροσλάβει τον μάγειρά του, τον κατηγορούν για ευεργεσίες.

Η μόνιμη επωδός τους, δε, είναι ότι πρέπει πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη και μετά να γίνουν τυχόν επενδύσεις.

Όταν ο ταβερνιάρης τους ζητά χρήματα για επενδύσεις στην επιχείρησή του, απαντούν: Να χαρίζεις χρήμα σε μια ταβέρνα η οποία δεν έχει ούτε μάγειρα, ούτε μαχαιροπήρουνα ούτε καρέκλες;

«Οι Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως», καταλήγουν.

Στο δεύτερο σκετς το θέμα είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις με «πρωταγωνιστή» το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δίνει οδηγίες σε έναν «χρεωμένο πελάτη» που δηλώνει άγνοια για το αίτημα καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων.

«Ε… από το 1939 ληστεύαμε χώρες, μπορεί και να ξεχάσαμε καμία», αναφέρει κυνικά ο δήθεν εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου προβάλλονται εικόνες από τη σφαγή στο Δίστομο, με τον «εκπρόσωπο» του ΥΠΕΞ να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα.

Ξαφνικά, στο πλάνο εμφανίζεται ένας ασπρομάλλης κύριος. Είναι το αγόρι που προβάλλεται στις φωτογραφίες από το Δίστομο, ο 75χρονος σήμερα Αργύρης Σφοντούρης αυτοπροσώπως.
Ο Αργύρης Σφουντούρης σε φωτογραφία του 1944, όταν ήταν 4 ετών
Ο κ. Σφοντούρης τους τονίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποδέχθηκε τα ψέματα των Ναζί και ότι ο μοναδικός που ζήτησε συγγνώμη ήταν ο πρόεδρος Γκάουκ το 2014 όχι, όμως, εξ ονόματος του ομοσπονδιακού κράτους.

Το σκετς καταλήγει με τον Έλληνα ταβερνιάρη να θυμίζει στους «εκπροσώπους της κυβέρνησης» τους τρεις κανόνες που του είχε παρουσιάσει νωρίτερα η Τρόικα: «Οι κανόνες είναι κανόνες, τα χρέη θα πρέπει να αποπληρωθούν και… κανένα τρικ».

1 comments:

  1. Τρανταχτη αποδεξι πως λειτουργει μια δημοκρταικη χωρα.Κρατικο καναλι παρουσιαζει μια εκπομπη κολαφο κατα της γερμανικης πολιτικης προκειμενου να ευαισθητοποιησει την κοινη γνωμη αλλα και τους πολιτικους της Γερμανιας . Αριστα βαθμολογειται η Γερμανια ως κρατος και ως δημοκρατια

    Παρακλω σκεφθειτε την δικη μας συμπεριφορα:

    Εδω τα δικα μας ιδιωτικα ποσο μαλλον το διαχρονικως εαμοκρατούμενο κρατκιο καναλι ( με τα σουργελα των πρωινων εκπομπων- μηχανη του χρονου κλπ) αρνουται να προβαλλουν τις σφαγες που προκαλεσε το κκε και η δηθεν αντιστασις του ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ η τα δεκεμβριανα ή τον ΜΕλιγαλα , τον Φενεο στους αμετρητους τοπους θυσια των συνεργαζομενων εγκληματιων ΝΑΖΙΚουκουεδων.

    Διοτι το αληθες και οδυνηρο γεγονος, μη αποκρυπτομενο παρ ολον τοσον επιτηδειως αποσιωπούμενο είναι ότι , δεν υπαρχει τοπος στην Ελλαδα που ο ταξιδιωτης να μην απαντηση στον δρομο του καποιο μνημειο εκτελεσθεντων ομηρων από τα ναζιστικα στρατευματα κατοχης.Οι εκτελεσθεντες είναι συμπτωματικως ( ?) παντοτε αθωοι ομηροι που εκτελεσθησαν για αντιποινα λογω δολοφονικων επιθεσων ανταρτων του ΕΑΜ ΕΛΑΣ κατά μεμονομενων στοχων ενώ δεν θα δει πουθενα μα πουθενα ένα μνημειο για ανταρτες του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, πεσοντων μαχομενοι κατά των εισβολεων

    Διαννοησθε το κρατικο κας μας καναλι να παρουσιαζε εκπομπη με διασωθεν θυμα της διαστροφικης εγκληματικης μανιας του ΚΚΕ της εποχης εκεινης και να θετει θεμα αποζημιωσεων ι κατά των Κομμουνιστων του ΚΚΕ υπαλληλων της Σταλινικης Μοσχας στο βαθμο που τους αναλογει? Και κατ επεκτασιν στην ομοδοξο Ρωσσια , που εχει αντικαταστησει την παλι ποτε Σοβιετικη Ενωσι του Σταλιν που καθοδηγηγουσε και ενισχυε τους τους εδω «συντροφους» ενώ οι αρχηγοι τους ησαν ολοι «σπουδαγμενοι» στην Μοσχα??
    Ιασων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή