Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η κυρά Τασία και η … ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Αναφέρομαι στη μεθοριακή κωμόπολη Ειδομένη, οι κάτοικοι της οποίας, μπορεί στην αρχή να χάρηκαν (το είχε πει και η κυρά Τασία για τους νησιώτες) από τις χρυσές δουλειές (καντίνες, πολύπριζα, κλπ) που προέκυψαν, αλλά τώρα που οι Σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα, άρχισαν να δυσανασχετούν, αφού οι ταλαίπωροι «πρόσφυγες» δεν έχουν αφήσει μπαχτσέ για μπαχτσέ που να μην τον ρημάξουν, ενώ οτιδήποτε σηκώνεται, κλέβεται και στη συνέχεια καίγεται…

Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Ελλάδα του 2015 μ.Χ. που οι μόνοι στους οποίους αρέσουν είναι οι μισότρελοι ομοϊδεάτες της κυρά Τασίας, ή αλλιώς οι «έμποροι» της δυστυχίας, που χτίσανε καριέρες και έκαναν περιουσίες πατώντας πάνω στο προσφυγικό.

Τέλος πάντων, ότι και να λέμε, η κυβέρνηση της αξιοπρέπειας αυτούς στηρίζει, οπότε δεν πα να λένε οι «φασίστες» και οι «ρατσιστές»… εξάλλου ο Αλέξης ο τουρκοφάγος κερδάει στο τουίτερ (εσωτερικού) οπότε τι γκρινιάζουμε;

Τώρα όμως, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, που ψάχνουν να μεταναστεύσουν και οι ίδιοι, δημιουργείται και σημαντικό πρόβλημα στην ήδη ασθμαίνουσα οικονομία μας. Και αυτό διότι στην Ειδομένη βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 1.800 βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  που μεταφέρουν εμπορεύματα προς την κεντρική Ευρώπη (δείτε σχετικά).
Το τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο εν λόγω σημείο από τις 18 Νοέμβριου, όταν 1.500 περίπου οικονομικοί μετανάστες κατέλαβαν διαμαρτυρόμενοι τις γραμμές, καθώς οι αρχές των Σκοπίων δεν τους επιτρέπουν τη διέλευση. Κάτι για το οποίο τα ΜΜΕ μας, που κατά τα άλλα όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν, δεν λεν κουβέντα…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ (όσων ΜΜΕ το πήραν χαμπάρι), συνολικά επηρεάζονται περίπου 1.800 βαγόνια εντός και εκτός Ελλάδας, όπως δήλωσε στον Σκάι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Μέσα στα Σκόπια έχουν εγκλωβιστεί με κατεύθυνση την Ελλάδα 4 τρένα, ενώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα έχουν εγκλωβιστεί τρένα που δεν μπορούν να κατευθυνθούν μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη. Η ζημιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι στιγμής αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρω περίπου, σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο.

Εν ολίγοις η εταιρία (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δέχεται ισχυρό πλήγμα όσον αφορά στην αξιοπιστία της, με μεγάλους πελάτες της όπως είναι η Cosco, η Hewlett Packard και η Sony, αλλά και εισαγωγικές εταιρίες, να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και να τονίζουν ότι και εν όψει Χριστουγέννων θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην αγορά. Μάλιστα, μεγάλες ξένες εταιρίες που συνεργάζονται με τις μεταφορικές εταιρίες που χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική γραμμή, απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα!

Δυσαρέσκεια εκφράζουν όμως και ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι μέσα στα εγκλωβισμένα βαγόνια βρίσκονται περίπου 1.500 τόνοι ζάχαρης αλλά και τρόφιμα σε ψυγεία, που προορίζονται για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Η επιχείρηση τονίζει ότι έχουν εκδοθεί οι χριστουγεννιάτικοι κατάλογοι του σούπερ μάρκετ, αλλά τα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν στα ράφια. Ανάμεσα στα προϊόντα που παραμένουν στα βαγόνια είναι καύσιμα, πρώτες ύλες, και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Σύριζα ολέ λοιπόν, και τα μυαλά στα κάγκελα…
Εξάλλου τι μας νοιάζει η Ειδομένη, όταν έχουμε το Μαξίμου στα χέρια μας;
Είπε κανείς τίποτα; 

Strange Attractor

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου