Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Με τα ...μπέεε και ...μπέεε, σωτηρία δεν υπάρχει


Ήμασταν πρόβατα. Μας άφηναν να μασουλάμε χορταράκι και στα ενδιάμεσα ψηφίζαμε τσομπάνη. Τώρα, τέλειωσαν τα γούστα. Αφού μας έγδαραν, τώρα μας ετοιμάζουν για τη σούβλα. Η ζαλάδα θα είναι από το γύρισμα.

Ζητάει ο Κούλης του Μητσοτάκη εκλογές. Να τις κάνει τί; Να τις κερδίσει. Και μετά; Εγχειρίδιο. Πρώτα δέχεται όλα τα μέτρα. Στη συνέχεια δέχεται και άλλα μέτρα. Και στο τέλος ανακοινώνει ως μονόδρομο κι άλλα μέτρα. Μονόδρομος πριν, όταν υπούργευε επί Σαμαρά, μονόδρομος και τώρα. Άλλαξε κάτι; Έφτιαξε ο Μπόμπολας καμιά καινούρια παράκαμψη και δεν την είδαμε; Μπα! Μονόδρομος. Ευθεία. Καρφί στη μετανάστευση για τους νεότερους και στη μιζέρια για όσους δεν θα βρουν στον (γερμανικό) ήλιο μοίρα.

Ζητάει νέα κυβέρνηση η Φώφη του Γεννηματά. Να την κάνει τί; Να σώσει τον Ψυχάρη και το Mega και να «αδειάσει» τους νέους Ψυχάρηδες και τα φίλια Mega που ετοιμάζει ο Τσίπρας; Και τί μας νοιάζει εμάς ποιος Ψυχάρης θα ρουφάει κρατικό χρήμα και θα κολυμπάει στα θαλασσοδάνεια των από εμάς σωσμένων τραπεζών; Η Φώφη του Γεννηματά δεν τσίριζε «ναι σε όλα»; Το ίδιο εγχειρίδιο του μονόδρομου των μέτρων δεν ακολουθούσε; Με το Βενιζέλειο χοιρίδιο δεν αποδέχονταν κάθε μέτρο που οδηγούσε καρφί στη μετανάστευση τους νεότερους και στη μιζέρια όσους δεν έβρισκαν στον (γερμανικό) ήλιο μοίρα;

Παλεύει να μείνει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας. Να κάνει τί; Να «διαπραγματεύεται» με τους «δανειστές» αν τα μέτρα των 3,5 δισ. ή 5 δισ. ή 9 δισ. θα μας τα περάσουν από το στόμα ή τον κώλο όπως τη σούβλα στα αρνιά; Να οργανώνει τη νέα μαφία μεγαλοκαναλαρχών; Να κατασκευάζει νέους υπερ-εργολάβους; Ένα δίκιο μόνο μπορώ να του δώσω. Λένε ότι ο Τσίπρας μέσα σε ένα χρόνο πρόλαβε να καταστρέψει τα πάντα.

Κι αναρωτιέμαι, ποια ήταν τα πάντα που κατέστρεψε; Τι είχαμε δηλαδή και το χάσαμε; Δίκαιο φορολογικό σύστημα; Μηχανισμούς ελέγχου φοροδιαφυγής; Υγιές ασφαλιστικό σύστημα; Υγιή ασφαλιστικά Ταμεία; Γρήγορη και αντικειμενική Δικαιοσύνη; ΟΤΑ χωρίς ατιμώρητα λαμόγια; Σωστή Δημόσια Υγεία και δημιουργική Παιδεία; Σοβαρή Βουλή και Δημοκρατία; Δίκαιο εκλογικό σύστημα; Ποινές για μιζαδόρους; Τι είχαμε δηλαδή και καταστράφηκε; Ένα λαγκάδι είχαμε κι εμάς που μασούσαμε χόρτα.

Αυτή ήταν η πατρίδα μας. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίτσες για να έχουν να μαλώνουν οι οπαδοί των Κούληδων, των Αλέξηδων και των Φώφηδων.

Τι ήμασταν εμείς; Πρόβατα ήμασταν. Του Καραμανλή της αντιπαροχής, του Αντρέα του μπουρζουά με το «κωλόσπιτο» και τ’ όνειρο των πολλών ένα τζιπ Χιουντάι.

Ήταν και κάποιοι που λέγανε ότι ήταν Αριστεροί κι όλο μιλούσαν για αισθητική και τύπους και ανωτερότητες και τώρα που βρήκαν τη μαρμίτα έπεσαν μέσα με τα μούτρα και δε μπορείς να τους ξεκολλήσεις. Κι άμα τους πεις «φάτε με τρόπο ρε», σου απαντούν ότι είναι αντισυμβατικοί και δε φοράν γραβάτα για να λερωθεί.

Η μοίρα των προβάτων πάντα προδιαγεγραμμένη. Τα σουβλίζουν. Ε, ήρθε η ώρα μας. Με τα μπεεε και μπεεε σωτηρία δεν υπάρχει. Όσο καθόμαστε και περιμένουμε, τόσο καλύτερα λαδώνουν τη σούβλα για να μας την περάσουν πιο εύκολα. Κατά τα λοιπά, ας συνεχίσουμε να κανονίζουμε πού θα περάσουμε το Πάσχα και πού θα σουβλίσουμε. Να βλέπουμε για να μαθαίνουμε τί μας περιμένει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου