Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Να σεβαστείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ την ιστορική μνήμη

Το ρεπορτάζ στο www.pontos-news.gr, εξειδικευμένη ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις των Ποντίων συμπατριωτών μας, είναι σαφές: επικρατεί οργή στις τάξεις τους. Οι αποκρουστικές απόψεις που εξέφερε για την γενοκτονία εις βάρος των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, δεν πέρασαν απαρατήρητες και πλέον υπάρχει φόβος ότι θα προσπαθήσει να τις περάσει και στα σχολικά εγχειρίδια.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή του Ρωμανού Κοντογιαννίδη, «εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), αλλά και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, που προέκυψε από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, χωρίς περιστροφές εξέφρασαν για μια ακόμα φορά στο pontos-news.gr την αγανάκτησή τους για τις θέσεις του Νίκου Φίλη και τον καλούν να παραιτηθεί από την ευαίσθητη θέση του υπουργού Παιδείας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης, η ΠΟΕ έχει στείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό της χώρας με την οποία ζητά την παραίτηση του Νίκου Φίλη.

‘Από την αρχή είπαμε ότι το άρθρο του κ. Φίλη είναι παλιό και το έγραψε ως δημοσιογράφος και όχι ως πολιτικός. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας, του στείλαμε επιστολή για να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Δεν μας απάντησε ποτέ και πλέον δεν ζητάμε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, αλλά να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Στείλαμε επιστολή και στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητάμε την παραίτηση του Νίκου Φίλη’, τονίζει. Ως αυτονόητη βλέπει την παραίτηση Φίλη και η ΠΟΠΣ, εφόσον ο υπουργός Παιδείας εμμένει στις θέσεις του. «Αν δεν είσαι πατριώτης, δεν είσαι χρήσιμος πουθενά. Το εθνικό είναι αληθινό και το αληθινό είναι εθνικό. Σε αυτόν τον ορυμαγδό που βιώνει η χώρα, δεν επιτρέπεται να τίθενται τέτοια θέματα.

Εφόσον ο κ. Φίλης εμμένει στις θέσεις του, η παραίτησή του είναι αυτονόητη και την ζητάμε ως ΠΟΠΣ», σημειώνει η πρόεδρός της Χριστίνα Σαχινίδου. Τέλος, την αγανάκτησή του εκφράζει –ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του Νίκου Φίλη– και ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, Άλκης Αναστασιάδης. ‘Ζητάμε την παραίτηση Φίλη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γι’ αυτές τις δηλώσεις. Δεν δεχόμαστε από κανέναν και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί την ιστορία των προγόνων μας, τη σφαγή που υπέστησαν’, υπογραμμίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Ο εθνομηδενισμός είναι εδώ. Και πολλοί νόμιζαν πως ο αποκρουστικός ιστορικός αναθεωρητισμός, ήταν μέθοδος μόνο του «μαύρου» άκρου… Είναι πλέον στα χέρια όλων μας να προστατεύσουμε την ιερή μνήμη των προγόνων μας, από τους διαφόρους «αρνητές» που άκριτα έστειλαν κάποιοι συμπολίτες μας σε υπεύθυνα πόστα. Άλλωστε, κανείς δεν δύναται να αμφισβητήσει το δικαίωμά μας να απαιτούμε σεβασμό στους νεκρούς μας και στην ιστορική μνήμη.

Ποιος νόμος, ποιο άρθρο, όπως κάποτε κατήγγελαν 
Αυτά που κάποτε κατήγγειλε ως αντιδημοκρατικά, σήμερα τα κάνει και δη κατά κόρον. Και φυσικά επικαλούνται τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, δηλαδή τις ειδικές συνθήκες που εκείνοι διαμόρφωσαν, με τις «βαρουφάκειες» πολιτικές τους. Σε λίγες μέρες λοιπόν, θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή με ένα νόμο κι ένα άρθρο, έτσι για να μην υπάρχει περιθώριο για επί μέρους διαφοροποιήσεις, το νομοσχέδιο με τα «καυτά» προαπαιτούμενα που θα «τσουρουφλίσουν» τους πάντες. Και αυτό, προκειμένου να γίνει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους εταίρους – δανειστές. Και φυσικά, συνεχίζουν οι της κυβέρνησης να κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους, λέγοντας πως αυτό γίνεται και για να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος, όταν μάλιστα οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν καμία πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Ο διάλογος για το χρέος είναι το νέο δόλωμα, το νέο καραμπινάτο ψέμα. Αλλά, τα προαπαιτούμενα έρχονται και για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες… Αυτός είναι άλλος Τσίπρας, αυτός είναι άλλος ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στα αυτιά και στα μάτια όσων έχουν ακόμα μνήμη και δεν ψάχνουν δικαιολογίες για την επιλογή τους στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου. Η απόλυτη ενσωμάτωση στο σύστημα… Και να και η κουβέντα για τα ισοδύναμα, μετά τα απίστευτα ήξεις – αφήξεις της κυβέρνησης, που αμολά άκριτα και πρόχειρα διάφορα «σοσιαλιστικά» μέτρα που βγάζει το αρρωστημένο ιδεοληπτικό μυαλό κάποιων στην Κουμουνδούρου, στη λογική του «σύντροφοι, να τσακίσουμε την αστική τάξη και τους κουλάκους».

Ναι, αυτούς επέλεξε ο κόσμος, αυτοί κυβερνούν. Με λίγα λόγια, επέλεξε αυτούς που λένε πως «θα κρεμάσουμε τους αστούς με το σκοινί που θα μας δώσουν». Και τους επέλεξε στη λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Και κάποια στιγμή, όταν καταλάβουν κάποιοι τη βλακεία τους, θα καλέσουν άλλους να κυβερνήσουν. Αλλά, αυτοί οι άλλοι, θα πρέπει να κυβερνήσουν επί ερειπίων. Άλλωστε, μόνο επί των ερειπίων θεμελιώνεται ο κομμουνισμός… Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ (και στους ΑΝΕΛ), όπου τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση και κυβερνούν διαιωνίζοντας την κρίση που τους πήγε από το 3% στο 36% και εξακολουθεί να τους τροφοδοτεί εκλογικά...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου