Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση γκρεμίζει ό,τι κτίστηκε επί δεκαετίες

Μια ματαίωση από τις ΗΠΑ ακόμα, χιλιάδες ματαιώσεις για την πατρίδα, όσο συνεχίζεται ο παραλογισμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που γκρεμίζει ό,τι κτίστηκε με κόπο εδώ και δεκαετίες. Και αυτό, διότι στις ΗΠΑ δεν εκτίμησαν διόλου την προσπάθεια απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει δολοφονήσει και Αμερικανούς πολίτες (και τα όσα είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας για το Γκουαντάναμο).

Επίσης, δεν εκτίμησαν τα όσα είπε για τους τζιχαντιστές, αλλά και τα περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και βάσης του ΝΑΤΟ στην ελληνική θάλασσα, χωρίς πρότερη συνεννόηση, κάτι που αναδεικνύει έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας. Όπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, «το Πεντάγωνο ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν είχε χρόνο για τη συνάντηση, η οποία έπρεπε να αναβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πρεσβεία ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατόν.

Οι Έλληνες διπλωμάτες συνέχισαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να αλλάξει η απόφαση, αλλά μέχρι αργά το βράδυ και μετά την άφιξη του υπουργού στην Ουάσιγκτον, αυτό δεν είχε καταστεί δυνατόν. Ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί την Παρασκευή με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και θα επισκεφθεί την ίδια μέρα τα γραφεία της CIA. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με μέλη ομογενειακών οργανώσεων, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, θα έχει γεύμα με Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής, MacThornberry, θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, θα συνομιλήσει με τον γερουσιαστή Jack Reed και τον βουλευτή Frank Pallone».

Τόσο καλά λοιπόν… Η υπόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθίσταται case study κακής εξωτερικής πολιτικής για πρωτοετείς φοιτητές διεθνών σχέσεων. Διαβάστε τι λέει ο καλός συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου: «Ένα από τα βασικά θέματα που ενοχλεί τους Αμερικανούς είναι η εσωτερική τρομοκρατία και η υπόθεση του Σάββα Ξηρού, αλλά φαίνεται ότι προέκυψαν και άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, που δεν δημοσιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί εξέφρασαν παράπονα για τη στάση του Έλληνα υπουργού στο θέμα του Ξηρού, καθώς ανέμεναν ότι θα τους υποστηρίξει. Υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δικαιολόγησε την πράξη της κυβέρνησης». 
Τι είχε πει – άκριτα - ο Πάνος Καμμένος για το θέμα του Ξηρού στις 22 Απριλίου 2015: «Οι ΗΠΑ πρόσφατα αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο πολλούς ηγέτες ακραίων οργανώσεων που είχαν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους για λόγους ανθρωπιστικούς και θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια που έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό, αλλά μια ενέργεια η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση των φυλακών».

Κι έτσι, ο Πάνος Καμμένος χάνει ως πολιτικός ένα από τα βασικά του ερείσματα: τις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν απασχολεί τους Έλληνες. Αυτό που τους απασχολεί, είναι ότι η πολιτική του Πάνου Καμμένου και των ΣΥΡΙΖΑίων, βάζει τους Αμερικανούς απέναντι στην Ελλάδα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν όλοι αυτοί από την κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου