Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κυριάκο, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει!

Κάποιοι νομίζουν ότι το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και αγρότες είχε παραλήπτη τον Τσίπρα και την παρέα του. Λάθος μεγάλο. Ο κόσμος αγανάκτησε με τα ψέματα του Αλέξη, όμως, δεν μένει μόνον εκεί. Ζητά λύσεις, διέξοδο από το χάος, μια νέα πρόταση κι ένα όραμα που θα πιστέψει, θα στηρίξει, θα υπηρετήσει.

Ζητά κάποιον ηγέτη να βάλει πλάτη και να σταματήσει αυτή η χώρα να ζει με τα ψέματα.

Το μήνυμα υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να έφτασε και στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ας μην πανηγυρίζουν για την αποδόμηση της κυβέρνησης. Η Συγγρού ας μην χαίρεται γιατί ο Τσίπρας πληρώνει τα επίχειρα της κοροϊδίας του. Αντιθέτως οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία της ΝΔ.

Το μήνυμα λοιπόν του κόσμου είναι ένα: «Κυριάκο, μπορεί εσύ να μην βιάζεσαι να γίνεις πρωθυπουργός, η Ελλάδα όμως δεν έχει άλλο χρόνο. Βιάζεται να βρει κάποιον να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση».

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είπε σε συνέντευξη: «Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά βιάζομαι να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία». Θα μπορούσε να είναι μια σωστή άποψη αν δεν βρισκόμασταν σε καιρό πολέμου.

Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο, κινδυνεύει και πάλι να βρεθεί στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία εντός του ευρώ. Κινδυνεύει να επιστρέψει στο προηγούμενο καλοκαίρι. Και μπορεί ο κόσμος να συνήθισε τα capital controls, να έμαθε να ζει με μειωμένα εισοδήματα, με ανασφάλεια για τη δουλειά του. Δεν έμαθε να ζει, όμως, με την έλλειψη προοπτικής.

Αν δεν μπορεί να δώσει ελπίδα ο Τσίπρας πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος. Ο κόσμος αυτό περιμένει.

Επομένως, όταν ο Κυριάκος λέει ότι δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν έχει την εναλλακτική πρόταση που θέλει ο πολίτης. Και πότε θα τη βρει αυτή τη λύση; Πότε θα είναι έτοιμη η ΝΔ να πει ότι θα κυβερνήσει με σύνεση και καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα περιμένουμε μήνες να αλλάξει το κόμμα όταν θα διαλύεται η χώρα μπροστά στα μάτια όλων μας;

Για σκεφτείτε το εξής: Ο Τσίπρας να οδηγεί το καράβι στο παγόβουνο και στην Συγγρού να κάνουν σύσκεψη για το ποιος θα γίνει... υπεύθυνος για την οργάνωση γυναικών. Ή να βλέπουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην χρεοκοπία και ο Κυριάκος να πίνει καφέ στο Κολωνάκι με τα κορυφαία στελέχη και να μιλάνε για το πώς θα αλλάξουν το κόμμα.

Σε μια χώρα εν καιρώ πολέμου δεν υπάρχουν περιθώρια για μάχες οπισθοφυλακών. Η πατρίδα χρειάζεται όλους τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή κι όχι στα μετόπισθεν. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν αν θέλει να κερδίσει τους Έλληνες πολίτες δεν θα το κάνει παίζοντας το ρόλο των... transformers σε αργή κίνηση. Πρέπει να καταθέσει μια πρόταση εξόδου από την κρίση το ταχύτερο δυνατό. Χωρίς ψέματα, χωρίς υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, χωρίς καν μια αίσθηση παλαιοκομματισμού που θα λέει «ας έρθουμε στην εξουσία για να πιάσουμε ξανά τα πόστα που αφήσαμε κακήν κακώς».

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα δεν πάει καλά. Για ακόμη μια φορά ξαναμπαίνουμε σε μια βαθιά δίνη από την οποία δεν ξέρουμε πώς και πότε θα βγούμε. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήνουμε το χρόνο να περνά γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια. Αν ο Αλέξης είναι έτοιμος να πάρει το ελικόπτερο και ο Πάνος το αεροπλάνο πρέπει η ΝΔ να είναι έτοιμη να πάρει το τρένο της εξουσίας και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και στην ιστορική συγκυρία.

Ο Κυριάκος λοιπόν πρέπει να είναι έτοιμος να κυβερνήσει, πρέπει να βιαστεί να γίνει πρωθυπουργός (αν το θέλει ο λαός). Όχι γιατί η ΝΔ πρέπει να έρθει ξανά να καταλάβει την εξουσία, αλλά γιατί η Δημοκρατία απεχθάνεται τα κενά και η οικονομία τρέμει το χάος.

Αν είσαι στρατηγός, λοιπόν, με γαλόνια που πήγες στο πεδίο των μαχών, δεν περιμένεις να πέσει ο αντίπαλος στα χέρια σου. Κάνεις εσύ τις κινήσεις που πρέπει για να γίνεις ηγέτης. Εκτός βέβαια κι αν δεν το... έχεις.

Όμως, οι καιροί ου μενετοί. Άλλωστε, ποιος θέλει να γίνει πρωθυπουργός μιας χώρας κατεστραμμένης; Και γιατί να θέλει ο Κυριάκος να γίνει ηγέτης ενός... περιπτέρου αντί να γίνει αρχηγός μιας ολόκληρης χώρας;

1 comments:

  1. Για να νικηθούν ο Θατσεροαριστεροί , το Βερολίνο και οι λαθρεποικοι χρειάζεται οι «δεξιοί», οι νοικοκυραίοι, η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και οι αγρότες να εγκαταλείψουν την Ψωφοδεξιά και το αμορτισέρ της, τους ημι-ανεξάρτητους, και να στραφούν μαζικά στην Χρυσή Αυγή.


    Μόνο με πρώτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή θα αλλάξει η φορά των πραγμάτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή