Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η μετάλλαξη της ΝΔ σε κόμμα του ...χαβαλέ!

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την μετάλλαξη της ΝΔ σε κόμμα άρτζι μπούρτζι και λουλάς. Δεδομένης της γελοιότητας του τσίρκου που παριστάνει ότι κυβερνά η ΝΔ θα έπρεπε να έχει κλειδώσει ένα 35%, το οποίο θα παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Αντί αυτού παλινωδεί μετά βίας στο 25% με ψηφοφόρους να την επιλέγουν "για να φύγουν οι άλλοι". Το επιχείρημα όμως "να φύγουν οι άλλοι, για να έρθουμε εμείς και έχει ο Θεός" δεν σε κάνει ούτε κόμμα, ούτε πολιτικό. Μην σε πω τί σε κάνει και αναστατωθούν πάλι οι Γκρούεζες εκεί μέσα και μου κόψει το αυγολέμονο από τις κατάρες τους και αναγκαστώ να βάλω και την γάτα που δεν έχω να κλαίει. 

Την ώρα που η χώρα διαλύεται η ΝΔ ανησυχεί για τους "καημένοι πρόσφυγες", μοιράζει μαρκαδόρους σε hot spot και βγάζει ανακοινώσεις εμπνευσμένη από τις αφίσες των συλλογικοτήτων αντίφα. Ενώ συγχρόνως μαθαίνουμε ότι ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται για εκλογές. Πραγματικά αρχίζω και αναρωτιέμαι σε ποιούς ξεχρεώνει γραμμάτια ο εν λόγω. Όλα αυτά φαίνονται πολύ μα πολύ περίεργα. 

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο δεξιός χώρος δεν εκπροσωπείται με αντίστοιχες πολιτικές θέσεις. Δεν εκπροσωπείται τουλάχιστον από κάποιο μεγάλο κόμμα, που θα μπορούσε να στείλει τον Σύριζα, όχι σπίτι του, αλλά στον φυσικό του χώρο, τον σκουπιδοτενεκέ.

Στη ΝΔ αυτή την στιγμή υπάρχει σοβαρό θέμα ηγεσίας και σοβαρό θέμα πολιτικού στίγματος. Και επειδή αυτό είναι το κόμμα που εκπροσωπεί την δεξιά (φτου κακά τί κακές λέξεις είναι αυτές που λέω), το πρόβλημα δεν είναι μόνο της ΝΔ. Είναι όλου του χώρου. Με αποτέλεσμα ένα σωρό σκεπτόμενος κόσμος να είναι πολιτικά άστεγος. 

Και σε λίγο έτσι όπως πάει θα υπάρχει και θέμα στελεχών. Ποιός σοβαρός άνθρωπος θα συνταχθεί με νερόβραστα μπουρδολογήματα και ακτιβισμό σε hot spot; Υποθέτω κανείς. Αλλά απλά υποθέτω. Στην Ελλάδα είμαστε, όπου όλα είναι πιθανά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου