Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ο αληθινός σκοπός των (άθλιων) αλληλέγγυων...


Το κεντρικό νόημα, μεταξύ πολλών άλλων, που αναπτύσσουν στην προκύρηξή τους οι καταληψίες του ξενοδοχείου City Plaza της οργάνωσης «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης» είναι πως δεν είναι σωστό, ενώ οι μετανάστες ζούνε στην ύπαιθρο και σε σκηνές, να υπάρχουν κενά κτίρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι αναλαμβάνουν αυτοί με την ακτιβιστική τους δράση να καταλήψουν, να απαλλοτριώσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ή αν θέλετε να καταλάβουν τη νομή των κτιρίων, για να εγκαταστήσουν εκεί τους προστατευόμενους μετανάστες.

Με την ίδια λογική, αφού υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται με τα πόδια γιατί στερούνται οχήματος και χρημάτων για εισιτήρια στα ΜΜΜ, θα παίρνουμε τα αυτοκίνητά τους, και εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που κρυώνουν δικαιούμαστε να αρπάζουμε στους δρόμους τα ρούχα των περαστικών. Και ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Πόσες άλλες ιδιοκτησίες δέον να απαλλοτριωθούν: μαγαζιά κενά και ανοίκιαστα, που θα μπορούσαν να στεγάσουν οικογένειες αστέγων, αποθήκες, αχρησιμοποίητα εργοτάξια, ακόμη και εξοχικά που τους χειμερινούς μήνες μένουν ακατοίκητα. Οι αλληλέγγυοι θα αξιολογήσουν την ιδιοκτησία σας, κατά πόσο εξυπηρετεί τους σκοπούς τους, αν είναι κατάλληλη για τη στέγαση των προστατευόμενών τους, και ανάλογα θα πράξουν.Τα ατομικά μας δικαιώματα είναι στη διάθεση αυτόκλητων «αλληλέγγυων».

Η νέα άμεση επανάσταση βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας. Ο Πιέρ Προυντόν διακύρηξε ως «η ιδιοκτησία είναι κλοπή», όμως ο Μαξ Στίρνερ στο βιβλίο του «Ο μοναδικός και η ιδιοκτησία του» είπε: «Κανένας δεν καταφέρεται εναντίον της ιδιοκτησίας του, αλλά μόνο εναντίον της ξένης».

Οι Έλληνες επαναστάτες, αριστεροί, ακτιβιστές και αλληλέγγυοι των μεταναστών γνωρίζουν πως η απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής είναι ατελέσφορη. Τι να τα κάνουν τα μηχανήματα οι αριστεροί αφού αποδείχτηκε πως δεν μπορούν με αυτά να παράγουν πλούτο και να τα χρησιμοποιήσουν σε κερδοφόρες επιχειρήσεις; Τότε θα κοινωνικοποιήσουμε απευθείας τον πλούτο και την ιδιοκτησία. Στο κάτω κάτω πώς προέκυψαν ο πλούτος και η ιδιοκτησία; Από τα μέσα παραγωγής. Ακόμη καλύτερα, αφήστε τα μέσα παραγωγής στους καπιταλιστές να τα δουλεύουν για να συσσωρεύουν πλούτο και εμείς θα αρπάζουμε τις ιδιοκτησίες τους.

Φαντάζομαι πως θα υπάρχει κάποιος νομικός τρόπος για να διώξεις αυτούς που έχουν καταλύσει παράνομα στο χώρο σου. Ασφαλιστικά μέτρα διεκδίκησης νομής, που θα προηγηθεί, και κατεπείγουσα δικάσιμος για προσωρινή διαταγή εκτέλεσης. Είμαι περίεργος, μετά από έκδοση τέτοιων αποφάσεων, πώς θα εκτελεστεί η δικαστική εντολή; Θα πάει η αστυνομία να βγάλει τους καταληψίες από την ιδιοκτησία με τη βία; Υπάρχουν τα κότσια για αυτό; Γιατί όλοι γνωρίζουμε πως οι αριστερές συνιστώσες που δρουν ακτιβιστικά, είναι ένα παρακράτος που όλοι φοβούνται να συγκρουστούν μαζί του και επιβάλουν de facto ακόμη και κατάλυση της ιδιοκτησίας που υποτίθεται πως προστατεύει το Σύνταγμα. Είναι στην ίδια λογική: όπως κλείνω δρόμους, καταλαμβάνω πεζοδρόμια, αποκλείω εθνικές οδούς, σιδηροδρομικές γραμμές, εμποδίζω επιβάτες να επιβιβαστούν σε πλοία, διώχνω πελάτες από καταστήματα τις Κυριακές.

Η αριστερά και η αριστερή νοοτροπία (γιατί αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται μόνο από αριστερούς, αλλά από όλο το πολιτικό φάσμα) είναι πανίσχυρες στη χώρα μας και η εκτελεστική εξουσία, το πολιτικό σύστημα, οι δικαστές και οι αστυνομικοί λουφάζουν μπροστά στην παρανομία που η αντιμετώπιση και πάταξή της μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη της αριστεράς.

Αμφισβητώ ευθέως τα δήθεν ανθρωπιστικά κίνητρα των μελών της «Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης» και άλλων «αλληλέγγυων» αυτόκλητων βοηθών των μεταναστών που τους προτρέπουν και ενθαρρύνουν σε παράνομες ενέργειες. Γιατί όταν ζητάς τη βοήθεια της κοινωνίας, όταν έχεις έρθει από μία ξένη χώρα και είσαι φτωχός και άστεγος, επικαλείσαι την ανθρωπιά και την κατανόηση με ταπεινότητα και μέχρι σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανταποκρίθηκε με προθυμία και ανθρωπισμό, το διαπιστώσαμε στα νησιά και στις πόλεις. Αλλά αν παρασύρονται οι μετανάστες από τους αλληλέγγυους και εκδηλώνουν θρασύτητα και παραβατική συμπεριφορά που απειλεί την ιδιοκτησία των πολιτών, αυτό θα προκαλέσει το θυμό και την αγανάκτηση, και η κοινωνία θα στρέψει τις πλάτες της στην ανθρωπιστική βοήθεια που μέχρι σήμερα δίνει πρόθυμα και απλόχερα. Εκατοντάδες άνθρωποι προσφέρουν σε καθημερινή βάση εθελοντισμό, χωρίς να ανήκουν στους αλληλέγγυους ή ΜΚΟ, και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συγκεντρώνουν υλικά και τα μεταφέρουν προς διαλογή σε χώρους συγκέντρωσης, ταυτόχρονα με χρηματική ενίσχυση.

Αμφισβητώ τα ανθρωπιστικά κίνητρα των αλληλέγγυων που επηρεάζουν και προτρέπουν τους μετανάστες σε ακραίες διεκδικητικές ενέργειες,γιατί έτσι ρισκάρουν να μετατρέψουν τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των ενισχυτών των μεταναστών σε αρνητικά. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τέτοιες ενέργειες κάνουν κακό και προκαλούν ζημιά στους μετανάστες και στην υπόθεσή τους, αφού κινδυνεύουν να χάσουν τη στήριξη και αρωγή της κοινωνίας, και τότε αντίο σακούλες με τρόφιμα και χρήματα για βοήθεια. Δεν το αντιλαμβάνονται οι αλληλέγγυοι αυτό; Νομίζω ότι το ξέρουν, αλλά δεν τους νοιάζει. Για αυτούς μεγαλύτερη σημασία έχει να επιφέρουν ένα καλό χτύπημα ενάντια στον καπιταλισμό, την ιδιοκτησία, τους αστούς και για να προωθούν την επανάσταση. Οι μετανάστες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μέσον για την επίτευξη αυτών των σκοπών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου