Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οι στρατιωτικοί πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο της "αξιοπρέπειας"

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπληρώσει περίπου τρεις μήνες στο πηδάλιο της χώρας και οι «επιτυχίες της» καθώς και οι «δυνατότητές της» έχουν γίνει αντιληπτές σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη εντός και εκτός Ελλάδος.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπληρώσει περίπου τρεις μήνες στο πηδάλιο της χώρας και οι «επιτυχίες της» καθώς και οι «δυνατότητές της» έχουν γίνει αντιληπτές σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός, που εξέλεξε την παρούσα κυβέρνηση, δείχνει ακόμα ανοχή, αντοχή και υπομονή προσμένοντας ότι κάτι σωστό θα καταφέρει να κάνει.

Ωστόσο, η απάντηση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην καρτερικότητα και συμπαράσταση των Ελλήνων απέναντι της είναι η κοροϊδία και η υποκρισία.

Ένα από τα πολλά πεπραγμένα της κυβέρνησης που επιβεβαιώνουν την προαναφερόμενη θέση, είναι και η μεταφορά των « ταμειακών διαθεσίμων» χρημάτων των ταμείων των στρατιωτικών (ΜΤΣ,ΜΤΝ,ΜΤΑ) στην τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή η αρπαγή των χρημάτων, με τα οποία πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, από την κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση σκοπών που δεν έχουν σχέση με το λόγο για τον οποίο καταβάλλονται από τα στελέχη, υπό την μορφή κρατήσεων.

Ο ΥΠΕΘΑ και οι αρχηγοί που επέλεξε, επέλεξαν και αυτοί με τη σειρά τους την αποδοχή του γεγονότος αυτού χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, αντίθετα χωρίς καμία ντροπή παρέδωσαν αμέσως τα χρήματα. Ο μεν ΥΠΕΘΑ, ως πολιτικάντης, ρητορεύει ιδεαλιστικά δήθεν τιμώντας τα στελέχη και προβάλλοντας παντού την υπερβολική «φιλοπατρία» του και την δήθεν υποστήριξή του στο στράτευμα, ενώ στην ουσία ενεργεί «ρεαλιστικά» κοιτώντας να εξυπηρετήσει τις φιλοδοξίες του. Έτσι αβίαστα και συμπράττοντας με τις ιδέες του κυβερνητικού του εταίρου, επέτρεψε την αρπαγή των χρημάτων των στελεχών που κατά τα άλλα κόπτεται για το συμφέρον τους και την αξιοπρέπεια τους. Οι δε αρχηγοί, και επίδοξοι διάδοχοι του ΑΓΓΕΘΑ, έχοντας πάρει τα εφάπαξ τους, καθαρά εκ του ασφαλούς , φαίνεται να μην δίνουν δεκάρα για τους υφισταμένους τους, αλλά κοιτάζουν να ικανοποιήσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Βέβαια κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί, ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία και αν η οικονομία καταρρεύσει τότε δεν θα έχουν υπόσταση τα εν λόγω χρήματα. Πράγματι, η χώρα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όμως βρίσκεται στη θέση αυτή εξαιτίας τις παράστασης του τσίρκου, που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της υποκρισίας τους που απαιτεί να δείξουν, ότι δήθεν υλοποιούν προεκλογικές δεσμεύσεις που είναι φύση αδύνατον να πραγματοποιηθούν κάτω από τις παρούσες συνθήκες που αυτοί οδήγησαν τα πράγματα. Όμως το μάρμαρο το πληρώνουν οι πολίτες που τους ψήφησαν, με πρώτους τους στρατιωτικούς που άνοιξαν τον χορό της αρπαγής των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Προς το παρόν, το μόνο που έχουμε να πούμε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι ντροπή!

Παροτρύνουμε δε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να κοιτάξουν πίσω από την κουρτίνα, για να αντιληφθούν το μέγεθος της υποκρισίας των πολιτικών και στρατιωτικών «ηγετών» τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου