Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

"Δεν ψηφίζουμε, αλλά ...στηρίζουμε" - Με την πολιτική των υπεκφυγών ο Λαφαζάνης καλεί τους βουλευτές του σύριζα σε υποκριτικό ..."αντάρτικο"

Ευθέως βάλλει πλέον εναντίον του Τσίπρα ο Λαφαζάνης και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του σε γνωστή ιστοσελίδα δήλωσε ότι καθήκον όλων των βουλευτών του κόμματος είναι να αγωνιστούν μέχρι τελευταίας στιγμής να μην υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, αλλά αν η κυβέρνηση το υπογράψει θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί του.

Έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το μνημόνιο γιατί όπως είπε η ρητή και σαφέστατη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατάργηση όλων των υπάρχοντων μνημονίων και η δημιουργία μίας Ελλάδας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χωρίς κηδεμόνες και καταστάσεις ομηρίας. Αυτό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν αφορά μόνον τα μέλη της «αριστερής πλατφόρμας» αλλά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ψηφίζουμε, αλλά στηρίζουμε (η πολιτική των υπεκφυγών)

Στην ερώτηση ή καλύτερα στο συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι είναι αντιφατικό να μην ψηφίζουν τα μέτρα αλλά να στηρίζουν την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει ο Λαφαζάνης επέμεινε στην ήδη διαβλητή θεωρία του που εν πολλοίς δικαιώνει τον Τσίπρα που λέει ότι άλλοι βουλευτές «φορτώνονται» τα μέτρα και άλλοι μένουν στο απυρόβλητο φτιάχνοντας το πολιτικό τους προφίλ. Ναι μεν καταψηφίζουν τα μέτρα αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει και εμμένουν στο πατριωτικό και λαϊκό «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος.

Τι ενδέχεται να κρύβει αυτή η τακτική

Οι υποχρεώσεις μίας κυβέρνησης δεν είναι μόνον η ψήφιση των όποιων οικονομικών μέτρων αλλά και η κοινωνική, εθνική, εξωτερική πολιτική και γενικώς όλοι οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η κυβέρνηση μίας χώρας.

Μήπως λοιπόν οι της «αριστερής πλατφόρμας» παίζουν τον ρόλο του αριστερού και προοδευτικού άλλοθι, αλλά δεν ρίχνουν και την κυβέρνηση γιατί πως θα μπορέσουν μετά περάσουν τα εκτός των οικονομικών μέτρων νομοσχέδια, που αν κρίνουμε από αυτό για την λαθρομετανάστευση θα είναι καταστροφικά για την Ελλάδα;
Από ότι φαίνεται πλέον καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο φαινομενικά αντίθετους αλλά ουσιαστικά συνεργαζόμενους πόλους προσπαθεί να καταστρέψει την χώρα σε όλους τους τομείς όχι μόνον στον οικονομικό. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η αποδοχή και ψήφιση ενός τέτοιου καταστροφικού μνημονίου.

Όπως σε όλα τα άλλα θέματα η αριστερά κινείται με βάση τις παρωχημένες της ιδεοληψίες, έτσι και στο οικονομικό αποδεικνύει αυτό που ήταν πάντα, ο υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου, όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθε μορφή της αριστεράς. Από το κλείσιμο των εργοστασίων και των παραγωγικών εργασιών με τις συνεχείς και για γελοίους λόγους πολλές φορές απεργίες (ποιος δεν θυμάται την εθελοντική συγκομιδή καφέ στην Νικαράγουα των Σαντινίστας) μέχρι το σημερινό ολοκαύτωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου