Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ΝΔ απομακρύνεται από… τους ψηφοφόρους!

«Δυστυχώς στην Πατρίδα μας έχει πέσει ένας κλήρος πολύ μεγάλης ευθύνης. Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, η χώρα μας καλείται να σεβαστεί ανθρώπινες ζωές. Αλλά και ταυτόχρονα βέβαια, να προστατεύσει, να υπερασπιστεί τα σύνορα και την ασφάλειά της. Και πρέπει, ταυτόχρονα, να ανταποκριθούμε στις δυο αυτές επιταγές».

Με αυτές του τις δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΝΔ, απογοήτευσε πολλούς και δη τους δεξιούς του κόμματός του. Διότι τους άλλους, τους Ποταμίσιους και τους λοιπούς νεοφιλελεύθερους της Δράσης και σία, τους έχει στο τσεπάκι του. Ήδη, τρέχουν τα σάλια σε πολλούς, που ονειρεύονται αξιώματα στην περίπτωση επικράτησης της ΝΔ, η οποία δυστυχώς μεταλλάσσεται ταχέως σε αντιδεξιό σχηματισμό. Και το κάνει αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ένα τεράστιο όσο και επικίνδυνο κενό, στα δεξιά της.

Αυτό, συνιστά πολιτική αυτοχειρία για τη ΝΔ που ενέχει βέβαια τεράστιους κινδύνους για τον τόπο, καθώς θα οδηγήσει στην εκλογική συρρίκνωση της κεντροδεξιάς. Και πολλοί τρίβουν τα χέρια τους, συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων ναζιστών της ΧΑ. 
Στην πατρίδα μας δεν έπεσε κανένας απολύτως κλήρος. Στη διάρκεια του 2014, έφτασαν στη χώρα μας περίπου 75.000 πρόσφυγες & οικονομικοί μετανάστες, ενώ το 2015, άνω των 1.150.000.

Η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση της χώρας, επέλεξε να ανοίξει τα σύνορα, ας πει κάποιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άφησε πολλούς άφωνους προχθές, όταν συνεχάρη τα στελέχη των ΜΚΟ που δρουν στα νησιά του Αιγαίου! Τα στελέχη των ίδιων ΜΚΟ, που εδώ και ημέρες τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση στην Αττική, προσπαθώντας να βρουν σπίτια για το πρόγραμμα με το επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενοίκιο, για τη στέγαση μεταναστών.

Κάποιοι στην συγκυβέρνηση, θέλουν τη μονιμοποίηση της παρουσίας στη χώρα μας των λαθρομεταναστών, προκειμένου να επιτευχθεί ο θρησκευτικός και εθνικός αποχρωματισμός της πατρίδας μας. Και πληρώνουν όσο – όσο γι’ αυτό. Και αντί κονδύλια να διοχετεύονται εδώ για την ανάπτυξη, διοχετεύονται για τη φιλοξενία – προσωρινή μας λένε, αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού – μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Επαναλαμβάνουμε: κανένας κλήρος δεν έπεσε.

Επί των ημερών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι πολιτικός σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, κανένας κλήρος δεν είχε πέσει. Απλά, τούτοι εδώ του εθνομηδενισμού, άνοιξαν τα σύνορα. Οι πρόσφυγες που μαζί με αναρίθμητους οικονομικούς μετανάστες, έφτασαν στις ακτές των νησιών του Αιγαίου, βρίσκονται στην Τουρκία από την περίοδο 2011 – 2012. Από τότε και πλην μιας μικρής ομάδας προσφύγων που έφτασαν στην Τουρκία από το Κομπανί, δεν έχουν φτάσει άλλοι πρόσφυγες στη γειτονική μας χώρα, που όμως αποτελεί το σημείο transit για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τις χώρες του Μαγρέμπ.

Το ποιες θα είναι οι συνέπειες όλων αυτών, είναι παραπάνω από φανερό. Η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τα βάζει με όλους, άσχετα αν πολλοί από αυτούς τους όλους, την στήριξαν τρις στην κάλπη, στη διάρκεια του 2015. Η – εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντα – συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας στην κάλπη, φυσικά και θα έχει φοβερές συνέπειες, δυστυχώς για όλους μας.

Η Κως είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα το καλοκαίρι και παρόλα αυτά, ψήφισε μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ… Η δε ΝΔ, αλλάζει τη θέση της για τα hot spots και αντί για την κατασκευή τους στην Τουρκία, όπως είχε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι, προκρίνει τώρα, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων στην Κω, στο Σχιστό και στα Διαβατά, την άμεση κατασκευή τους. Συστημική μπόχα, που διώχνει κόσμο αντί να φέρνει, στη ΝΔ. Και αν χρειάζεται κάτι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή, είναι ψηφοφόρους…

Και αντί να μιλά λοιπόν με όσους διαμαρτύρονται, τους «αδειάζει», αφήνοντάς τους χωρίς πολιτική κάλυψη και αποκούμπι και έκθετους στους χουλιγκανισμούς και στην σκληρή βία των πραιτοριανών της συγκυβέρνησης, δηλαδή των ΜΑΤ, που χτυπούν δημοσιογράφους και προκαλούν φθορές στις περιουσίες των πολιτών, υπό τα αδιάφορα βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Φανταστείτε μόνο τι θα έλεγαν όλοι αυτοί της πρώτης φοράς αριστερά, αν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσπαζαν επί της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα τζάμια παρκαρισμένων αυτοκινήτων… Τώρα όμως είναι Τετάρτη και οι αριστεριστές σφυρίζουν αδιάφορα.

Η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί να προσπαθήσει να διατυπώσει εποικοδομητικές προτάσεις που θα φέρουν κοντά τους πολίτες, εκφράζεται συστημικά, ταυτιζόμενη με τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα θα έπρεπε να συναποφασίζει, όχι να εκτελεί εντολές γραφειοκρατών. Αν συνεχίσει να πολιτεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΝΔ, τα ποσοστά της θα μειωθούν και αργά ή γρήγορα, θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ δεν είναι νεοφιλελεύθερο γκρουπούσκουλο, δεν είναι Δράση ή κάτι ανάλογο. Είναι αστικό και συνάμα λαϊκό – αγροτικό κόμμα. Πλέον, μετατρέπεται σε μικρό αστικό, που το διοικεί μια ομάδα ανθρώπων η οποία αδυνατεί να διαβάσει την οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα. Επίσης, καλό θα ήταν να σημειωθεί η απογοήτευση πολλών «μπαρουτοκαπνισμένων» μεσαίων στελεχών της ΝΔ, χωρίς τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχει νικηφόρα πορεία στις εκλογές.

Τα στελέχη αυτά, έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος τα τελευταία χρόνια… Εκτός και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει πως θα τις κερδίσει με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ή τους πρώην ΠΑΣΟΚους και εκσυγχρονιστές και απεχθείς στον κόσμο της ΝΔ και όχι μόνο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Άννα Διαμαντοπούλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου