Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ρε Γιάν(ν)η, έλα στα ...συγκαλά σου!

Ως εκτός τόπου και χρόνου εμφανίζει τον Γιάν(ν)η Βαρουφάκη το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel,γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «ζει στον δικό του κόσμο, αφού πιστεύει ότι μια συμφωνία, στο πλαίσιο που ζητεί η ελληνική πλευρά, είναι εφικτή».

Σύμφωνα με το Spiegel, είναι προφανώς ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο, διότι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.
«Του ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τμηματική συμφωνία και καμία τμηματική εκταμίευση της δόσης, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος από την τρόικα».
Όπως γράφει το περιοδικό «η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και χρειάζεται άμεσα μια ένεση ρευστότητας. Τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, θεωρούν ότι είναι πολύ δυσμενείς οι συνθήκες να υπάρξει μια συμφωνία. Μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο».

Την ίδια ώρα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Γεργκ Σέλινγκ, επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.
«Τη στιγμή που η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα», υπογράμμισε..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου