Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εθνομηδενισμός και μισαλλοδοξία, χέρι-χέρι...

Η αριστεριστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση του «Βάρκιζα τέλος», πολώνει, διχάζει και δημιουργεί συνθήκες μεγάλης έντασης στην κοινωνία. Σε αντιπαράθεση στη Βουλή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση με τον πρώην υπουργό Βασίλη Κικίλια, στη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, ακούστηκαν διάφορα. 

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Μας είπατε πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, μακρύ χέρι και υπηρέτες των δανειστών και των ΜΜΕ, μας κατηγορήσατε ότι είμαστε συνεργάτες με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Έχετε αναλάβει εργολαβικά από την κυβέρνηση στη βάση του διχασμού και της μισαλλοδοξίας και από την άλλη ζητάτε να ομονοιάσουμε για την εθνική προσπάθεια... » 

ΒΟΥΤΣΗΣ: «Πέμπτη φάλαγγα δεν σας έχω πει εγώ. Στην τελευταία συνεδρίαση είπα το μακρύ σας χέρι στα ΜΜΕ θα κοπεί από τη ρίζα. Ούτε υπηρέτες σας είπα. Αν αυτά είναι ύβρεις, λυπάμαι».

Για δες ποιοι μιλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν «κοκκινίζουν». Για δες! Αντί να ντρέπονται… Οι άνθρωποι που παριστάνουν τους «καμπόσους» στο εξωτερικό, ετοιμάζοντας τη ρήξη (αν και όχι τώρα) με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, έχουν αποθρασυνθεί. Προσέξτε: «Στην τελευταία συνεδρίαση είπα το μακρύ σας χέρι στα ΜΜΕ θα κοπεί από τη ρίζα», είπε ο Βούτσης. Σταλινική ατάκα, τίγκα στον ολοκληρωτισμό και στη μισαλλοδοξία, από έναν αριστεριστή πολιτικό, η παρουσία του οποίου δεν κοσμεί το κοινοβουλευτικό μας σύστημα.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ…


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ελέγχεται στη συνείδησή μας για πολλά στο παρελθόν. Όχι, δεν τον συμπαθούμε καθόλου. Όμως, είναι έμπειρος και κάποια πράγματα που είπε χθες στο ραδιόφωνο, αξίζουν να σημειωθούν: 
«Πάμε στη χρεοκοπία, γιατί η αποφυγή της χρεοκοπίας και η διατήρηση των κόκκινων γραμμών δεν νοείται.
Ο Τσίπρας ήδη ετοιμάζει το έδαφος για τη χρεοκοπία … Αυτόν τον ενδιαφέρει να αρπάξει ό,τι μπορεί από την εξουσία και τον ενδιαφέρει να ηττηθεί ενδόξως. Διότι η ελληνική Αριστερά είναι θανατολατρική. Οι μεγάλες στιγμές της Αριστεράς είναι οι ήττες της, όταν παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα, όταν ηττήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο. Αυτές είναι οι ηρωικές της στιγμές, τις εορτάζει. Τις ήττες της και θέλει να ηττηθεί για τρίτη φορά ενδόξως και γι' αυτό αναπτύσσει τον μύθο της μάχης, των συγκρούσεων… Δεν τον ενδιαφέρει. Τους ενδιέφερε στον εμφύλιο, τους ενδιέφερε πριν από αυτό; 
Είναι μία παράταξη, η οποία πάντα λειτουργεί για ένα πολύ στενό στόχο μιας φανταστικής κοινωνικής ομάδας, που είναι η ελληνική εργατιά, η οποία ως γνωστόν είναι πολύ μικρή σε νούμερα και η οποία υποτίθεται θα κυβερνήσει τη χώρα μέσα από διάφορα παιδιά που είναι από σχολεία πολυτελείας και από διάφορες οικογένειες πού μένουν στην Εκάλη. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν ίχνος αίσθησης τι θα πει πείνα, τι θα πει δυστυχία, τι θα πει φτώχεια!»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου