Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μία απεργία στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πιο κυβερνητικός πεθαίνεις! Οι συνδικαλιστές του δημοσιογραφικού κόσμου αποφάσισαν να προσφέρουν για μία ακόμη φορά τις υπηρεσίες τους στην δοκιμαζόμενη παρέα του Μαξίμου. Αποφάσισαν να επιβάλλουν σιγή ασυρμάτου. Να μην καταλάβει ο ελληνικός λαός πόσο οπορτουνιστές είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Θα μπορούσαν να κηρύξουν μποϋκοτάζ στο κυβερνητικό ρεπορτάζ. Να λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης δίχως να μεταδίδουν την άποψη της κυβέρνησης. Αυτό θα πονούσε την κυβέρνηση.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε ότι ο μόνος χαμένος σε αυτή την υπόθεση είναι ο ελληνικός λαός και ο δημοσιογραφικός κόσμος. Ο ελληνικός λαός στερείται του ιερού δικαιώματος της πληροφόρησης και μάλιστα σε μία περίοδο που λαμβάνονται ιδιαίτερα κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος φαίνεται να αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής. Είχε πολλές ευκαιρίες τους τελευταίους μήνες να κερδίσει την χαμένη του αξιοπρέπεια. Να υπερασπιστεί την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση. Δεν το έκανε. Άφησε να περάσουν οι διαγραφές συναδέλφων δημοσιογράφων από το συνδικαλιστικό τους όργανο, μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορετικές πολιτικές θέσεις από την πλειοψηφία. Και τώρα αφήνουν να εξελίσσεται μία απεργία που ωφελεί μόνο την κυβέρνηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου