Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η ρήξη και η απομόνωση της χώρας ήταν από την αρχή ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας, η συνειδητή ρήξη, η Τσαβοποίηση και το 5μηνο θέατρο – Ουδέποτε ήθελε συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ - Από τη (δήθεν) συμφωνία, στα capital controls και στις ουρές!

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ήθελε τη συμφωνία με τους εταίρους, έκανε το παν για να μην υπάρξει η συμφωνία, τορπίλισε σε κάθε ευκαιρία τη σύμπλευση, μέσω των περίεργων πρακτικών, των παλινωδιών και των καθυστερήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε όλο τον ελληνικό λαό και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο ότι πέντε μήνες διαπραγματεύεται, καθώς ουδέποτε «μπήκε» σε πραγματική διαπραγμάτευση.
Κορόιδεψε όπως κορόιδεψε ξεδιάντροπα όλο το εκλογικό σώμα πριν από τις εκλογές με τις εντελώς ανεδαφικές υποσχέσεις, που καμιά δεν τήρησε, καθώς ήταν ψεύτικες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε με υποκρισία, με διγλωσσία, με φθηνούς εξυπνακισμούς, με ακραίο επαρχιωτισμό, που συγκάλυπταν την ανυπαρξία μεταρρυθμιστικών προτάσεων.

Πλέον, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξ αρχής στόχο την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή στη δραχμή. Κι αυτό ακριβώς το σχέδιο βλέπουμε τώρα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, σε όλες του τις διαστάσεις.

Το γεγονός ότι καθυστέρησε να το επιδιώξει, ήταν ότι οι δημοσκοπήσεις, έδειχναν ότι η πλειονότητα των Ελλήνων ήθελε να παραμείνει στην ευρωπαϊκή κοινότητα. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση Τσίπρα, πρόδωσε τον ελληνικό λαό, τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές. 

Πριν από τις εκλογές, «τάισε» με σανό τους υποψήφιους ψηφοφόρους, υποσχόμενη τα πάντα. 
Ποτέ, καμιά κυβέρνηση στο 40χρονο παρελθόν της μεταπολίτευσης, δεν είπε τόσο πολλά προεκλογικά ψέματα, τα οποία... επιβεβαίωσε και «σφράγισε» κατόπιν ότι ήταν ψέματα.

Από το «είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία από ποτέ» και από το «θα έχουμε συμφωνήσει έως τις 24 Απριλίου» του κ. Φλαμπουράρη, έως το...καθαρογράφεται η συμφωνία, φτάσαμε στα capital controls, στο κλείσιμο των τραπεζών, μπαίνοντας στο πιο βαθύ τούνελ της νεότερης ιστορίας του τόπου! 

Ουρές στα ΑΤΜs, δραματικές καταστάσεις στην οικονομία, στέγνωμα ρευστότητας, τεράστια ζημιά στον τουρισμό και το εμπόριο. 
Εκ του αποτελέσματος, κρίνονται τα πάντα... 

Ανήθικη ή συνειδητή καλλιέργεια έχθρας των Ελλήνων έναντι των δανειστών 
Οι τελευταίες εξελίξεις, δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει – ποτέ δεν είχε – στόχο τη συμφωνία, αλλά απώτερος σκοπός ήταν να αποκόψει την Ελλάδα από τη «σχέση» με την Ευρώπη και οτιδήποτε…δυτικό. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την Ευρώπη, με στόχο να περιχαρακώσει την Ελλάδα και να ελέγξει εντελώς το «παιχνίδι» της εξουσίας. 

Γι’ αυτό καλλιεργεί συνειδητά, συντονισμένα και επαγγελματικά, την αντιπαλότητα και την τεχνική εχθρότητα των Ελλήνων με τους δανειστές.
Πρόκειται για βρώμικο παιχνίδι, για εντελώς ανήθικες τακτικές, τακτικές τυχοδιωκτισμού, που δεν θα συγχωρεθούν από την ιστορία! 
Τα ψέματα πάρα πολλά, δεν αντέχονται πλέον, δεν συγχωρούνται και δεν θα μείνουν ατιμώρητα από την ιστορία. 

Περίεργες διαρροές, πολλαπλά ψέματα, διαψεύσεις, αμφίβολης υπόστασης non paper, που όλα είχαν στόχο όχι την ενθάρρυνση της συμφωνίας, όχι να εποικοδομήσουν το θετικό κλίμα, αλλά είχαν στόχο να θολώσουν περαιτέρω τη συνείδηση του Έλληνα.
Απώτερος στόχος – που σε σημαντικό βαθμό έχει επιτευχθεί – ήταν ο ταλαιπωρημένος μετά από μια 5ετία κρίσης λαός, να βάλει στο κάδρο (του αίτιου) της δυστυχίας και της λιτότητας τους "κακούς δανειστές", και όχι την αρρωστημένη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, των πελατειακών σχέσεων και των άλλων.
Γκεμπελικές πρακτικές, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει με τα πιο μελανά γράμματα. 

Παράλληλα, το ίδιο «νεκρό» διάστημα των (δήθεν) διαπραγματεύσεων – καθυστερήσεων, έκανανπλιάτσικο στα ταμεία του κράτους, στέγνωσε η οικονομία πέντε μήνες, έγινε στάση πληρωμών, χρεοκόπησε όλο το σύστημα.

Τρεις ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος, προκήρυξαν δημοψήφισμα, εντός ελάχιστων ημερών με «θολό» ερώτημα. 
Τώρα, ενώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι, δύο - τρεις ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος, προκήρυξαν δημοψήφισμα!
Πρόκειται για τον απόλυτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. 

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη σε όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, σε όσους κάνουν «παιχνίδια» στην πλάτη κατακτήσεων 10ετιών, σε όσους δε σεβάστηκαν το αίμα που έχει χυθεί αυτά τα χρόνια, για τη δημοσιονομική προσαρμογή. 

Πλέον, όλος ο συνειδητοποιημένος επιχειρηματικός κόσμος, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες, που δε θέλουν περεταίρω περιχαράκωση της χώρας, δε θέλουν απομονωτισμό και Τσαβοποίηση, ψηφίζουν ΝΑΙ στην Ευρώπη την Κυριακή. 
Απλά, ξεκάθαρα, τεκμηριωμένα, αντρικά και αμιγώς ελληνικά! 

Η ιστορία δε γυρίζει πίσω, η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου