Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

10 λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λενινιστικό μόρφωμα μπολιασμένο με ριζοσπαστικοποιημένη, θολή έξαρση και θεοποίηση της κάθε λογής κινηματικότητας. Με την αδιάλειπτη κινηματικότητα καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι κόπτεται, μάχεται και ευαισθητοποιείται.
2. Δεν έχει καμία σχέση με την αριστερή, φιλελεύθερη και σοσσιαλδημοκρατική εκδοχή, που επέφερε πρόοδο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως κυβερνώσα πρακτική, τα τελευταία πενήντα χρόνια.
3. Διατηρεί κρυφίως την εθνικολαϊκιστική αναφορά, πλησιέστερα στα απολίτικα μορφώματα που αναπτύσσονται παγκοσμίως και γεφυρώνουν τον αριστερίστικο με τον ακροδεξιό λαϊκισμό.
4. Ως εκ τούτου δεν διστάζει να συνεργαστεί με το πιό γραφικό και αστείο τμήμα της ελληνικής ακροδεξιάς τους ΑΝΕΛ του Καμένου.
5. Αντλεί κάθε πρακτική και κάθε προπαγανδιστική φόρμα, απευθείας απο το οπλοστάσιο της λενιστικής και σταλινιστικής θεώρησης και πρακτικής.
6. Δεν εμπεριέχει την φιλελεύθερη παράδοση, την αυτοκριτικότητα και τις βαθιές αξίες, των καλύτερων στιγμών της ανανεωτικής αριστεράς στη χώρα. Παρότι ενα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται θεωρητικά απο αυτή, πρόκειται για το εμονικά κομμουνιστογενές και αντιδραστικό κομμάτι.
7. Γιατί παίζει επικίνδυνα και ανειλικρινά με τα φιλοευρωπαϊκά αισθήματα των πολιτών και ενώ θεωρητικά πλειοδοτεί σε υποτιθέμενη βούληση, στην πραγματικότητα πυροδοτεί τα θεμέλια αυτά.
8. Γιατί επιχειρεί εντέχνως και υπόγεια να σπείρει καθεστωτικές δομές στο όνομα μίας απροσδιόριστης ντεμοντέ «λαοκρατίας».
9. Γιατί στον όνομα των ευγενέστερων ιδεωδών του διαφωτισμού, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας χαντακώνει τις έννοιες με λυρισμό, λαϊκισμό και δημοψηφισματισμό προκειμένου να κολακεύει υποκριτικά την κοινή γνώμη.
10. Τέλος δεν επιθυμεί την πρόοδο, παρά μόνο την εγκαθίδρυση μίας επαίσχυντης και χειραγωγικής κομματοκρατίας, χειρότερης όσων κατηγορεί. Έτσι δεν διστάζει να λέει ψέματα, αφού στη συνείδησή του το ψέμα εξωραϊίζεται ως θεμιτό στη βάση του τελικού στόχου, που είναι η επίμονα βολονταριστική και αφελής ανατροπή του κόσμου, της Ευρώπης, της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου