Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Εν μέσω οικονομικής καταρρεύσεως, η εξ ανατολών λαθροεισβολή κλιμακώνεται…

Κατά την τελευταία εβδομάδα, το ενδιαφέρον όχι μόνο του ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, μονοπώλησαν οι κρισιμότατες χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η μονόπλευρη δημοσιογραφική εστίαση στα (όντως σοβαρότατα) οικονομικά ζητήματα οδήγησε ωστόσο στο να παραμείνει πλήρως επισκιασμένο το οξύτατο θέμα του μεταναστευτικού (της εποικιστικής εισβολής ασιατών και αφρικανών για να ακριβολογούμε), που τις ίδιες ακριβώς ημέρες κλιμακώθηκε, και του οποίου την διαχείριση οι περιπλοκές της εν εξελίξει οικονομικής καταρρεύσεως ασφαλώς δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δίωξη της «παράτυπης μετανάστευσης» (σύμφωνα με τον δολίως επιβληθέντα από τα συστημικά μ.μ.ε. νεολογισμό) στον Έβρο με την κωδική ονομασία «Ασπίδα», οδεύει προς πλήρη κατάρρευση, καθώς δεν είναι δυνατή η καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων στους συνοριακούς φύλακες! Από το σύνολο των 611 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί για τις ανάγκες της επιχείρησης στις αστυνομικές διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, οι 299 αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις, καθώς το κονδύλι των περίπου 120.000 ευρώ που απαιτείται, δεν υπάρχει. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν εθελοντικά… Η επιχείρηση «Ασπίδα» τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2012 και χρηματοδοτείτο από κοινοτικά κονδύλια, στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Ε. για την περίοδο 2007-2013 ενώ η προσπάθεια παράτασής του δεν καρποφόρησε.

Εν τω μεταξύ τα πλοία των μεταναστών εξακολουθούν να φθάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως, κατά την περασμένη εβδομάδα, στην Χίο και τη Λέσβο, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες τελούσαν υπό κατάρρευση.

Η αρμόδια υπηρεσία μεταναστεύσεως των Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει πως 68.000 μετανάστες έχουν φτάσει λαθραία από την αρχή του έτους, γεγονός που συνιστά αύξηση κατά 560% σε σύγκριση με το 2014!!! Λαμβάνοντας δε υπ΄ όψιν ότι βρισκόμαστε στην αρχή της «μεταναστευτικής περιόδου», από κρατικούς αξιωματούχους υπολογίζεται ότι ο αριθμός των λαθροεισβολέων μέχρι το τέλος του χρόνου ίσως ξεπεράσει τις 200.000!

Οι υποδομές οι οποίες ήδη παρουσίαζαν δυσλειτουργίες λόγω του τεράστιου αριθμού ανθρώπων που καλούνται να στεγάσουν, να διαχειριστούν αλλά και να ελέγξουν, λόγω επιπλέον και της ακραίας οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, καθίστανται τουλάχιστον ανεπαρκείς. Στα στοιβαζομένα πλήθη έχουν ήδη εκδηλωθεί φυλετικές διαμάχες μεταξύ εθνοτικών ομάδων όπως π.χ. μεταξύ Σύρων και των Αφγανών, αλλά και εντάσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας (π.χ. στην Λέσβο).

Η Ελλάς, ως γνωστόν, βασίζεται στην …ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την διαχείριση της καταστάσεως. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την περίοδο 2014-2020 πρόκειται να λάβει περί τα 290 εκατομμύρια δολάρια, εφόσον βεβαίως δεν προκύψουν περαιτέρω αναταράξεις στις σχέσεις της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση…

1 comments:



  1. Ανώνυμος7 Ιουλίου 2015 - 1:05 μ.μ.


    Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι.
    Ο 85χρονος δικτάτορας της Κούβας Φ. Κάστρο καταδίκασε 60 περίπου χρόνια
    τώρα τον λαό του σε μόνιμη εξαθλίωση.

    Χιλιάδες οι πολιτικοί κρατούμενοι και "εξαφανισμένοι".
    Βαριά άρρωστος διόρισε τον αδελφό του Ραούλ διάδοχό του.
    Οι εκλογές στην Κούβα της οικογένειας Κάστρο, είναι άγνωστο πράγμα.

    Αυτόν έχει ως πρότυπο ηγέτη και φίλο ο ΣΥΡΙΖΑ!
    Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή