Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Τα ψέματα τελείωσαν, οι ψευδαισθήσεις σκορπίσανε, οι υπεκφυγές εξαντλήθηκαν. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και των αποφάσεων για τον κ. πρωθυπουργό. Το δίλημμα απλό κ σκληρό. Επώδυνος συμβιβασμός κ συμφωνία ή πιστωτικό γεγονός, ρήξη κ έξοδος από την Ευρωζώνη!

O κ. Τσίπρας πηγαίνει όλο αυτόν τον καιρό μετά την εκλογική του νίκη, από συνάντηση σε συνάντηση κορυφής και σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς σαφή στρατηγική, χωρίς ισχυρή θέληση και απόφαση να επιτύχει μια συμβιβαστική λύση, που είναι φανερό πως είναι αδύνατον να συμμορφώνεται με το πρόγραμμα του Σύριζα, έρμαιο των εσωτερικών συσχετισμών του κόμματος του, με μόνο επιχείρημα το «δώστε κ σώστε»!

Έχουμε βαρεθεί 4 μήνες τα μυθεύματα περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. Έχουμε μπουχτίσει να ακούμε περί επικείμενης συμφωνίας κάθε εβδομάδα, από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. .Έχουμε κουραστεί αφόρητα από τους μαθητευομένους κυβερνητικούς μάγους να αποκαλύπτουν κάθε μέρα την αλαζονεία και τις αραχνιασμένες ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις τους. Αυτοί που άρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα και με αισχρές συκοφαντίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, μας λένε τώρα ότι τρομάζουν με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Μια οικονομία που ούτως η άλλως ήταν σε δύσκολη κατάσταση αλλά είχε αρχίσει να εμφανίζει σιγά – σιγά κάποια σημάδια ανάκαμψης και μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να τη διαλύσουν με την χαριστική βολή της έλλειψης ρευστότητας και της ανασφάλειας από μια επικείμενη ελληνική χρεοκοπία! Όσοι συμμετέχουν σε αυτό τον θίασο των ερασιτεχνών, είναι απολύτως υπεύθυνοι για τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και για τα όσα πρόκειται να μας συμβούν, για τα οποία σίγουρα μια μέρα θα λογοδοτήσουν.

Όταν παίρνεις την εξουσία με την υπόσχεση ότι θα καταργήσεις το μνημόνιο με ένα άρθρο και στην συνέχεια ισχυρίζεσαι ότι αυτό ήταν «σχήμα λόγου», δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός πολιτικός απατεώνας. Βαρύ αλλά αληθές. Γιατί πως αλλιώς μπορεί κανείς να αποκαλέσει κάποιον που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάνει πράξη τα όσα υπόσχεται και παρόλα αυτά μοιράζει πέτσινες υποσχέσεις; Ποιος υποσχέθηκε τον 13ο μισθό, την αύξηση των κατώτερων μισθών και πολλά – πολλά άλλα. Δεν έχουν όμως το θεό τους, ξεγέλασαν ακόμη και τα γεροντάκια που φυτοζωούν, με την υπόσχεση για 13η σύνταξη, για να τους πάρουν την ψήφο και τώρα τους λένε στην ψύχρα πως δεν θα δοθεί. Και τώρα όμως τι:…

Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σήμερα στην Ελλάδα οι εθνολαϊκιστές κυβερνώντες, εδώ που φτάσαμε, είναι να σηκωθούν και να φύγουν. Η παραμονή τους στην εξουσία κάθε ημέρα που περνάει απειλεί σοβαρά το έθνος.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που αυτοί φύγουν, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή άλλοι για να έρθουν. Αυτό είναι μια επίσης ιστορική ευθύνη, ένα τραγικό αδιέξοδο αλλά και ένα ιστορικό ζητούμενο στο οποίο οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου